Creative, illustration, Lifestyle, Personal

Eindelijk, ik wil op mezelf wonen!

Verhuis illustratie muchable

Verhuis illustratie muchable

Vorige week bezocht ik toevallig 3 verschillende studentenhuizen, niet voor mijzelf maar om de kamers van vrienden te bekijken. Zelf heb ik na 3 jaar het overwogen te hebben toch eindelijk besloten dat ik op mijzelf wil wonen. Ik was er vrij zeker van dat ik een studio wilde, maar nu begin ik toch te twijfelen of ik niet alsnog in een studentenhuis wil wonen. Als je namelijk een studio hebt dan is er niemand als je thuis komt, nu kan ik wel erg goed alleen zijn maar af en toe thee drinken met een huisgenoot klinkt  wel erg gezellig. Of om ‘s avonds een programma als wie is de mol te kijken is ook erg leuk. Om die reden ben ik nu gaan twijfelen of ik niet voor een studentenkamer moet gaan.

Het enige wat ik lastig vind is dat ik erg gesteld ben op een schone badkamer of keuken haha, om die reden wilde ik ook gaan voor een studio. Maar, deze week heb ik ook andere studentenhuizen gezien, met een relatief schone keuken en badkamer. Het kan dus wel, yes! Dus vanaf deze week ben ik opzoek naar leuke kamers.

Wat betekent dat ik nu nog meer redenen heb om te ontspullen! Alles moet namelijk verhuisd worden, of nou ja alles, zo veel mogelijk. Ik ben nu al spullen aan het verzamelen voor mijn “uitzet” met behulp van deze verhuischecklist, ik heb al een pannenset en heel veel mokken haha. Zelf denk ik dat ik ook heel veel dingen bij mijn ouders laat staan omdat anders een kamer al gauw helemaal vol staat haha en ik denk dat ik een extern verhuisbedrijf alles laat verhuizen zodat ik zeker weet dat alles heelhuids overkomt.

Hetgeen wat ik wel lastig zou vinden, is als je je eenmaal thuis voelt, je na een tijdje weer weg gaat. Of nou ja, mijn plan is om over anderhalf jaar in het buitenland weer stage te gaan lopen of misschien in een ander deel van Nederland. Alhoewel, dan kun je je kamer natuurlijk onderverhuren haha! In ieder geval ga ik nu eindelijk opzoek naar mijn eigen plekje en ik kan niet wachten. Ik houd nu Facebook in de gaten en wil mij nog op een aantal sites inschrijven, als jij nog tips hebt, laat ze me weten!

Woon jij op kamers of heb jij op kamers gewoond? Zo ja wat vond je ervan? 

14 thoughts on “Eindelijk, ik wil op mezelf wonen!

 1. Ik woon op dit moment op kamers! In een meisjeshuis. Ik wilde het liefst ook in een studio, maar ik ben heel blij dat ik dat nog niet gedaan heb. We eten elke avond samen en houden alles netjes schoon. Het is heel fijn om thuis te komen en iemand zegt ‘hoi’ terug :-)

 2. Wat leuk dat je op jezelf wil gaan wonen! Ik woon op kamers, met twee andere meiden in een appartement. Ik vind het supergezellig en het is inderdaad wel echt fijn dat er iemand thuis is met wie je even een kopje thee kan drinken en bij kan kletsen. :) Veel succes met je zoektocht!

 3. Ik heb drie jaar lang in een studentenhuis gewoond en uiteindelijk ben ik na drie jaar verhuisd naar een appartement met mijn vriend. Als je met vele mensen samenwoont, heb je ook veel verschillende persoonlijkheden die soms voor conflicten kunnen zorgen (zoals iemand die gesteld is op orde en netheid tegenover iemand die hier niet veel belang aan hecht). Ik heb enorm veel geleerd in dat studentenhuis en heb er echt enorm veel leuke herinneringen aan. Dus ga ervoor zou ik zeggen!

  Ik snap je volledig wanneer je zegt dat het leuker is om een kamer te hebben dan een studio. Het is wel fijn als je thuiskomt en enkele van je huisgenoten zijn aanwezig. Zo heb ik ook veel gezellige avonden beleefd met gezelschapsspelletjes en films.

  Geniet ervan!

 4. Oeeeh wat spannend Romy!
  Ik was afgelopen jaar bijna op mezelf gegaan maar dat heb ik door verschillende redenen toch gecanceld.. Ik hoop dat je snel iets vind waar je je goed en zeker bij voelt!

 5. Wat tof zeg! Op jezelf is echt heel erg leuk! Ik ben meteen gaan samenwonen met mijn vriend. Maar het is heel erg leuk om je eigen plekje in te mogen richten en gewoon lekker zelf baas te zijn.
  Liefs

 6. Ik heb leuke huisgenoten maar we gaan niet bij elkaar een programma kijken of iets. Meestal is het gewoon een praatje in de keuken/gang. Onze badkamer en keuken zijn niet de schoonste, dus ben heel blij dat ik in juli ga verhuizen naar m’n eigen studio!

 7. Ik woon in mijn eigen studio sinds ik ben begonnen met studeren en ik vind het echt heerlijk om een plek helemaal voor mezelf te hebben inclusief eigen keuken en badkamer! Toch vind ik het wel jammer dat ik de echte studentenhuis ervaring mis, en als ik mijn Master ga doen in een andere stad zou ik dat zeker overwegen, maar op dit moment vind ik een studio ook wel heel fijn en gelukkig he ik genoeg vrienden in de buurt om mee af te spreken :)

 8. Wat leuk dat je toch op kamers wilt gaan. Ik heb ook op kamers gewoond en ik moet zeggen: het was echt een ontzettend leuke tijd in mijn leven die ik absoluut niet had willen missen. Heel veel plezier met de kamerjacht. Ik ben erg benieuwd.

 9. Wat spannend zeg! Ik kan begrijpen dat je niet graag alleen wilt zijn. Ik denk dat ik zelf pas uit huis ga wanneer ik ga samenwonen met mijn vriend. Op kamers gaan is niet echt iets voor mij.

 10. Bij ons in België heet dat op kot gaan :) Ik heb het maar 1 jaar gedaan maar ik vond het GEWELDIG! Ik kan het zeker aanraden! Ik zou sowieso wel liever een studio dan een studentenhuis hebben. Ben heel erg gesteld op mijn me-time en m’n eigen plekje. Maar dat is heel persoonlijk hé. Superspannend dat je zo’n grote stap gaat nemen. Heel veel plezier er mee alleszins!

 11. Ik woon sinds kort op kamers. Het is echt super fijn! ‘Helaas’ woon ik in een huis waar we niets samen doen… Als je op kamers gaat voor de gezelligheid, zou ik dus heel goed opletten in welk huis je terecht komt. Niet overal is het vanzelfsprekend dat je samen eet/thee drinkt/tv kijkt/etc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *