Uncategorized

Bestaat toeval?

What do you think? Bestaat toeval of niet? Een aparte vraag waarover ik nu ineens over nadenk. Want wat deze week gebeurde was apart. Ik was laatst aan het werk bij de Albert Heijn en zat dus aan/achter mijn kassa. Ik was bezig met mijn kassalade om hem weer netjes en geordend te hebben, er liepen voordat ik kon reageren, een man en een vrouw met een winkelkar naar een andere kassa toen ze zagen dat ik ermee bezig was. Ik keek hun aan omdat de vrouw me erg bekend voor kwam, ze keek niet terug. Er kwam een andere klant die afrekende, telkens kon ik het niet laten om even achterom te kijken of ze weg waren of niet. Was het haar? Was het haar niet? Nah ja zal wel niet, waarom zou iemand die 50 km verderop woont, die ik maar 1x per 2 jaar zie, hierheen komen om boodschappen te doen? En waarom zou ze dan niet langs ons gaan? Vele vragen, en er kwam een antwoord. Toen ik nog eens naar haar keek en ondertussen een klant hielp, keek ze terug. Ze herkende me.. Dacht ik, dus vroeg ik haar voorzichtig; “Suzan?”. Ja! Het was haar, mijn nicht, die ik eens in de 2 jaar ongeveer zie. Ik had haar al een hele tijd niet meer gezien waardoor ze heel anders leek. Na een paar woorden gewisseld te hebben gaf ze me een kus en liep weg.
Toen ik thuis kwam van mijn werk zag ik dat er een onbekende auto op de oprit stond, ach wie weet is er iemand die ik niet ken of.. zou.. nee haha nee.. Ja! Ik liep de kamer binnen en zag mijn ouders samen met mijn nicht (die overigens 36 jaar is) zitten met een vriend. Ik dacht eigenlijk dat het haar vriend was maar dat bleek later niet het geval. De vriend van haar had een gebroken rug, mijn moeder verplichtte hem om naar de dokter te gaan en vervolgens wanneer hij dat gedaan had langs ons te gaan om zijn “korset” te showen. Afgesproken. Dat hij het ook echt zou doen, had ik eerlijk gezegd niet verwacht.
Henk (de man waarover ik het eerder had) kwam donderdag langs, hij was naar de dokter geweest. Dat ter zijde, voordat ik naar een ander onderwerp overschakel. Die dag was niet leuk, ik was kwaad en had gehuild, de reden waarom ik gehuild had is in jullie ogen misschien een beetje apart maar goed. Dat verhaal hieronder:
Zoals ik al eerder verteld had had ik mijn laptop naar een “gast” gebracht om mijn laptop wat sneller en “schoner” te maken. Zodat mijn laptop weer helemaal zo goed als nieuw was als ik begon met mijn nieuwe opleiding. Wat waarschijnlijk onduidelijk of niet verteld werd in mijn vorige artikel was dat een vriend van mijn broer die “gast” was. Hij doet een opleiding waarmee je allerlei dingen leert met computers. Hij had al wel 100 laptops “gerepareerd en geïnstalleerd”. Ik heb geen recovery cd gemaakt van deze laptop wat niet erg slim van me was, helaas. Om dit verhaal wat korter te maken, hij had er een andere windows opgezet. Een illegale windows die mijn lapop niet accepteerde, ik belde hem en vroeg of hij die oude niet gewoon terug kon zetten want intussen kreeg ik meldingen dat mijn laptop binnen 30 dagen het niet meer zou doen. Hij zou het doen, hij probeerde iets maar het hielp niets omdat ik na 2 dagen weer terug kon omdat de windows niet werkte. Hij zei dat hij ernaar zou kijken en dat hij nieuwe dingen zou installeren, het zou een week duren. Omdat ik zijn nummer niet had, ik geen msn had vanwege mijn laptop en ik toch op de hoogte wou blijven van de updates op mijn laptop, smste mijn broer regelmatig met hem. Hij zei ineens dat het langer dan een week zou duren, ik zei dat ik dat rot vond omdat hij een week geleden zei dat mijn laptop donderdag klaar zou zijn. Ik ging hem bellen, hij nam niet op. Ineens belde hij terug, dacht ik. Maar hij was het niet, het was zijn moeder. Ze ging allerlei dingen zeggen, “ze vond het niet eerlijk dat ik hem de schuld gaf dat mijn laptop niet meer werkte”. Mijn broer moest even aan de telefoon komen, prima. Ze heeft van alles gezegd tegen mijn broer, terwijl hij er ten slotte niets mee te maken had. De dag erna heeft ze nog eens gebeld, donderdagochtend zou ze de laptop brengen en we zien zelf maar wat we ermee doen. Ze ging helemaal tekeer tegen mijn moeder over onder andere mijn gedrag, ook mijn moeder had er niets mee te maken. Ik was aan het werk en dat gesprek heb ik dus niet meegemaakt. 
Donderdag; de bel ging, ik werd zenuwachtig. Ik was weer zo’n mietje die niet naar de deur durfde te gaan en ik liet dus mijn vader gaan. Mijn vader bleef rustig (wat ik overigens heel knap vond) en werd uitgescholden door de moeder van de beste vriend van mijn broer. Snappen jullie het nog? Zo niet dan begrijp ik het volkomen, doe ik ook niet. Ze waren weg en ik was zo kwaad op hen en mezelf, waarom was ik zo’n mietje en ben ik niet naar de deur gegaan om ze zelf aan te spreken. Toen had ik dus een laptop waarmee ik bijna niets meer kon omdat de illegale versie zou verlopen. Ik helemaal in de stress, want tja hoe moest ik nou bloggen, en mijn opleiding? 
Ik voelde me echt verdrietig, kwaad, rot en teleurgesteld want wat moest ik nu doen? Mijn moeder belde Henk want hij had verteld dat hij wel verstand had van laptops/computers. De volgende dag (gisteren) kwam hij langs om 11 uur en nam mijn laptop mee. Om half 7 kwam hij weer, mijn laptop was klaar. Huh? Nu al? Ja, ik hoop dat hij nu wel goed werkt. Ja hoor alles was weer zoals eerst! De held, alles was weer terug, mijn windows werkte ineens weer zoals eerst. Helemaal geen illegale versie. 
Maar waarom de titel; “Bestaat toeval?” Na een poosje gesproken te hebben bleek:
-Henk kende de beste vriend van mijn broer.
-Mijn ouders hebben vroeger een auto van hem overgekocht.
-Hij heeft stage gelopen bij mijn vader in de winkel.
-Hij was collega van mijn vader op de camping.
Had het zo moeten wezen dat ik mijn nicht tegenkwam in de AH? 
Nu werkt mijn laptop weer helemaal top, zoals toen hij nieuw was. Bedankt Henk, je was wel echt mijn held omdat de toen beste vriend van mijn broer me vertelde dat ik 50 euro zou moeten betalen voor een nieuwe windows. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat mijn broer zijn beste vriend, waarmee hij 8 jaar lang bevriend is geweest is kwijtgeraakt. 
Sorry voor dit te lange artikel, maar ik moest even alles uitleggen van mezelf hihi. Nu komen er weer normale artikels, geen gezeik meer
Bron afbeelding; Tumblr

8 thoughts on “Bestaat toeval?

 1. Inderdaad ^ Heel fijn dat je nu gewoon weer lekker verder kan bloggen. Die illegale Windows-versie, dat vind ik wel flauw, ik snap wel dat je daar boos om wordt. En hoe sommige mensen daarop reageren.. pfoe.

 2. Wow wat een verhaal. En natuurlijk maken mensen wel eens fouten, maar het is wel heel lullig (en eigenlijk ook best wel laf) dat die 'gast' eigenlijk niet zelf naar je toe kwam, maar zijn moeder en dat die zo tekeer ging. Anyway, leuk dat je weer kan bloggen; woeehoee !

 3. zohee, wat heftig. ik snap helemaal dat je daar boos en verdrietig om was, want wat die vriend deed kon niet. eerst je laptop verkloten en dan zijn moeder sturen om even jouw vader uit te gaan schelden. maar wel erg vervelend dat je broer en die vriend nu geen beste vrienden meer zijn. maar begrijpelijk is het wel! en super dat je laptop het weer doet, henk is een held! (:
  goed artikel romy!
  liefs! ♥♥♥

 4. Wat een lang verhaal, ik heb het helemaal doorgelezen want ik was wel erg benieuwd waarom je laptop het weer deed! Het is echt ongelooflijk toevallig hoe die Henk is verbonden met je vader, de beste vriend van je broer, je nicht en etc. etc. etc.. Wel jammer voor je broer en z'n (ex)beste-vriend. Ik hoop dat ze het nog kunnen bijleggen, want hij had er uiteindelijk niks mee te maken. Wel gemeen dat die moeder ging schelden! Wat een vreemd verhaal haha. Gelukkig doet je laptop het weer, wees er voorzichtig mee haha 😀

 5. wow wat rot voor je! heel mooi geschreven! Toch heel vreemd allemaal maar ik hou het erbij dat het allemaal goed is afgelopen:) (behalve voor je broer ik hoop voor hem dat zijn vriend begrijpt dat hij er niets mee te maken had)

  xx
  Sarah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *