Fashion

Ga jij voor een comfortabele outfit?

outfit

Tegenwoordig lees je steeds meer over de fast-fashion industrie en waarom dit onder andere slecht is voor het milieu. Nu ga ik het hier niet over hebben in dit artikel. Maar waar ik het wel over ga hebben is hoe mijn kledingstijl de afgelopen tijd veranderde en wat ik er nu aan ga doen!

Misschien is het je opgevallen dat ik sinds kort weer outfitartikelen op mijn blog plaats. Dit heb ik een lange tijd niet gedaan omdat mijn kledingstijl een beetje naar de achtergrond was geraakt. Het was niet dat ik niet meer geïnteresseerd was in mode of dat ik er niet meer mee bezig was met hoe ik eruit zag. Maar ik ging vorig jaar steeds vaker voor een makkelijke comfortabele outfit. Begin dit jaar nam ik mij voor om elke dag, ondanks dat ik soms een hele dag alleen thuis ben, toch na te denken over mijn uiterlijk. Dit werkte een tijdje, maar al snel ben ik weer in oude gewoontes teruggevallen en betrapte ik mijzelf er vorige week op dat ik weer regelmatig snel voor een comfortabele outfit ging. Op een dag dat ik weinig mensen zie is het erg makkelijk om voor een tuinbroek met trui te gaan, die outfit gaat ook lekker makkelijk aan na het zwemmen. En wanneer ik dan thuis kom dan kleed ik mij regelmatig niet nog eens om.

 img_0001

Nu ik mij hier weer bewust van ben, heb ik op mijn maandelijkse goede voornemens lijst gezet dat ik weer elke dag meer tijd aan mijn outfits wil besteden. Daar hoort ook bij dat ik weer andere sieraden ga dragen, want die maken een outfit toch nog een beetje meer af! Tegenwoordig slaap ik met mijn ringen, horloge, oorbellen en ketting, dus deze sieraden draag ik elke dag. Mijn Fitbit heb ik sinds september alleen maar afgedaan voor het douchen en het zwemmen. Dit horloge vind ik prettig omdat het mijn hartslag, mijn slaapactiviteit en stappen meet. Ook had mijn vertrouwde Daniël Wellington horloge zijn beste tijd al wel gehad dacht ik, dus een nieuw horloge kwam goed uit! Toch mis ik mijn klassieke horloge, ik vind het vaak wat chiquer staan en om eerlijk te zijn ligt hij ook wel lekkerder tijdens het slapen. Maar toen ik mijn horloge weer uit de kast wilde halen kwam ik er helaas achter dat er scheurtjes in mijn leren bandje zitten. Waarschijnlijk is het leer uitgedroogd, mede doordat ik hem veel in de zon heb gedragen. Gelukkig kwam ik erachter dat je ook losse horlogebandjes kunt kopen van Daniël Wellington, waardoor ik hem gelukkig weer om kan!

Zoals ik al eerder zei in dit artikel vind ik sieraden je outfit net wat leuker maken. Ik heb de afgelopen jaren veel leuke minimalistische kettinkjes verzameld die ik tegenwoordig nooit meer draag. Die wil ik de komende tijd weer meer gaan dragen! En voor mijzelf heb ik het doel gesteld dat ik komende tijd elke dag een andere outfit wil dragen. Het hoeft niet persé altijd goed uitgedacht te zijn, maar in ieder geval niet meer “gewoon makkelijk”. En als stok achter de deur neem ik er elke dag een foto van die ik allemaal over een tijdje in een artikel zal delen!

Besteed jij veel aandacht aan je outfits?

8 thoughts on “Ga jij voor een comfortabele outfit?

  1. Ik besteed eigenlijk heel weinig tijd aan mijn outfits. Kan ook komen omdat ik huisgebonden ben en dus niet veel de deur uit ga. Ik wil er wel verzorgd uitzien (voor mijn vriend en ook omdat het gewoon fijner voelt), dus ik heb wel kleding die ik mooi vind. Maar wel graag comfortabel.

  2. Nee eerlijk gezegd niet, ik zorg wel dat ik er altijd netjes uitziet. Ik zou niet in een jogging broek naar de universiteit gaan, of uberhaupt achter mijn bureau gaan zitten werken. Maar echte outfits samenstellen is nooit zo mijn ding geweest.

  3. Ja! Doe ik. Omdat ik grotendeels vanuit huis werk is het ook heel makkelijk om toch even die skinny jeans met een sweater of lekker vest aan te schieten. Toch probeer ik iedere dag nu wat anders dan anders aan te doen. En echt te kijken of ik alles wat ik bewaar nog wel draag. Ik heb gewoon heel veel kleding omdat ik alles nog pas. Maar kleding is er om gedragen te worden – las ik laatst – en niet om alleen maar in je kast te liggen. Op deze manier hoop ik erachter te komen wat ik nog wel of niet draag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *