Uncategorized

PERSONAL | Ik pak het anders aan

Bij voorbaat kan ik al zeggen dat dit een erg lang artikel gaat worden. Het gaat over deze komende vakantie, 9 weken vanaf vandaag. Het is 1 juli, wat eigenlijk moeilijk te beseffen is omdat het nog niet echt te zien is aan het weer. Het betekend dat er een half jaar van dit jaar voorbij is, hoe hard ik ook heb geprobeerd mijn doelen van dit jaar te bereiken, het is niet gelukt. Ik wou me gezonder voelen, fitter, minder moe zijn en gezonder leven. Mijn motivatie is erg laag, ik denk dat dat de grootste reden is waarom ik mijn doel niet bereikt heb, luiheid is ook een groot deel van de mislukking. 
Er is een half jaar voorbij, er is een nieuwe maand en het is het begin van de vakantie.. Ik zoek altijd wel een manier van uitstellen, maar ik ben er klaar mee (ook al heb ik dat al zo vaak gezegd), maar nu ga ik het anders aanpakken… Dit hele proces ga ik filmen, weet je wel van die programma’s op tv met dagboekfilmpjes enzo, ik wil alles filmen en vastleggen op camera. Wat ik eet, wanneer ik sport en ja een soort online dagboek. Wees gerust, ik ga jullie niet hiermee vol spammen elke week of maand, nee aan het einde van deze 9 weken kan ik hopelijk een resultaat laten zien, een verandering en kan ik terugblikken. Ik zal dan (al) die filmpjes in een langer filmpje online zetten. 
Het is veel makkelijker om altijd maar in je oude patroon te vallen, als je dat patroon al zo lang volgt. Ik wil eigenlijk zoveel in deze vakantie, die dingen zet ik allemaal in een artikel die morgen online komt. Eten, slapen en sporten beïnvloeden mijn humeur enorm, en eigenlijk ben ik daar klaar mee, aangezien op deze manier mijn gevoel/stemming er niet positief door beïnvloed wordt. Ik ben een erge emotie eter, en dat heb ik de laatste tijd ook wel gemerkt aan mijn lichaam en aan mijn gewicht (en nee dit alles gaat me niet om afvallen), maar het heeft er wel mee te maken. Doordat ik aan kom maakt het me steeds minder uit, “ach ik zie er nu toch al niet uit, dan kan er nog wel wat bij” en dan voelde ik me weer rot en tja dat kan je eventjes verdringen met eten. Dan kun je een hele tijd in zo’n “cirkel” zitten, zoals nu. Alleen “ooit” moet er een einde komen en moet er iets veranderen.
Ik ga dus deze komende 9 weken een ritme creëren in mijn leven, ik wil regelmatiger eten en ook veel gezonder, regelmatiger gaan slapen (soms ga ik om 3 uur pas slapen en slaap ik uit tot 2 uur) dat werkt niet en het heeft al te lang geduurd dat ik geen ritme heb. Op het gegeven moment ben je op, en op dit moment zit ik op dat punt. Zoals ik al eerder zei is het moeilijker om verandering in je levensstijl te brengen als je al zo lang zo leeft, het is makkelijker om gewoon zo door te gaan (ook al gaat dat eigenlijk niet meer). Het gaat me veel energie, motivatie en doorzettingsvermogen kosten om mijn doel alsnog te bereiken, sowieso lukt dit alles niet in één vakantie maar ik wil in mijn vakantie zoveel mogelijk al bereiken. Al zo vaak heb ik die keuze gemaakt om het helemaal anders te doen, maar toch hield ik het nooit vol. Hopelijk, mede omdat ik alles vast les gaat het me dit keer wel lukken en hoop ik dat ik eindelijk weer eens energie ergens voor heb en fatsoenlijk naar mijn lichaam kan kijken.

15 thoughts on “PERSONAL | Ik pak het anders aan

 1. Het gaat je lukken Romy! Het klinkt echt alsof je het heel erg graag wilt, dan moet het goed komen. En als je het even niet meer ziet zitten, lees je dit artikel gewoon nog eens door of je vraagt om hulp op Twitter oid. :) You can do this!

 2. Mooi geschreven! Ik kan me voorstellen dat je een beetje een ritme wil opbouwen, volgens mij geeft dat heel veel rust! En wat gaaf dat je alles gaat bijhouden en filmen, ik ben heel benieuwd hoe het aan het eind van de vakantie allemaal gaat :). Heel veel succes in ieder geval, je kan het!
  Oh en die laatste foto vind ik heeeel gaaf!

 3. In de vakantie heb ik altijd dat ik laat ga slapen en laat opsta en ik word er altijd zo moe en lui van. Dan ben ik vervolgens de hele dag niet actief en luier ik alleen maar, deze vakantie wil ik dat ook anders doen! Succes en je kan het! Ps. die laatste foto is echt mooi!! Liefs

 4. Veel succes Romy! Een ritme aanhouden is inderdaad lastig in de vakantie. Normaal ga ik altijd voor 00:30 uur slapen (tenzij ik een feestje heb) en word ik nooit later dan 9:00 uur wakker. Maar sinds het schooljaar nijna voorbij is heb ik daar helemaal geen zin meer in, haha. Ik ben benieuwd naar je filmpje, ook al duurt het nog een hele tijd haha.

 5. Een ritme opbouwen gaat je rust geven & dat heb je nodig. Lieverd, jij bent een doorzetter en het gaat je echt lukken – al wordt het hele doel niet direct bereikt. Het heeft tijd nodig! Zet 'm op schat!

 6. Wat goed van je Romy! Heel tof dat je er zo gemakkelijk over schrijft en het met ons deelt. Om heel eerlijk te zijn is het wel heel herkenbaar hoor! 😉 Maar ik weet wel dat je het kunt, ik ben benieuwd naar je resultaat over 9 weken! Heel veel succes! (:

  xxx

 7. blijf niet in het verleden hangen maar richt je nu op de toekomst.
  Je kan het lieve Romy, for sure!
  's ochtends een goed ontbijt is echt een aanrader en voor de rest zou ik 6 kleine maaltijden op vaste tijden in een dag plannen. Hierdoor heb je de hele dag meer energie en het werkt voor mij echt heel erg fijn. Ook veel water drinken en minimaal 8 uur slapen werkt top! Je kan het 😉
  Liefs Lonneke

 8. heeeel veel succes! ik probeer ook gezonder te leven, ik moet heel erg op mijn cholesterol en bloedsuikers letten omdat ik diabetes heb. dit gaat nogal vaak fout. hoe goed en gezond ik ook probeer te eten, ik eet te veel, en te slecht. al dat zoete broodbeleg. pff.

  good luck!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *