Creative

Oost-Indische inkt doodles/illustraties!

IMG_9984

IMG_0012
Een hele lange tijd stond er op (mijn vorige?) school een grote fles met pure zwarte inkt, ook wel Oost-indische inkt genoemd. Wij gebruikten het om ermee op de muur te tekenen/schilderen of we beschilderden er meubels mee. Vorig jaar zag ik in dat je er ook hele toffe illustraties mee kunt maken, zodoende kocht ik een kroontjespen en begon ik er regelmatig illustraties mee te maken. Het mooie aan deze inkt is dat het een hele “diepe” zwarte kleur heeft. Je kunt het mengen met water zodat het niet zo dekkend wordt, maar persoonlijk houd ik daar niet zo van.

IMG_0016

Waarom gebruik je dan geen fineliners of stiften? Zoals ik al eerder zei vind ik Oost-Indische inkt een diepe zwarte kleur geven. Ook vind ik dat in lijntekeningen met een kroontjespen je eigen handschrift beter uit komt en hoef je geen moeite te doen om te variëren in diktes, want dat gaat eigenlijk per ongeluk/vanzelf.

IMG_9984

Afgelopen januari moesten wij op school een eigen project verzinnen, nu ben ik daar niet de sterkste in. Maar ik wist wel dat ik iets wou doen met een materiaalsoort dat ik nog niet zo vaak had gebruikt. Zodoende koos ik voor deze inkt, enkele kleine illustraties van dat projectje zie je hierboven.

 

 

IMG_0021 Mijn doel is om toch wel de komende tijd meer illustraties te maken met deze inkt, komt ook nog eens goed uit want mijn dummy is nog steeds niet echt voller aan het worden. Wanneer jullie het leuk vinden zal ik binnenkort weer een nieuwe update plaatsen met hopelijk wat nieuwe illustraties in mijn dummy!

IMG_0025  IMG_9986

Heb jij al eens met Oost-Indische inkt gewerkt? 

16 thoughts on “Oost-Indische inkt doodles/illustraties!

  1. Oost-Indische inkt was bij mij op de middelbare school ook altijd mijn favoriet! Die diep zwarte kleur is inderdaad echt tof. Vind dat je echt hele toffe dingen hebt gemaakt! Ik zou het super tof vinden om over een tijdje weer een update te zien met nieuwe tekeningen. Ben jaloers op jouw talent!!

  2. Wooow, ontzettend leuk zeg! Ik vind het heel moeilijk om met Indische inkt te werken eigenlijk. Ligt dat aan mij? Of doe ik iets fout? Of is het gewoon wennen en ermee leren creëren? Anyway, je illustraties zijn altijd zó leuk!

  3. JE ILLUSTRATIES ZIJN ZO LEUK! Echt. Ik vind je stijl heel goed uitkomen in inkt :) Vroeger heb ik ook wel eens met Oost Indische inkt gewerkt, maar toen is er inkt tussen het potje en het dekseltje gekomen, dus nu gaat ‘ie niet meer open… Ik vind het zo zonde om een nieuwe te kopen, terwijl ik er nog een perfect goede heb staan (behalve dan dat ik ‘m niet meer open krijg). Tips?

    1. Aaah dankjewel! Ah Noo dat is zonde en heel herkenbaar. Lastig! Het enige wat ik kan bedenken is hem in warm water laten weken maar ik denk eigenlijk niet dat hij daar mee los gaat komen, dan met grof geweld, het potje kapot maken en dan overgieten in een nieuw klein potje? Super zonde!

  4. Wij krijgen in de 1e op school altijd een tekendoos met oa een potje Oost-Indische inkt, ik teken er thuis ook wel eens mee. Vind het met een kroontjespen echt fijn werken :). Leuke illustraties weer!

  5. Wat een mooie illustraties heb je gemaakt! ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit met een kroontjespen gewerkt heb. Misschien vroeger ooit eens mee geschreven. Ik denk dat ik dit binnenkort ook eens ga uit proberen want gek genoeg heb ik wel zo’n potje inkt in de kast staan :)

  6. Ooh dit is echt gaaf! Zo schattig je illustraties. Volgens mij heb ik nog nooit met Oost-Indische inkt gewerkt (misschien een keer op school, vroeger) maar ik zou het graag proberen! xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *