Creative

Slaapkamer verven? Deze kleuren passen het beste bij jou! 

Interior Illustration 2

We zijn het er allemaal denk ik wel over eens: de slaapkamer is de belangrijkste plek om tot rust te kunnen komen. Even geen stress van de dag en je vergeet al je zorgen. Of is je slaapkamer juist om energiek te worden? Het is belangrijk dat de sfeer goed is op de slaapkamer. Maar welke kleuren geven een gevoel dat bij jou past?

Er zijn verschillende kleurencombinaties:

 

Interior illustration 3.2.png kopie

Energieke kleuren 

Ga je toch voor iets heel anders en wil je energie krijgen in je kamer om bijvoorbeeld te leren? Ga dan voor opvallende kleuren als rood, oranje of geel. Deze kleuren zorgen voor een oppepper waardoor je energiek je bed uit komt rollen ’s ochtends en je met volle moed je dag kan beginnen. De energieke kleuren kan je gemakkelijk combineren en verwerken in een printje op de muur.

Simpele kleuren

Simpele kleuren worden vaak als sobere kleuren gezien maar dit is totaal niet het geval. Simpele kleuren zorgen voor rust en ontspanning waardoor je meer inspiratie ontwikkelt en beter kan leren. Bij simpele kleuren kun je denken aan wit en lichte kleuren zoals pastelkleuren.

Tip: wanneer je een combinatie wilt maken tussen rust en energiek kan je gebruik maken van accessoires met een printje. De perfecte combinatie, vind je niet?

 

Interior Illustration 2

Rustgevende kleuren

Wil je gezellig gaan relaxen met je vriendinnen op je kamer met een filmpje? Denk dan aan de kleur blauw en paars voor een perfecte combi. Kies voor lichte kleuren met een warme uitstraling en maak het af met mooie verlichting.

Natuurlijke kleuren 

Natuurlijke kleuren zijn lichte kleuren die een ecologische uitstraling hebben. Denk aan de natuur. Maak gebruik van houtsoorten en gebruik aan de onderkant van de slaapkamer donkere kleuren en hoe hoger je gaat, hoe lichter de kleur.

Kleuren waar je aan kan denken zijn: zandkleur, groen als gras, blauw als de lucht en bruintinten. Om tot dit resultaat te komen zijn er veel handelingen nodig. Denk eens aan wat hulp, maar wat kost een schilder nou precies? Denk hierbij aan een gemiddelde prijs van € 40 per uur.

Interior illustration 1

Felle kleuren

Bij felle kleuren denk je vaak aan leuke herinneringen. Het laat zien wie je bent en wat je wilt. Doe eens gek en maak 1 muur fel geel. Hierboven zie je dat de muur zorgt voor een vrolijke uitstraling en het niet te druk maakt.

Donkere kleuren 

Kies je voor een luxe uitstraling? Kies dan voor donkere kleuren zoals donkerbruin en donkergrijs. Op deze manier ontwikkel je een luxe kamer en met de accessoires kan je er een rustgevende of energieke touch aan geven.

Ideetje!

Wat een likje verf al niet kan doen he! Je kunt er ook voor kiezen om niet alleen de muren te schilderen, maar ook accessoires een ander kleurtje te geven of het plafond witten. Zo maak je van iets ouds weer een nieuwe uitstraling. Hoe leuk!

Welke kleur heeft jouw slaapkamer? 

Dit artikel is in samenwerking met Skydreams

5 thoughts on “Slaapkamer verven? Deze kleuren passen het beste bij jou! 

  1. Wat handig dit! Vooral natuurlijke kleuren lijken me fijn. Of rustgevende kleuren. Vroeger wilde ik mijn kamer altijd heel druk, maar nu ben ik een beetje veranderd van mening.

  2. Wij hebben de slaapkamer muren gewoon wit en hebben donkere meubels er in staan. Misschien ooit een kleurtje op de muur maar voor nu vind ik het wel lekker fris die witte kleur.

  3. Wat een leuke post, kleuren kunnen idd een heel groot verschil maken. Onze slaapkamer heeft een beetje een zandkleurige kleur op de muren. Onze woonkamer een prachtige kleur blauw, waar we nog steeds superblij mee zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *