School, Travel

Citytrip/studiereis Berlijn november 2016!

Processed with VSCO with b5 preset

Vorige week ging ik voor een aantal dagen naar Berlijn! Vanuit school werd de excursie geregeld en een aantal weken van te voren was er veel stress omdat je ingeloot moest worden. Gelukkig doordat iemand anders switchte van Berlijn naar Londen (thanks Laura), kon ik toch mee naar Berlijn. Als je dan op excursie gaat met een kunstacademie, dan is de kunststad Berlijn toch wel heel erg tof om te bezoeken.

We vertrokken maandagochtend met de trein vanaf Groningen, door vertraging mistten we onze overstap en moesten we een behoorlijke tijd wachten op de trein naar Berlijn. Maar uiteindelijk laat in de middag kwamen we aan in Berlijn. Die avond besloten we een rondje met de metro mee te gaan, uiteindelijk kwamen we uit op een saaie plek. Helaas dus niet zo avontuurlijk als we hadden gehoopt haha.

De 2de, 3de en de 4de dag waren al deels volgepland met musea en andere leuke en interessante dingen.

Wanneer je met een groep van 30 kunststudenten op pad gaat in een stad als Berlijn, dan ben je ervan verzekerd dat overal wel foto’s van gemaakt worden. Ben je dus iets vergeten te fotograferen; geen punt, dan heeft een ander die foto wel voor je! Ik heb zelf niet zoveel foto’s gemaakt als ik verwacht had, maar dat is ook mede omdat het niet altijd zulk mooi weer was en daarom mijn camera in mijn tas bleef. Ook was er zoveel te zien dat je op het gegeven moment niet meer weet wat nou nog leuk is om te fotograferen, zo vond ik alle streetart enorm tof en inspirerend. Maar ook de architectuur van alle gebouwen was speciaal en tof!

Zelf had ik verwacht dat we zo’n drukke planning zouden hebben dat er geen vrijheid meer was voor eigen inbreng, vandaar dat ik mij absoluut niet heb verdiept in de stad van te voren. Ik liep gewoon achter de groep aan en oh wat is het soms fijn om niet zelf overal over na te hoeven denken en geen reis te hoeven plannen. Overigens hadden we veel vrije tijd, waar ik geen rekening mee had gehouden. Jammer, want als ik van te voren dit had geweten had ik een aantal leuke routes uitgestippeld. Maar het is handig dat ik dit nu weet voor de volgende keer.

Het weer was niet geweldig zoals ik al eerder zei, maar ondanks dat ben ik wel echt verliefd geworden op de stad. Ik kan nu niet wachten om er in een warmere periode heen te gaan, ik weet zeker dat het er dan nog mooier is!

Kortom: Berlijn was geweldig! Het is een hele mooie levendige stad en één van de tofste dingen van deze reis vind ik dat er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan. Een reisje om niet meer te vergeten.

PicMonkey Collage4

Fun fact;  ^ wij zaten bij elkaar in de klas op de basisschool zonder dat we het ons kunnen herinneren..

Ben jij al eens in Berlijn geweest? Zo ja, wat vond je ervan? 

20 thoughts on “Citytrip/studiereis Berlijn november 2016!

  1. Wat mooi al je foto’s! Ik ben laatst ook naar Berlijn geweest, voor een festival, maar had twee dagen om toch ook even de stad in te gaan. Zo leuk en ik houd echt van alle streetart :)

  2. Ik ben al een stuk of 3/ 4x in Berlijn geweest en elke keer had ik van tevoren niks uitgezocht omdat de anderen dat al gedaan hadden (ook lekker makkelijk!). Erg mooie stad!

      1. ja stiekem vind ik het heerlijk als dat gewoon geregeld is! haha. Ja hele gave stad! En ook vaak vanwege musicals omdat ik Pia (Douwes) volg en zij daar dan speelde. Meestal plakten we er dan 1 of 2 nachten aan vast.

  3. Berlijn is en blijft een intrigerende, geweldige stad! Ik was er, denk ik, ondertussen 7 x.
    Als ik ga, zeker ‘three-things-to-do’. Altijd meer gezien en gedaan dan verwacht. Altijd fantastische tijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *