Uncategorized

Illustration // Waarom gaan we op vakantie?

Illustratie-vakantie
We hebben altijd zoveel redenen om er even tussenuit te gaan, maar wat is nou de voornaamste reden dat we weg willen? Is het niet gewoon zo dat we het thuisfront ontwijken, en we de frustraties en ergernissen even achter ons kunnen laten? 
Als ik denk aan vakantie, dan denk ik voornamelijk aan rust. En dat terwijl een vakantie voorbereiden juist enorm veel stress oplevert, en ook wanneer je ver weg bent ben je toch bang dat er thuis iets gebeurd. Maar als je dat eenmaal allemaal hebt achtergelaten en je eindelijk kunt genieten, voel je je na zo’n vakantie weer helemaal fit, alsof je er weer een heel jaar tegenaan kan!
Ook levert het hechte vriendschappen op, ik heb ontzettend veel lieve vrienden eraan over gehouden, met sommigen heb ik na 8 jaar nog steeds contact! 

En dan als laatste, het dagelijks ritme verbreken, soms een hele opluchting om even alles achter je te kunnen laten. Werk, sport, huisdieren, familie, vrienden, verjaardagen, elke dag zelfde tijd opstaan en dezelfde tijd weg.. daar worden velen na een tijdje bekaf van, die continue herhaling. 

Natuurlijk zijn er nog zoveel andere redenen om op vakantie te gaan, iets te vieren, ervaringen opdoen, steden/kunst willen bekijken, shoppen of om er gewoon tussenuit te gaan.
Wat is de voornaamste reden dat jullie op vakantie gaan?

12 thoughts on “Illustration // Waarom gaan we op vakantie?

  1. Super leuk!
    De reden dat ik op vakantie ga is voor de rust, nieuwe dingen ontdekken, dingen zien die ik nog niet eerder heb gezien, lekker weer, geen verplichtingen en er inderdaad gewoon even uit zijn. Heerlijk! Hopelijk ga ik dit jaar ook nog op vakantie.

  2. Leuke post! Nou ja.. voor mij is het gewoon lekker bruin worden, genieten van warmte, nieuwe vriendschappen, uitgaan, mooie plekken zien, fotograferen en lekker eten, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *