Creative

Review brush pens van de Action!

Muchable - review pennen

Processed with VSCO with hb2 preset

Al een tijd geleden plaatste ik een review online over de Twinmarkers van de Action, ik was enorm enthousiast over de kwaliteit en prijs van de alcoholstiften. In diezelfde periode zag ik nog een product liggen bij de Action: Brush pens! Omdat de Twinmarkers mij zo positief hadden verbaasd, besloot ik om ze mee te nemen.

Nu is het alweer een aantal maanden geleden dat ik ze heb gekocht en dan zal je misschien denken; waarom plaats je dan nu pas deze review? Nadat ik ze voor het eerst gebruikt had was ik niet echt heel blij met hoe ze werkten en de resultaten, zodoende vond ik het het niet waard om er een aparte review over te schrijven. Maar nu ik ze afgelopen maand weer bij de Action zag liggen, besloot ik om de stiften uit mijn kastje te halen en ze toch nog eens te proberen. En gek genoeg vind ik ze toch fijner werken dan dat ik dacht. Daarom vandaag toch nog een review!

Voor €0,99 koop je al een pakketje met 4 penseelstiften. In de Action bij mij in het dorp hadden ze 3 verschillende pakjes maar ik zag bij iemand anders op Instagram dat ze er nog één verkochten.

Processed with VSCO with hb2 preset

Zoals ik al zei nam ik 3 verschillende pakjes van 4 penselen mee. Mijn eerste indruk was dat het voelde alsof ze al leeg waren toen ik ze kocht, je moet er niet te snel mee over het papier en vooral ook niet te hard drukken want dan wordt de lijn die je zet een beetje streperig. De reden dat ik ze kocht was om te oefenen met handletteren, aangezien deze penseel stiften een mooie zachte maar fijne punt hebben, wat perfect is voor zowel smalle als brede lijnen.

Processed with VSCO with hb2 preset

Ik vind de kleuren van de stiften erg mooi, alleen is het jammer dat de kleuren soms erg op elkaar lijken en dat de lichtere kleuren amper te zien zijn. De stiften zijn niet zo goed gepigmenteerd (trouwens, ik dacht oprecht dat dit een woord was maar er komt een prachtige rode stippellijn onder), dat hoeft niet persé een minpunt bij iedereen te zijn maar ik zelf vind het in dit geval jammer.

Processed with VSCO with hb2 preset

Over het algemeen vind ik de penseelpunt erg fijn werken, zoals ik al eerder zei, is de punt flexibel en zacht. Het enige minpuntje aan de penseelpunten vind ik dat ze regelmatig haren loslaten. Soms is dat wat lastig wanneer je net aan het schrijven bent, maar het is maar een klein minpuntje gelukkig.

Verder vind ik het uiterlijk van de pennen prima, ze ogen wat goedkoop (oh dat zijn ze ook haha) maar ze liggen prima in je hand dus waarom zouden ze dan een ander uiterlijk moeten hebben?

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Nu ben ik zelf nog geen held met handletteren, maar ik begin het wel steeds leuker te vinden. En deze brush pens helpen mij al een beetje op weg! Mijn favoriete kleuren zijn toch wel de gele, de lichtblauwe en de donkerdere blauwe! Vooral omdat ik die het beste gepigmenteerd vind.

PicMonkey Collage

Ik zou de stiften nu toch erg aanraden, vooral voor het geld. Je betaalt namelijk nog geen 25 cent voor 1 penseel stift en ze zijn een fijne toevoeging aan je tekenmaterialen.

Heb jij deze brush pens al eens geprobeerd of heb je vergelijkbare pennen/stiften? 

63 thoughts on “Review brush pens van de Action!

 1. Ja, ik wist ook niet goed wat ik er van vond. Aan de ene kant leuk, maar aan de andere kant had het denk ik zo makkelijk iets beter gekund. vooral pigmentatie vind ik jammer. Maar wel erg leuk dat dit soort producten steeds bereikbaarder worden in “normale”winkels.

  1. Ja precies! De pigmentatie viel mij vooral tegen, gelukkig dat de prijs heel erg meeviel, dat maakte het dat ik er toch een positieve review over kon schrijven. Een aantal van de pennen ga ik nog wel gebruiken maar ik heb stiekem nu betere gekocht, vind dit leuk om toch nog iets extra’s toe te voegen aan een illustratie of aan het handletteren. Alleen ben ik zelf van mening dat je niet vroeg genoeg kan beginnen met het aanschaffen van goede materialen, een investering in jezelf. Zonde als je iets moois hebt gemaakt wat nog iets mooier had kunnen zijn als je een beter product had gebruikt bijvoorbeeld.

 2. Ik heb ze ook! Ik vind van sommige de pigmentatie ook een beetje tegenvallen, en ik kan nog niet zo goed omgaan met de lange punt haha. Als ik bijvoorbeeld het lusje van de h wil schrijven, schiet die punt weg (haha, dit klinkt heel raar). Maar misschien is dat gewoon omdat ik er niet zo goed mee om kan gaan 😉

  1. Nee hoor helemaal niet raar! Heel herkenbaar zelfs haha.. Ik heb dat ook een beetje, ik probeer heel professioneel een prachtige beweging te maken waarbij het niet gebeurd, maar dat is nog pittig lastig! Ik weet niet of het komt doordat ik geen ervaring ermee heb of omdat het een onhandige lengte heeft haha.

 3. Je bent er beter in dan ik! Ik heb ze al een hele tijd in huis, maar ik kan er niks moois mee maken, dus ik dacht dat de stiften gewoon niet goed waren. Toch nog maar eens proberen dan

 4. Je handlettering vind ik al best goed hoor! Zeker die ‘oh’ is goed gelukt :) Ik heb zelf ook de twinmarkers van de Action, en die vind ik wel fijn maar ik baal altijd dat ze zo door het papier heen drukken (dat is overigens natuurlijk met vele markersoorten zo). Deze brush pens had ik nog niet zien liggen maar daar ga ik morgen maar eens naar op zoek. Lijkt mij een leuk alternatief voor mijn waterverf illustraties 😉

  1. Ah thanks! Ik ben nog wat aan het frutselen, binnenkort ga ik er wat meer mijn best voor doen! De twinmarkers zijn inderdaad geweldig, wel balen ja dat het doordrukt. Deze bushpens drukken gelukkig niet door :) Ze zijn zeker een leuke toevoeging aan je kunst materialen! :)

 5. Heel leuk! Ik heb ze zelf ook geprobeerd, al een tijd geleden en ik vind ze ook erg leuk werken. Net zoals de twinmarkers! Daar ben ik ook echt enthousiast over. Voor andere doeleinden is het niet erg dat de pigmentatie wat lager is. Zo maakte ik er een keer gekleurde regen mee en dat was ook erg mooi geworden omdat het een fijne, lichte achtergrond was voor de rest van de tekening.

  1. Jaa ik ben ook nog enthousiaster over de tuinmarkers, die zijn zo fijn! Ik gebruik ze ook nog steeds dagelijks. En inderdaad de pigmentatie is niet geweldig, maar het is wel leuk voor bepaalde effecten. Ik ben heel benieuwd naar je gekleurde regen! :)

 6. Ooh! Wauw, ik ben sinds een tijdje helemaal into speciale stiften waarmee je vanalles kan uitproberen, en gosh, deze zien er zo fijn uit! Ze ogen misschien heel goedkoop, maar wat jij er mee doet is echt heeel mooi! Ik moet snel eens naar de action gaan zo te zien! :) Xxx Inne

  1. Dankjewel Josine! Toevallig dat je ze nog in je handen hebt gehad, ik twijfelde ook een beetje maar voor het geld kan je ze niet laten liggen natuurlijk :)

 7. Hoeveel kostte het voor alle 3 die pakjes van Brush pennen ik zou deze vakantie graag een beetj creatief zijn i.p.v lui in de zetel te zitten😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *