Personal

Resultaten van mijn afstudeerproject!

Afstudeerproject - Muchable

IMG_0096

Eerder deze week plaatste ik al een artikel met dat ik geslaagd ben voor mijn opleiding vormgeving Art&design op de school voor de kunsten in Groningen. Ook zei ik in dat artikel dat ik mijn afstudeerproject nog met jullie zou delen, dat ga ik in dit artikel doen! Mijn afstudeerproject bestond voornamelijk uit het maken van een kinderboek + extra’s en het meedoen aan een award wedstrijd (hoe zeg je dat? haha).

IMG_0097

Eigenlijk vanaf jaar 2 van mijn opleiding wist ik zeker wat voor afstudeerproject ik wilde doen: een kinderboek maken. Ik wou iets doen waar ik trots op kon zijn en wat ik ook tastbaar kon hebben en bewaren. Uiteindelijk werd ik getipt op Facebook dat iemand op zoek was naar een illustrator voor haar kinderboek, ik reageerde net als 150 anderen op haar bericht. Boven mijn verwachting had ze mij uitgekozen als illustrator! We hebben/hadden leuk contact tijdens het gehele proces en nu is het af, yay!

IMG_0100

Ik kan helaas maar een klein deel van het boek laten zien omdat er helaas wat mensen zijn geweest die het idee nu ook proberen uit te werken. Voor mijn afstuderen maakte ik het boek, 5 kaarten, een setje buttons, stickers, een flyer en een poster. Mijn opdrachtgever en ik zijn nog bezig met het vinden van een juiste drukker/uitgeverij waarbij we het boek kunnen drukken/uitgeven, heel tof.

IMG_0101

Halverwege het maken van het boek twijfelde ik of ik er wel echt trots op kon zijn en of het wel zou worden zoals ik wou. Maar uiteindelijk toen ik het boek van de drukker ophaalde, was ik toch wel trots en viel alle stress van mij af. Het allermooiste zou natuurlijk zijn als ik het boek ook echt in een winkel/zwembad zou zien liggen, maar voor mij is het nu al geslaagd.

IMG_0105 IMG_0107

Ik ben enorm blij met dat ik dit als afstudeerproject kon doen, ik vond het een hele leerzame ervaring en hoop nog lang contact te houden met Iris, de auteur van het boek! Heel fijn om op deze manier deze opleiding af te kunnen sluiten.

Vanavond heb ik mijn diploma uitreiking, pas dan neem ik echt afscheid van deze school.

15 thoughts on “Resultaten van mijn afstudeerproject!

 1. Wauw, wat is het eindresultaat prachtig! Geweldig toch om je illustraties zo gedrukt te zien, ook leuk met die stickers en buttons. Heel mooi! Mocht ik een mooi kinderboek zoeken in de winkel, zou ik dat van jou er sowieso uit kiezen. Dus, hopelijk kan het gedrukt/uitgegeven worden! X

  1. Ahh dankjewel voor je lieve reactie! En jaa het is zo tof en onwerkelijk om dan je eigen illustraties tastbaar te hebben in een boekje, dat maakt het nog wat specialer. Ik hoop het ook! 😀

 2. Zo’n super tof idee dit. En wat is het prachtig geworden, wauw <3. Het zou zo awesome zijn als het uitgegeven wordt, wooow! You go girl! Ook heel erg gefeliciteerd met het afstuderen. Dat is een feestje waard!

 3. Zo leuk dat je een boek hebt mogen illustreren! Ik hoop echt dat ik dat ooit eens zal kunnen doen… (Of meerdere keren hihi) Ik vind je tekenstijl echt leuk, past supergoed in een kinderboek!

 4. Wat schattig zo’n boekje! Echt een mooi eindresultaat. Je zou het eventueel naar een uitgever kunnen sturen en wie weet komt het dan wel echt in de winkel 😉 Veel plezier bij de diploma uitreiking!

 5. Wauw, het eindresultaat is prachtig!! Ik vind jou illustraties er altijd zo leuk uit zien!
  Wat stom trouwens dat sommige mensen het boek nu na proberen te maken!
  Maar waarschijnlijk kunnen ze nooit zo leuk tekenen als jij!

  Hopelijk vind je een fijne uitgever die jou boek wilt uitgeven, en ligt je boek straks in alle boekenwinkels!
  Zodra ik een kinderboek nodig heb, en ik jou boek in de winkel zie liggen, zou ik hem zeker aanschaffen!

  Veel plezier vanavond bij de diploma uitreiking!

 6. super tof dat je bent geslaagd!
  en wat een tof boek ( van wat ik zo kan zien ).
  je hebt echt een hele gave, eigen illustratie stijl.
  je mag zeker trots zijn op jouw eigen boek!

  liefs joelle

 7. Ah zo leuk dit! Hopen dat andere mensen je idee niet gaan jatten but je weet het nooit! Jij kunt in ieder geval blij zijn want het ziet er mega tof uit, en je bent ook nog is geslaagd voor je opleiding so keep going!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *