Personal

Slapen in een kartonnen tent / introductiekamp!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Afgelopen week was mijn tweede officiële week op kunstacademie Minerva, om deze 2de week te beginnen gingen we met 180 nieuwe studenten op kamp in Elp. Dit introductiekamp duurde 3 dagen, 3 dagen die in het teken stonden van elkaar leren kennen. Allereerst gingen we met zijn allen met de trein vanuit Groningen naar station Beilen, vanuit daar werden wij met een pendelbus naar “camping Minerva” gebracht. Onze spullen bleven in een kar liggen en wij begonnen met de eerste workshops en lezingen. Toen wij ‘s avonds uiteindelijk op de camping waren waar wij zouden gaan overnachten, moesten wij allemaal een eigen plekje zoeken om onze tent neer te zetten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eenmaal toen wij een mooi plekje bemachtigd hadden met een groepje, was het tijd om de tentonderdelen op te halen en de kartonnen tent in elkaar te zetten. De kartonnen tent in elkaar te zetten, kartonnen?? Jep een tent gemaakt van karton, ook wel een kartent genoemd. Deze tent wordt onder andere gebruikt voor festivals en misschien heb jij er ook al wel eens in geslapen? In ieder geval na een tijdje hadden wij onze kartent in elkaar gezet en “ingericht”.

Camping Minerva kunstacademie

We sliepen op een camping waar binnenkort (deze week?) een festivalletje zal plaats vinden, we kregen biologisch goed eten, iets wat je vaak niet van een kamp gewend bent. En de sfeer was zo ontzettend geweldig! Na 3 dagen kwam ik helemaal gesloopt maar voldaan en zonder slaapzak thuis, want die ben ik verloren onderweg haha.

Camping Academie Minerva

Oh en voor degenen die het zich afvragen, de tent is tot 4 dagen waterbestendig want het karton neemt geen water op. :) Bizar he!

Camping Minerva

Kortom het waren leuke dagen, interessante lezingen en workshops maar het allerleukste vond ik toch wel onze slaapplaats, hoe gek dat ook klinkt haha.

Camping Minerva

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Heb jij ooit al eens in een kartonnen tent geslapen of heb je er ooit al eens van gehoord? 

8 thoughts on “Slapen in een kartonnen tent / introductiekamp!

  1. Jaa ik heb hier een poos geleden voor het eerst van gehoord en het is zo’n tof alternatief voor dat slagveld aan wegwerptenten die je aan het eind van elk festival ziet. Daar word ik altijd een beetje treurig van. Ook erg leuk om te bekladden. Wil er best een in huis!

    1. De tenten zijn gemaakt van recyclebaar karton volgens mij en als ze “versleten” zijn na een festival dan worden ze weer opnieuw gerecycled! Ik weet het niet helemaal zeker maar volgens mij is dit ongeveer het concept :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *