Personal

Mijn zomervakantie plannen

a6da7e57-3627-4430-aa59-1fa570b5706f

Over iets meer dan vier weken is het alweer zomervakantie. Ik vraag mij eigenlijk elke dag wel af waar de tijd blijft, maar als ik mij bedenk dat het al zo snel zomervakantie is, dan besef ik het mij alleen nog maar meer. Voor mijn gevoel ben ik nog maar net terug uit Azië, maar dat is toch alweer bijna meer dan een jaar geleden.

Vorig jaar reisde ik negen weken lang door Azië, het was een onvergetelijke ervaring. En uiteraard staat er ook weer een reis op de planning voor deze zomer, en hoe kan het ook anders: ik ga weer naar Azië! In dit artikel vertel ik meer over mijn plannen!

img_5050

Op 15 juli vertrek ik samen met Nienke naar China, daar zullen wij twee weken lang reizen, we bezoeken onder andere Shanghai, Beijing & Hong Kong. Vooral over de laatste stad ben ik heel enthousiast omdat we daar naar Disneyland gaan! Het enige “dingetje” is wel, dat we in juli in China zullen zijn en het op dat moment er erg warm is. Maar dat nemen we dan maar voor lief, haha.

Na twee weken reizen we door naar Taiwan, daar zien wij Larissa. We reizen eerst samen een week door Taiwan en daarna gaan we weer met zijn drieën verder naar de Filipijnen. Ook daar ben ik heel enthousiast over ondanks dat we er maar twee weken zullen zijn. Maar, in die twee weken zullen we waarschijnlijk veel eilanden bezoeken, veel snorkelen/duiken en waarschijnlijk zelfs zonnen! Normaal gesproken ga ik niet echt naar stranden in Azië om te zonnen, maar ik denk op de Filipijnen zeker wel!

Dit zijn mijn hoofdplannen voor de zomervakantie! Maar, voordat het zover is, ga ik de komende vier weken mij vooral focussen op het afronden van opdrachten. Ik ben bezig met een aantal hele leuke projecten waar ik hopelijk snel meer over kan vertellen!

Ben jij ooit in China, Taiwan of de Filipijnen geweest?
Zo ja, dan hoor ik het graag wanneer je tips hebt! 

3 thoughts on “Mijn zomervakantie plannen

 1. Hi! Ik keek toevallig nog even op je site, en jaaa ik ben in China en Taiwan geweest tijdens stage en een minor. Ondertussen zijn het echt een aantal van mijn favoriete landen! Ook hier haal ik veel inspiratie uit.
  Een aantal tips:
  Beijing ben ik zo’n 5 dagen geweest: de Chinese muur natuurlijk! Summer Palace, de Verboden stad, Temple of Heaven en ik vond het Olympisch park ook erg mooi.
  Shanghai woonden we dichtbij dus vele weekenden gespendeerd, ik vond het rondlopen op de bund echt fantastisch, mensen kijken, architectuur aan beide zijden van de rivier, en verder gewoon de massale drukte. Leuk uitgaan ook daar! En in de buurt zitten Suzhou (het Venetie van het Oosten) en Hangzhou met een heel mooi meer.
  Ik weet niet of je via land naar Hong Kong reist, maar anders is Guangzhou in het zuiden ook een aanrader, als je van architectuur houdt tenminste.
  Taiwan ben ik een hele zomer geweest, en is nog beter dan China in mijn ogen. Ik woonde in de hoofdstad Taipei, hier kan je net als Shanghai veel rondlopen, gebouwen kijken, mensen kijken heerlijk eten (ook op de markten) en veel uitgaan. Reizen is per trein heel goed te doen, en iedereen spreekt goed Engels. Qua natuur absoluut de Taroko Gorge en Alishan, scooterrijden om het Sun Moon lake was leuk, Kenting voor als je zin hebt in een wit strand, Tainan zitten een aantal gebouwen nog van de VOC wat leuk is om naartoe te gaan, Oh en surfen in de Pacific in Yilan (volgens mij gaat er een metro vanaf Taipei).. en echte aanrader is Jiufen!! :)

  Heel veel plezier alvast maar ik spreek je vast en zeker nog!! Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *