Uncategorized

Laatste wedstrijd // waarom stop ik?

Laatste-hockeywedstrijd-10

 Afgelopen zaterdag speelde ik mijn laatste hockeywedstrijd, na 5 jaar stop ik. Ik heb nogal een dubbel gevoel erover, volgend jaar stage dus dan zou het sowieso lastiger zijn met trainingen en dan zou ik me er niet 100% voor in kunnen zetten. Maar als ik echt had willen blijven dan had me dat wel gelukt. In de laatste twee jaren is er voornamelijk veel veranderd, het team veranderde, ik veranderde en ik voelde me niet zozeer meer echt thuis. En dan hoor je via iemand anders wat mensen nou echt van je vinden, terwijl ze in je gezicht hartstikke aardig doen, en als ik ergens niet tegen kan zijn het wel zulke mensen.

De sport hockey zelf blijf ik heel leuk vinden, maar helaas komt er nu toch een einde aan 5 jaar hockey als hobby! Misschien wil ik na mijn stage wel weer gaan hockeyen maar ik heb natuurlijk geen idee hoe ik daar over een jaar over denk.

Ik ben op zich heel slecht in dingen afsluiten, als er in een korte tijd veel dingen afgesloten worden en er geen nieuwe dingen tot stand komen dan voelt het niet oké. Dit schooljaar is bijna voorbij en volgend jaar een heel jaar stage, een heel “ander leven” dan dat ik nu had. Werken bij de Albert Heijn, hockey en elke dag naar school tot 4 uur. Allemaal in een standaard volgorde en dat was mijn standaard ritme, om het ritme in één klap te verbreken is vreemd (als je eigenlijk je hele leven in een vast patroon leeft en jezelf dan in het diepe gaat gooien is dat ergens wel een beetje spannend) maar tof! Dit deel is weer afgesloten, al vind ik het heel jammer nu.

9 thoughts on “Laatste wedstrijd // waarom stop ik?

  1. Ik heb precies hetzelfde gevoel bij mijn hockeyteam! Nu gaan we weer allemaal selectie training doen, en omdat ik niet genoeg tijd heb om het te doen kom ik waarschijnlijk in een ander team. Wat ik heel jammer vind is dat ook juist de leuke mensen weg gaan. Nouja, misschien is een ander team wel beter!

  2. Wat grappig om je ineens in hockeykleding te zien, dat ziet er zo anders uit haha. :)
    Wel ontzettend balen dat je het niet meer zo zin had en ik snap dat het een beetje spannend is als er volgend jaar allemaal dingen gaan veranderen, maar stage wordt vast ook tof en dan zul je zien dat je het vast goed naar je zin krijgt. :)

  3. Ik heb ook zeven jaar lang paardgereden en hoewel ik het al wel iets minder leuk begon te vinden was ik er waarschijnlijk niet zomaar mee gestopt (wat nu wel is gebeurd door een val). Altijd raar om dat soort dingen af te sluiten, maar het is ook wel goed om ruimte te maken voor nieuwe dingen!

  4. Ik zit nog wel op hockey al 7 jaar ook bij mhcw! Ik hoor ook affentoe wel dingen via een ander over mij! Vooral toen k mijn haar roze kleurde alleen ik denk overal zullen dit soort mensen voorkomen. Maar k snap jou helemaal en vind het wel echt knap dat je je hart volgt! For a beautiful future!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *