Uncategorized

Stage in Mallorca, hoe&wat?

 Ik had jullie al een hele tijd beloofd om hier een artikel over te maken, ik wou wachten tot ik genoeg informatie had en het echt zeker is. Het is nu zeker; ik ga voor 2 maanden naar Mallorca en volgende week woensdag vertrek ik  met het vliegtuig, helaas kan ik weinig zeggen over wat ik daar nou precies ga doen. Onze contactpersoon in Mallorca reageert vaak niet op mijn mails en geeft ons maar weinig informatie over wat we nou precies gaan doen en of we een appartement hebben of niet, handig.. Gelukkig zijn we er wel zeker van dat we op een fijne plaats terecht komen.

Ik zocht al een lange tijd naar een stage in Zweden of Londen, maar uiteindelijk leverde het niets op en maakte het me niet meer uit waar ik nou heen zou gaan, ik moest en zou naar het buitenland voor een stage. Per toeval kwam ik via Jacquelina van school in aanraking met deze stage, zij had vorig jaar dezelfde stage gelopen bij dezelfde contactpersoon als ons en zo ging het balletje ineens rollen. Zij werkte in een cultureel centrum, wij (Mandy & ik) werken (voor zover wij weten) op een festival, ik laat me verassen want ik heb geen idee wat te verwachten. Het viel me een beetje tegen, het vinden van een stage in het buitenland, ik wil veel dingen doen zolang het maar met kunst te maken heeft, maar als je geen connecties hebt in het buitenland gaat het al een stuk lastiger. Misschien (ligt eraan hoe dit bevalt) wil ik hierna nog wel ergens heen, maar dat zien we dan wel haha.

Zoals ik al zei vertrekken we woensdag 30 juli en komen we weer terug op 1 oktober, ik ben nog allerlei dingen aan het regelen, vandaar dat het wat minder gaat met mijn blog. Ik wil heel graag weer volop bloggen maar helaas gaan andere dingen voor. Maar niet getreurd, ik heb een paar leuke artikels waar ik mee bezig ben!

Ook wil ik regelmatig updates schrijven vanuit Mallorca natuurlijk, het liefste zou ik dagelijks gaan vloggen maar ik ben bang dat dat niet gaat lukken dus dat bekijk ik dan wanneer ik er ben.

Laat me weten wat jullie graag willen zien, what’s in my case? Handbagage tips? Andere dingen? Ik ben benieuwd.

14 thoughts on “Stage in Mallorca, hoe&wat?

 1. Ja dus.. weg… dan probeer ik het nog eens 😮 Ik kan de tekst niet meer terughalen, maar probeer het wel helemaal overnieuw te typen.

  Ik heb helaas geen bagagetips voor je, wel weet ik iets te vertellen over Mallorca :)

 2. Ik reis niet zo heel veel, vandaar ook geen bagagetips… maar Mallorca… daar ben ik toch wel 2x geweest. 1x een half jaar lang, een geweldige stagetijd beleefd. en 1x voor 'n weekje vakantie.

  Tijdens mijn stage zat ik in het zuiden, niet ver van de hoofdstad Palma. Ik 'woonde' in een hotel in het plaatsje Portals Nous. Dat is een havendorpje, tegen 'n berg aan. In de haven schijnen de Spaanse Koninklijke familie, rijkelui en jetset allemaal een bootje te hebben liggen. Ik ben echter nooit een bekende tegengekomen daar :( Ten westen van Palma, heb je naast Portals Nous nog de dorpen Palmanova, Magaluf en Santa Ponça. Dat zijn de dorpen waar in het hoogseizoen heel veel Britten verblijven. Palmanova heeft een fijn strand, Magaluf is echt van het "hardcore" uitgaan a la Geordie Shore… daar moet je echt van houden, anders zou ik ervoor kiezen ergens anders uit te gaan. Wel heb je daar BCM wat een grote, bekende discotheek is en waar veel bekende DJ's nog wel eens een nachtje hun sets willen draaien.

  Ten oosten van Palma heb je dorpen C'an Pastella en Playa de Palma waar veel Duitsers zijn en een enkele Brit. Verderop heb je ook El Arenal, wat dan weer het Hollandse Magaluf, schijnt te zijn. In het oosten van het eiland heb je de stadjes Cala d'or, Cala Millor en Sa Coma, in het hoogseizoen zijn naar mijn weten daar de Nederlanders te vinden. Gezinnen, stellen e.d.

  Behalve het zuiden ben ik eigenlijk nergens anders geweest tijdens mijn stage en vakantie. Wel heb ik tijdens de vakantie een excursie door het binnenland gemaakt, met een bus door de bergen en authentieke, rustige, bijna uitgestorven dorpjes. Wel heel mooi hoor! Voor een prachtig uitzicht moet je in het Tramúntana gebergte zijn! Wauw!

  Dan nog iets over Palma (de Mallorca). Een mooie stad, direct aan zee, niet ver van de luchthaven. Een heerlijk klimaat heb je daar, veel zon, windje vanaf zee… ideaal! Shoppen in Palma is oke, het is niet een hele grote stad. Trek er een dag voor uit, 's ochtends vroeg tot 's avonds later en je krijgt het allemaal wel gezien. Ook heb je daar een groot commercieel overdekt winkelcentrum: Porto Pi, mocht je goed willen shoppen op een wat druiligere dag, ga daar heen! Je vindt er vanalles! Mocht je tijd hebben voor wat kunst en cultuur, neem dan een kijkje bij de kathedraal: AWESOME! Prachtig, machtig mooi! Verder heb je in de binnenstad ook wel kunst en cultuur, mocht je er van houden… maar da's dan kleinschaliger. Mocht je überhaupt tijd hebben om Palma te bezoeken, gewoon doen!

  Tip: Mocht je je willen verplaatsen, van dorpje naar dorpje: Het openbaar vervoer is best goed geregeld! Ook de taxi's zijn niet duur (naar mijn idee) en ook veilig, ik heb er in mijn tijd daar nooit problemen mee gehad. Ben vaak alleen gaan shoppen en het is altijd goed gegaan!

  Nou, hopelijk heb je er iets aan!
  Vergeet vooral niet te genieten, het is in augustus/september nog heerlijk weer daar!
  En verder; heel veel plezier, kennis en kunde toegewenst 😉

  Enjoy! :*

 3. Super veel plezier op je stage! En het komt allemaal wel goed. Mensen moeten het respecteren dat je niet zoveel kunt bloggen en vloggen. In oktober ben je toch weer helemaal terug laten we hopen gezond!

 4. Je bent precies weer terug voor mijn verjaardag (1 oktober) Grapje! Haha!

  Super gaaf dat je daar naartoe gaat voor stage. Het zou heel gaaf zijn als je ene soort mallorca dairy maakt. Daar heb je vast veel animo voor!

 5. Haha, 30 juli en 1 oktober lijkt echt veeel langer dan twee maanden, maar ik snap 'm 😛 Beetje vervelend dat je niet precies weet wat je gaat doen, maar dat je met z'n tweeën bent scheelt al een hoop! En twee maanden is niet enorm lang, maar wel lang genoeg om je daar echt thuis te gaan voelen. Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *