Uncategorized

Print jij even een nieuw bot?

Untitled-20


Ik blijf me erover verbazen, de technologie van tegenwoordig. Het is al zo ver dat je zelfs speelgoed, ontwerpen, kunstwerkjes en bijna botten kunt uitprinten. Ooit gehoord van een 3D printer? Op mijn school hadden ze het er af en toe over maar wat was dat nou eigenlijk, het print toch niet echt dingen uit? Blijkbaar bestaat het, en nu ik weet hoe het gaat klinkt het iets minder vreemd in mijn oren.

Een 3D printer kan een andere 3D printer weer uitprinten, ingewikkeld. Het is een beetje lastig uit te leggen op mijn blog maar het komt erop neer dat een 3d printer steeds een nieuw laagje legt, laagje, laagje, laagje op elkaar en zo werkt die naar boven. Okee, ik denk niet dat iemand dit begrijpt haha.

Ook kon je in het Fablab hout laseren, je stelt een bepaald patroon in en dan kan het apparaat het patroon uit het hout, karton of uit een ander soort materiaal laseren.

De technologie is bijna zo ver dat er botten uit geprint kunnen worden op deze manier, ze zijn op dit moment onder andere bezig met het uitzoeken van een goed materiaal daarvoor.

Heb jij al ooit eerder iets gehoord over een 3D printer? En hoe lijkt het je om er zo één thuis te hebben? (al kan dat al, er één thuis hebben, voor 800 euro kun je een workshop bouwen volgen).

Kun je geloven dat iemand zijn schedel er echt zo uit ziet? Er is een MRI scan van iemand zijn/haar hoofd uitgeprint tot 3d. Een compleet kopie van iemands hoofd.

Dit vind ik echt geweldig, samen met Daniël wil ik dit ook gaan doen. Een ontwerp maken voor een boekcover en dan dat laten uit laseren in hout en dat om een lege dummy doen, zo heb je je eigen boek ontworpen.

Omgeving van “het Paleis”.

Wie had dit ooit gedacht, dat ik zou kunnen skateboarden?

4 thoughts on “Print jij even een nieuw bot?

  1. Leuke foto op je skateboard! 😀 Ik vind 3D printers echt iets ongelooflijk raars maar het is wel heel tof (en handig). Kun je het je voorstellen dat de nieuwe generatie het misschien wel heel normaal gaat vinden, zo'n printer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *