Travel

Dag 1/34 Canada! Douane & Chicago

IMG_8326

Al een tijdje heb ik niets op mijn blog geplaatst, heel slecht! Ondertussen ben ik gearriveerd in Canada, maandagnacht (Vancouver tijd) kwam ik aan bij een Nederlands gezin waar ik de eerste nacht mocht blijven slapen, dat was enorm fijn want het is toch wel handig om dingen in je eigen taal te kunnen vertellen.

Ik zou beginnen bij het begin, maandagnacht vertrokken we om half 5 richting Schiphol, superlief, papa en mama brachten mij erheen met de auto. Na ongeveer 2,5 uur kwamen we aan op Schiphol en tja daar moesten we nog een uur wachten voordat we afscheid gingen nemen en ik door de douane kon. Het afscheid was zoals te verwachten erg emotioneel haha. Om 10 uur vertrok het vliegtuig en na 9 uur en 20 minuten kwam ik aan in Chicago, daar moest ik overstappen, en tja daar had ik 5 en een half uur de tijd voor. In Chicago sneeuwde het, er lag echt een dik pak sneeuw, zo tof haha! In Chicago moest ik mijn koffer weer ophalen en ergens droppen, geloof mij, alles was zo onduidelijk aangegeven.. Maar toen ik mijn koffer (echt per toeval) het vliegtuig in zag gaan, was ik gerust gesteld. Helaas hadden we 1,5 uur vertraging, dus nog langer wachten op het vliegveld.
Na 4 uur en 40 minuten vliegen, kwam ik dan eindelijk aan in Canada/Vancouver! Ik ging nog eens langs de douane, en haalde mijn koffer op, en ja.. nog eens langs de douane, bah. Dit keer werd ik er als bijna de enige (volgens mij echt de enigste uit mijn vliegtuig) uit de rij gehaald en ik moest apart vertellen wat ik hier van plan was te gaan doen, hoeveel geld ik had, waar ik ging verblijven en zo verder. Het duurde maar en het duurde maar, en gelukkig hebben ze mij uiteindelijk laten gaan na 30 minuten! Toen de taxi genomen richting het huis van het Nederlandse gezin waarbij ik de eerste nacht verbleef. Al met al, kwam ik ongeveer Nederlandse tijd 9 uur ‘s ochtends aan. Bekaf ben ik heerlijk gaan slapen!

Kortom de reis was een hele uitdaging, veel geleerd op de eerste dag al, ik ga proberen elke dag te updaten en sowieso elke dag een vlog te plaatsen bij een artikel!

Ik heb eigenlijk nog maar een paar foto’s gemaakt hier, gisteren was het de hele dag slecht weer en voornamelijk film ik veel haha.

8 thoughts on “Dag 1/34 Canada! Douane & Chicago

  1. Wat spannend zeg, om zo ver in je eentje te reizen! Ik zou doodsbang zijn, en dat je uit de rij werd gehaald ook zo eng haha. Gelukkig ben je aangekomen, heel veel plezier en succes daar Romy!

  2. Echt super tof dat je daar nu zit. Lijkt me wel spannend als je uit de rij wordt gehaald, maar you made it. Heel veel plezier met je avonturen en ik ben benieuwd naar je updates!

  3. Super leuk om te lezen! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen. Damn, ik zou bang worden als ze je zo uitgebreid gaan ondervragen. Gelukkig mocht je gewoon door. Have fun!

  4. Wauw, Canada lijkt me echt prachtig. Ook ik ben heel benieuwd naar je verhalen! Pff, dat ze jou weer net uit de rij moeten halen… gelukkig is dat goed gegaan! Ik ben ook echt benieuwd naar je vlogs. Die vind ik altijd heel leuk om te kijken! Heel veel plezier in Canada!
    liefs

  5. Ik heb echt ontzettend veel respect voor je. Ik kan me zo goed voorstellen dat het afscheid nemen en de weg zoeken ontzettend pittig is. Heel erg dapper dat je besloten hebt te willen gaan en dat dan ook echt te doen. Ik heb je al je vlogs van Canada tot nu toe bekeken en het lijkt me echt super mooi daar. Geniet ervan en alvast een veilige terugreis gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *