Uncategorized

Doel of verandering.

Rust en tijd voor jezelf nemen, ik doe het echt te weinig. Gewoon eens even zitten of liggen met een boek of even tekenen. Ik doe het haast nooit meer, ik plan mijn dagen al van te voren in. Maar waarom? Ik kan ook gewoon eens dingen spontaan doen, niet altijd alles al van te voren bedenken. Ik zei vaak tegen mezelf dat ik dat heus wel een keer zou doen, alleen.,. maar.. dan moet eerst mijn doelenlijstje zijn afgewerkt. Die doelenlijst is onmogelijk om het in een korte tijd af te krijgen en stiekem weet ik dat heus wel. Ik ga het vanaf nu anders aanpakken, ik wil niet meer mijn dagen helemaal inplannen. 
Eigenlijk weet ik dat ik niet zomaar even verander, dat heeft nogal veel tijd nodig. Maar ik ga me wel aanpassen! Ik ga na deze vakantie anders leven, minder druk te maken om kleine dingen en genieten van kleine dingen. Vaak pieker ik teveel terwijl dat helemaal niet nodig is, dat wil ik niet meer en ik ga het proberen los te laten. Gewoon de slechte dingen vergeten en weer doorgaan. Natuurlijk mag je wel eens verdrietig of kwaad zijn, maar ik houd het gevoel te lang vast waardoor mijn geluk eronder lijdt.
Dit wordt een lang artikel, sorry daarvoor. Ik wil even alles op een rijtje, wat ik wil bereiken in een paar weken. Natuurlijk ga ik mijn doelenlijst nog af maken, want het blijft in mijn hoofd spoken. Ik heb het altijd over een doelenlijst, jaja.. ook op twitter.. Dat komt omdat daar veel dingen opstaan die mij eriteren, zoals mijn kamer. In je kamer moet je rust vinden. Dat vind ik er niet omdat het niet zo is zoals ik wil, dat is dus iets wat ik onder andere wil veranderen, gewoon accepteren dat het er zo uit ziet. De dingen die je kunt veranderen, veranderen. De dingen die je niet kunt veranderen, accepteren. Dat is mijn houvast voor deze vakantie. Eindelijk krijg ik misschien die “rust” en het gevoel dat het goed is.
Soms heb je zo’n moment dat dingen helder worden, dat moment heb ik nu. Ik weet ineens iets en dat wil ik met jullie delen, misschien hebben jullie soms ook van zulke momenten? Op dit moment ben ik heel blij met mijn blog en jullie als volgers/lezers want zo kan ik alsnog mijn verhaal kwijt. Een dagboek antwoord niet en verteld niet wat die ervan vindt. Jullie wel,! 
Knap als je het hebt volgehouden om tot hier te lezen, dankje! Ik hoop dat het gaat lukken.
Liefs, Romy
Geleende boeken van de bibliotheek, al drie uit.. Het begin is er, als ik er gewoon geduld voor neem dan kan ik niet meer stoppen.

10 thoughts on “Doel of verandering.

 1. Ik moet bekennen dat ik al de hele week bijna alleen maar lees haha slecht. Maar goed dat je zo'n helder moment hebt, dat heb ik ook wel eens. Maar ook vaak niet. Ik hoop dat het je gaat lukken! 😀

 2. Neem vooral tijd voor jezelf. Ik kom er nu gelukkig aan toe. Ik had al tijden niet meer achter elkaar boeken gelezen en nu in twee dagen twee boeken. Echt heerlijk vind ik het om op de bank te zitten met een fijn boek en gewoon het besef van tijd te verliezen en het gevoel hebben dat je hélemaal in het boek zit. Rust lekker uit! :)

  xx

 3. Haha, hetzelfde. Ik wil ook altijd bezig zijn en mezelf nuttig maken, soms is zoiets wel handig maar als ik rust aan mezelf wil geven doe ik dat niet. Dan wil ik eerst dat doen en dat en oh.. zo slecht eigenlijk =(. haha.

 4. Dagen inplannen is zo verleidelijk, maar inderdaad ook helemaal niet goed. Net zoals een boek lezen, ik heb precies het zelfde en wat is het jammer! Het komt het meeste door de buitenwereld & door de social media denk ik. Eigenlijk zouden we alles eens voor één dag stop moeten zetten. Lijkt me heerlijk! Even weer op een boek richten. Alleen girl, nu is het vakantie. Lekker uitrusten jij & blijf die power vast houden, want onzeker hoef je zelf ook niet te zijn. Ook niet voor de camera of anders. Je bent zoals je bent & vergeet niet te genieten! Dit moest ik nog eventjes weer tegen je zeggen,hih! Liefs!

 5. Erg mooi artikel. Genieten doen we allemaal veel te weinig. Ik ben nu in Italië en ik zou nu eigenlijk moeten zonnen en fotograferen, maar in plaats daarvan zit ik met de kat opschoot te whatsappen en te bloggen. I NEED TO ENJOY, haha.
  Goed artikel meid. Loves!

 6. ik begrijp wat je bedoeld met altijd lijstjes maken en de dag inplannen! ik ben zo'n warhoofd, dat ik altijd lijstjes moet maken met dingen die ik wil doen, anders vergeet ik ze of heb ik het idee dat ik niet uit een dag haal wat erin zit. op zich een goede instelling, altijd alles eruit willen halen wat er in zit, maar soms lijkt het me ook wel eens fijn om gewoon eens niks te doen. jammergenoeg vind ik dat zo moeilijk, want dan ga ik me al snel vervelend voelen dat ik niet genoeg 'geniet'. dus ik snap wat je bedoeld met wat rust krijgen, dat heb ik ook vaak.
  heel veel liefs en succes met alles! liefs.

 7. Ik snap wel wat je bedoeld, dat heb ik ook wel eens maar nog niet bij alle dagen. Soms vind ik het ook gewoon wel fijn om een dag te hebben 'ingepland', maar niet altijd. Genieten doe ik wel áltijd, ook omdat ik echt heel optimistisch ben ingesteld. Veel succes ermee!

 8. Ik maak me meestal ook zorgen om dingen die later helemaal niet zo belangrijk zijn. Ik hoop dat ik deze vakantie ook even kan relaxen zodat ik weer met een frisse start aan mijn vierde schooljaar kan beginnen ;). Succes met alles en een hele fijne vakantie!
  Liefs, Kiek.

 9. hetzelfde hier hoor! Ik plan ook alles van te voren, toevallig heb ik een paar dagen een van de vele diy's die ik wou gaan proberen eindelijk gemaakt. Dat idee staat echt al twee jaar op mijn to do lijstje, maar oke, hij kan er nu vanaf. 😉 Jij ook veel succes! :)

  Liefs! xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *