Uncategorized

De jeugd van tegenwoordig.

DSC_0002
Tegenwoordig is het helemaal niet meer raar dat kinderen van 10 jaar al met blackberry’s en Iphones rondlopen, volgens velen is het juist goed omdat ze dan op jonge leeftijd leren omgaan met dit soort apparaten. Laatst zat ik in de trein en praatte ik met een mevrouw die naast me zat, ze had het erover dat haar kind van 6 al met een Ipad speelde, waarom? Een kind hoort niet met een Ipad te spelen, die moeten lol maken in een zandbak of met barbies spelen. Ik heb er even van op gekeken, scholen worden ook steeds technischer. Er worden digiborden aangeschaft, er worden tablets aangeschaft en kinderen leren van jongs af aan al met computers om te gaan. Maar wat is er mis met krijtborden, boeken en spelletjes niet op de laptop of computer? Natuurlijk tijden veranderen alleen van mij hoeft niet alles vervangen te worden door computers. Ik doe er zelf ook aan mee hoor want dit typ ik natuurlijk op mijn laptop, maar ik ben blij dat mijn ouders me pas op mijn 12de een mobieltje gaven (die ik toen niet gebruikte en altijd kwijt was) en dat ik bijna altijd buiten speelde in plaats van voor de tv zitten. Sommige momenten ben ik boos geweest op mijn ouders omdat ik dan even niet mijn zin kreeg, maar nu ben ik ze erg dankbaar voor. Ik kan heus wel een week zonder mobiel, laptop of tv. Alleen is het lastig omdat ik mijn blog moet bijhouden en ik eerlijk gezegd niet zonder muziek kan. Misschien een leuke uitdaging voor mij? Een week zonder mobiel, tv & laptop?
Wat vinden jullie, horen kinderen nog buiten te spelen of is dat “verleden” tijd?
Liefs, Romy
Dit mobieltje vond ik bij mijn oma in de garage, de aanleiding voor het schrijven van dit artikel. Wat wel grappig was dat hij het ook nog deed ook haha!

19 thoughts on “De jeugd van tegenwoordig.

 1. ik vind nog steeds dat ze horen buiten te spelen,ook mijn zusje steeds steeds vaker achter de laptop of is met haar mobieltje bezig en ze is 11.Maar ik denk dat dat gewoon van tegenwoordig is.Ik had op die leeftijd ook echt nog geen mobiel!

 2. Ik snap niet dat kinderen zo jong er al mee bezig zijn. Zij zouden moeten genieten van alle vrije tijd die ze hebben, en dat moeten ze niet binnen doen achter een computer. Wat is er mis met buitenspelen? Laatst was ik op kamp en kon mijn mobiel ook een week niet gebruiken, helemaal niet erg!

 3. Ben het echt met je eens hoor, ik snap het ook niet helemaal, vooral voor een kind van zes is dat echt raar. Tijden veranderen inderdaad maar het hoort gewoon niet zo'n jong kind met een iPad.

 4. Je hebt gelijk! Ik kreeg ook pas op mijn 12de mijn mobiel en ik weet nog dat ik daarvoor heel jaloers was op mijn vriendinnen die er al wel een hadden. Haha, dat mobieltje! Geniaal (:

 5. Je hebt absoluut gelijk. Kom op zeg. Het is juist helemaal niet gezond om zo vroeg al met alle electronica om te gaan denk ik. Dat levert stress op. Social media is tegenwoordig een grote reden voor stress bij mensen. Kinderen horen buiten te spelen!

  Dat mobieltje is tof. xd

 6. Ik vind dat ze gewoon nog moeten buiten spelen enso. Ik vond het vroeger geweldig op naar buiten te gaan enzo. Ik vind het jammer dat alles in veranderd. Een mobiel is handig als er bijvoorbeeld iets en en een computer is gewoon sneller typen i.p.v typen maar ik vind dat ze gewoon op de bassischool nog met krijtborden moeten leren enso. Straks weten die jonge kinderen niet eens meer hoe ze moeten schrijven met de hand maar alleen maar hoe je moet typen dat zou echt erg zijn. Na de vakantie op het mbo moet ik ook elke dag mijn laptop mee nemen enzo, daar werken ze alleen maar met een laptop (bijna) en ik vind het opzich niet erg, maar de straling enzo van de computer zijn heel erg slecht voor je, net als mobiel.

  Leuk artikel zeg!

 7. Ben het helemaal met je eens!
  Tegenwoordig zijn de speeltuintjes overbodig geworden, ja ze worden gebruikt door mensen vanaf 16jaar om nuchter te worden na een avond stappen haha, maar kinderen spelen er niet meer. Of ja als ze dat wel doen zullen ze de hele tijd op de schommel zitten met hun mobiel in de hand. Ik vind het ook allemaal overdreven, net als dat je steeds meer basisschoolmeisjes al met hakken ziet…

 8. Het is tegenwoordig inderdaad wel heel erg. Ik speelde vroeger altijd buiten. Nu zitten kinderen voor een computer, laptop of spelcomputer. Erg jammer. Ze mogen er best mee leren omgaan maar er zijn ook grenzen.

 9. Leuk artikel! Ik vind dat ook de jeugd mee mag gaan met de tijd, maar dat hun spelen daarin niet word verwaardeloos. Ik ben bang dat over tien jaar de lego, poppen en blokken zijn uitgestorven én de angry birds en temple run de nieuwe speeltjes worden…

 10. Ik ben zelf 12, en ja ben best wel 'gemoderniseerd' zeg maar haha. Maar ik vind mezelf niet echt een van die overdreven meiden die met plamuurlagen op het gezicht loopt en zo. En ja als 12 jarige zit ik ook wel veel op het internet hoor haha. Maar als ik bloggen bijvoorbeeld nou heel leuk vind? Tja. Ik ben ook wel buiten te vinden hoor, maar ach de wereld veranderd. Maar veel kinderen van mijn leeftijd gaan buiten hangen, chips uit de supermarkt plunderen met een overdosis energy. Haha, nee dat zal je mij niet zien doen..

 11. Een goed stukje! Ik vindt dat ze eigenlijk nog gewoon buiten horen te spelen.. Kinderen die op hun 10e al uren achter de computer zitten of met een mobieltje over straat lopen? Ik vindt het niet horen. En jonger dan 10 jaar al helemaal niet! Natuurlijk is het wel even leuk om een spelletje spelen, maar niet langer dan een half uur voor hun. Laatst ook; ik zag kleine kinderen aan het zwemmen en beetje te klooien bij het ballonnenfestival hier. Het enigste wat ze de hele tijd riepen was; f*ck! Ik ergerde me zo. Waar moet dat heen? Dat kind was 7! Alleen ja, het is de tijd nu. Veranderen gaat het toch niet!

 12. Ik kreeg een mobieltje toen ik elf was, maar deed er toen nog bijna niks mee. Ik vind het echt vervelend om te zien hoe kinderen van 5 met een mobieltje bezig zijn… wat doen hun na school, sms'en? Buitenspelen is toch veel beter? liefs.

 13. Een vriendin van mij past op. en die jongen kreeg een Iphone voor zijn zwemdiploma 0_o ! Ik had wel al vroeg een mobiel maar mijn vader werkt in het buitenland en als mijn moeder niet thuis was, wilde ze dat ik bereik baar was. De telefoon stelde niet zoveel voor, er zat op snake op thats it. Buiten spelen is zoizo veel beter voor de creatieve tijd. Ik bedoel ik bedacht altijd zelf mijn spellen. Ik zag ook laatst een reclame van een kinder tablet whats up with that. Go back to your barbies.

 14. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt!
  De kinderen van tegenwoordig worden zo verwend.
  Ik kreeg ook pas laat een mobieltje, en speelde met barbies i.p.v. met een ipad.
  Nu willen ze ook les gaan geven met ipads ipv boeken, dat is toch ook helemaal niet goed voor je ogen? Goed artikel! 😉 xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *