Creative

DIY / Maak je eigen stickers!

Makkelijk je eigen creatieve stickers maken!

Dummy

Al een hele lange tijd wil ik stickers laten bedrukken, maar zoals gewoonlijk kan ik geen keuze maken over welk ontwerp ik uiteindelijk wil laten drukken. Tot ik op Pinterest een DIY tegenkwam met hoe je zelf soort van washitape kon maken, zodoende kwam ik uiteindelijk uit bij meerdere blogartikels over het maken van je eigen stickers.

Ik kocht grote stickervellen (helaas wel met uitgesneden lijnen) en daarop tekende ik verschillende voorwerpen om ze vervolgens in te kleuren met aquarelverf. Allereerst gebruikte ik de stickers met een laagje plakband erover, maar via Chantal kwam ik uiteindelijk bij het idee om vernis te gebruiken dat ik al eerder had gehaald voor mijn telefoonhoesjes.

IMG_1942

Het maken van de stickers is echt heel makkelijk, al denk je er misschien niet zo snel aan om het op deze manier te doen. Je bent helaas wel met deze stickervellen gebonden aan kleinere stickers.. Dus ik ben nog opzoek naar grote stickervellen zonder lijnen, soo.. wanneer je nog een tip hebt hoor ik het graag! Maar tot die tijd doe ik het met deze stickervellen die je overigens ook in de printer kunt stoppen, oh en ze zijn ook nog eens supergoedkoop!

IMG_1945 IMG_1951 IMG_1954 IMG_1983IMG_1993

Heb jij ooit zelf stickers gemaakt?

18 thoughts on “DIY / Maak je eigen stickers!

 1. Jaa, ik heb ook een paar keer zelf stickers gemaakt met breed plakband en bakpapier, daar heb ik ook nog een blog over geschreven. Deze manier lijkt me ook heel leuk, dit ga ik zeker proberen!

 2. Haha dat ik daar zelf niet aan gedacht heb! Zat ook altijd maar te zoeken naar stickerpapier maar dat is dan heel erg prijzig of niet wat ik zoek. Toen ik laatst mijn kamer opruimde heb ik zo’n (ongeopend!) pak met etiketten aan mijn vader gegeven omdat ik dat toch niet gebruikte. Ik ga ze maar snel terughalen denk ik 😀

  Plakt het nog goed dan met dat vernislaagje er over of heeft dat geen effect op de lijm?

 3. Hey! Zelf haal ik m’n A4 sticker vellen bij een kantoorartikelen zaak! Ben geen kei in tekenen dus stempel er dan dingen op of plak er inpak papier op om vervolgens de vormen uit te knippen. Maar ik had eigenlijk nog even een tip. Voordat je de illustraties uitknipt, kan je ze ook nog even kopiëren op het sticker papier! Dan heb je er gelijk lekker veel ?

  1. Jij geen kei in tekenen?!! Maar dat is een goed idee, ik ga eens naar een kantoorartikelen zaak en dat ik er niet eerder aan gedacht heb om inderdaad mijn illustraties te koperen en te printen op vellen, superslim. Bedankt!

 4. Ah super leuk dit! Ik ben echt gek op stickers en heb er ook veel te veel, maar het lijkt me ook erg leuk om ze zelf eens te maken. Ik sla dit zeker even op om een keer te doen.

 5. Bij een printshop kun je vaak ook A4 vellen stickerpapier, dus zonder lijnen, kopen. Daar printen zij dus stickers op, maar je kunt ze dus ook los kopen. Even informeren bij een plaatselijke printshop kan je dus helpen :-)

 6. Ik was al heel lang opzoek naar manieren om zelf stuckers te maken tot ik te weinig etiketten voor school had en daardoor mijn eigen etiketten en dus ook stickers ging maken! Ik vind het super leuk om te doen ookal ben ik ook niet zo goed in tekenen maar met leuke quotes en to do lijstjes erop worden ze ook erg leuk (handig voor in de agenda!)
  Nog een tip vanbwat ik altijd doe; inplaats van knippen zodat en kleine losse stickertjes worden kan je ook met een mesje (action of tiger) door het bovenste laagje papier heen gaan zodat je de stickervelletjes wat minder snel kwijtraakt en het allemaal handig aan elkaar zit! Ik neem ze mee en palak ze dan overal haha
  Hele leuke blogpost ik kijk uit naar een nieuwe DIY! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *