Mijn last-minute reis naar Kaapverdië!

Home / Travel / Mijn last-minute reis naar Kaapverdië!
Mijn last-minute reis naar Kaapverdië!

Kaapverdië Sal

Een paar dagen geleden, dinsdag om precies te zijn, kwam ik terug van een reisje naar Afrika! Eerder vertelde ik over het boeken van een impulsieve reis naar Kaapverdië en nu is het eindelijk zo ver om alle ervaringen en foto’s te delen.

Wie had dat gedacht? Dat ik ooit in mijn leven op een dag zou beslissen om 4 dagen later naar Afrika te vliegen, eigenlijk zaten er welgeteld 2 dagen tussen het moment dat we besloten en boekten en het moment dat we daadwerkelijk in Afrika aan kwamen. Hoewel ik al wel eerder enthousiaste impulsieve reisjes heb geboekt, was het nooit zo ver of zo last minute. Maar juist dat maakte het extra speciaal! Wat het ook extra speciaal maakte was dat ik met Mirthe ging, een grappig verhaal over hoe wij tot dit idee kwamen..

3 weken geleden kwam ik een goedkope reis tegen naar Kaapverdië. Ik zat er al langer over te denken om even weg te gaan en weer te gaan reizen, maar helaas was het alweer mei en was er nog steeds niets van gekomen. Op dat moment dacht ik: laat ik het gewoon doen, financieel lukte het en wat betreft tijd was het ook wel oké als ik een weekje nog wat harder ging werken.

img_7354-2

Maarja, met wie ga je dan haha? Alle mensen in mijn naaste omgeving hadden andere verantwoordelijkheden en konden niet, zouden het financieel niet redden, hadden geen paspoort of vonden het wel heel snel. En dus plaatste ik een berichtje op Instagram, met de intentie dat ik best met een “onbekende” op reis zou willen. Ik ga er namelijk vanuit dat als je voor zoiets open staat, vast ook wel een leuk persoon bent en het zal klikken. Toen reageerde Mirte via Instagram, met de vraag of ik het echt serieus bedoelde. En ja natuurlijk bedoelde ik het serieus! Alleen helaas had ze geen paspoort maar vroeg ze die wel gelijk aan voor het geval dat er in de toekomst weer een leuke aanbieding zou komen. En ja hoor, ze had haar paspoort en dezelfde aanbieding was er ook voor een week later.

Zodoende besloten we de vrijdag voor vertrek om heen te gaan. Ik kende Mirte al een beetje omdat ze op dezelfde kunstacademie zit, in hetzelfde jaar design. Maar langer dan 5 minuten hadden we nog niet eerder met elkaar gepraat, dus het was best spannend om dan gelijk een week met elkaar door te brengen. Uiteindelijk is het zo’n goede keuze geweest, ik heb er nu een hele goede nieuwe vriendin bij, iets waar ik niet eens op had durven hopen! De click was er meteen en het was zo gezellig en leuk, dat is denk ik hetgeen waar ik nog het meest dankbaar voor ben!

img_7581

Wat vond ik verder van Kaapverdië? Wij zijn zelf naar het eiland Sal geweest, ik had graag willen eiland hoppen maar dat was best prijzig en zoveel tijd hadden we ook niet. We wisten van te voren dat het eiland niet superveel bezienswaardigheden bevatte, maar deze keer kwamen we voornamelijk echt om even bij te komen en op te laden.

Op internet kon ik enorm weinig vinden over alles wat je er op het eiland kon doen en zien, eigenlijk waren er voornamelijk mooie foto’s van het strand en bleef het daar bij. Maar dat is echt zo ontzettend zonde, alhoewel aan de andere kant hadden we nu ook niet echt verwachtingen omdat er weinig mooie foto’s te vinden waren. Uiteindelijk was het eiland echt heel mooi, vooral om er heerlijk foto’s te maken, zo fijn! Ik vind de bevolking ook heel erg mooi, het zijn oprecht hele mooie mensen(wel een aparte manier van omgang met ons maar dat ter zijde haha). Verder vind ik het zo leuk om allemaal gekleurde huizen om me heen te hebben, ik wou dat we dat ook in Nederland hadden!

Kaapverdië Sal

Wij zaten in een hotel dichtbij het plaatsje Santa Maria, we hadden er lopend heen gekund maar met 30 graden en blaren op je voeten had dat niet helemaal onze voorkeur. Gelukkig was er een shuttle vanuit het hotel dat ons in 5 minuten naar het kleine plaatsje bracht. We zijn meerdere keren naar het plaatsje geweest en hebben heel wat bijzondere dingen gezien en meegemaakt, maar daar vertel ik wel over in een ander artikel!

In Santa Maria was er ook die week een officieel voetbal toernooi(?) gaande, heel erg leuk om te zien. En vooral heel grappig om als “blanke” tussen allemaal Kaapverdianen te zitten tijdens een voetbalwedstrijd Kaapverdië – Duitsland, waarna Duitsland ook nog wint en je als één van de weinigen juicht haha.

En van onze “reisleidster” kregen we de tip om op zondag naar het plaatselijke kerkje te gaan en ja dat was helemaal geweldig! Er was een gospel, iets wat ik zelf nog steeds heel mooi en bijzonder vind, superleuk om eens mee te maken!

Kaapverdië Sal

Wij hadden ervoor gekozen om 1 ochtend een tour te doen over het eiland. We hebben zelf beiden geen rijbewijs dus was dit de enige mogelijkheid om nog iets van het eiland te zien. Gelukkig boodt de reisorganisatie waarmee we er waren (TUI), tours aan. Zo ook een tour van ‘s ochtends tot begin middag, perfect! We werden met jeeps opgehaald en crosten daarmee het hele eiland rond. Uiteindelijk was een halve dag meer dan genoeg aangezien er zo weinig bezienswaardigheden te zien zijn. Zo gingen wij bijvoorbeeld naar de zoutpannen, naar een vissersdorpje en uiteraard naar het blauwe oog.

img_7598

We bleven in totaal 8 dagen en vlogen terug via Gambia, en ook al waren we er maar kort, het vliegveld heeft wel indruk op mij gemaakt haha. Toen pas merkte ik wat voor hele andere wereld het daar is, de “zwerf”katten lopen gewoon op het vliegveld. En waar wij hier in Nederland strenge eisen hebben wat betreft veiligheid etc is het daar allemaal zo anders en op een andere manier veilig, heel bijzonder om te zien!

img_7629

In ieder geval was deze reis een geweldige ervaring, ik ben nog steeds zo blij dat we deze keuze hadden gemaakt! En ik ben nog steeds ook zo dankbaar dat ik op deze manier Mirthe heb mogen leren kennen! Oh en het blijft niet bij dit ene artikel, er komt sowieso nog 1 want ik ben nog niet klaar met het uitzoeken van de foto’s natuurlijk haha.

Kaapverdië Sal

img_7365 Kaapverdië Sal img_7376 img_7377 img_7386 img_7394 img_7404-2 img_7404 img_7412 Kaapverdië Sal Kaapverdië Sal img_7435 img_7437 img_7461 img_7474 Kaapverdië Sal img_7523 Kaapverdië Sal img_7539 img_7544 img_7549 img_7554 Kaapverdië Sal img_7578  img_7592

Over mijn reis naar Kaapverdië ben ik ook geïnterviewd door Joshua, hij beheert een site over Kaapverdië waar je veel informatie kunt vinden, superleuk om te checken voor inspiratie! Klik hier voor het artikel.

Welk land heb jij als laatste bezocht?

Leave a Reply

Your email address will not be published.