Uncategorized

Familiedag | awkwardddd

Familiedag8

 Vorige week zondag had ik een familiedag, mijn eerste familiedag die ik bewust meemaakte. Sommige familieleden had ik al sinds mijn opa’s begrafenis niet meer gezien (en dat was 9 jaar geleden), dus logisch dat ik niet iedereen meer herkende. Toevallig zijn we bloedverwanten (ofzoiets haha), maar verder voelen sommigen als vreemden voor me, als ik ze op straat was tegengekomen had ik ze zo voorbij gelopen. Maargoed, het was zacht gezegd best awkward… Meerdere keren heb ik aan neven en nichten gevraagd wie ze waren en van welke oom en tante ze waren, oeps.. Dat krijg je met zo’n grote familie.

Het is wel tof om iedereen weer te zien maar omdat ik de jongste ben (op de achterkleinkinderen na) is het moeilijk om me in een gesprek te voegen, iedereen is in een andere levensfase en velen zijn niet oprecht geïnteresseerd in je. Je krijgt de standaard vragen; wat voor opleiding doe je eigenlijk? Hoe gaat het op school? Zit je nog op hockey? Werk je nog bij de Albert Heijn? of opmerkingen als; wat ben je groot geworden! (terwijl ik sommigen een tijdje geleden ook zag en ik alleen maar in de breedte gegroeid ben), je ziet er leuk uit, zo apart! En ik zelfs de vraag gekregen over wat voor muziek ik luisterde omdat mijn oom me er wel een beetje “rockchick” achtig uit vond zien. Tja.. op dit soort dagen ben ik liever socially awkward en luister ik liever naar gesprekken dan zelf een onoprecht gesprek aan te gaan.

Er is niet echt een familie-familie band, weetjewel.. nee.. nah ja, zo van we komen elk jaar gezellig bij elkaar, of misschien ben ik de enige die dat zo ervaart (dat kan ook nog), alleen mijn ooms en tantes zien elkaar een paar keer op een verjaardag. Maar onee, nu lijk ik heel negatief over deze familiedag, het was echt heel leuk hoor alleen tja een beetje ongemakkelijk. De 14(?) achterkleinkinderen hun naam weet ik nog steeds niet, maar oooh wat was het leuk om ze eindelijk eens in het echt te zien, en wat waren ze schattig!

Er werd me een camera in mijn handen gedrukt door een nicht en gezegd; ik wil graag nog even met alle oudere nichten op de foto, maak jij de foto? Als in; jij hoeft niet op de foto.. Ik stond klaar met haar fototoestel en uiteindelijk moest ik er toch op, beetje jammer hoe mensen met zoiets kleins de sfeer kunnen verpesten..


Hoe leuk is dit kussen haha!

 Dit is echt een te zielige foto…

De dag werd georganiseerd op de camping van mijn oom en tante in het Kwetternest, een gehandicaptengebouw, of nou ja waar ze verblijven, heel mooi vanbinnen!

Stokjes gooien hahaha, hier waren wij niet zo goed in!

14 thoughts on “Familiedag | awkwardddd

 1. Ah wat leuk! Ik heb nog nooit een familiedag gehad, heb niet zoveel familie. Je foto's zijn heel leuk en mooi. Echt heel leuk en persoonlijk vind ik dit :)

 2. Haha heel leuk om te lezen, ik kan me precies voorstellen hoe je je voelde.
  Je bent duidelijk de meest stijlvolle van al je nichten hihi 😉 Je zag er super leuk uit (mega leuk hoedje!).

 3. Ik herken mezelf wel een beetje in dit verhaal. Ik heb ook geen familie-familie band en dat terwijl mijn familie niet zo groot is. De mensen moeten je maar net liggen toch? Ik heb me er maar bij neergelegd en probeer elke keer rustig te antwoorden dat ik nog steeds dans, nog steeds mijn best doe op school en nog steeds geen vriend heb. Ajuparaplu en tot de volgende keer, waar ik opnieuw hetzelfde zeg. Lekker oppervlakkige gesprekken haha. Mooie foto's heb je gemaakt Romy!

 4. Ik snap je best goed.. ik zie of spreek mijn familie nauwelijks, ik herken ze wel op straat maar verder dan een "Hoi, hoe gaat het?" komen we niet. Ik heb geen hechte band met ze en ze nodigen mij en mijn ouders bijna nooit uit op verjaardagen, wat ik heel erg vervelend vind, maar ik heb me er maar bij neergelegd.

  Je hebt wel heel mooie foto's gemaakt vind ik :)

 5. Hey wat grappig !
  Ik zit nu je foto's te bekijken en zie ik opeens mijn docent marketing en rekenen voorbij komen ( Rob ! ).Wat grappig dat ie familie van je is :D.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *