Uncategorized

Uitgaan of naar een meeting?

iii1

Het liefst reis ik elke week door het land om nieuwe lieve mensen te ontmoeten, maar helaas werkt dat niet. Reizen is duur en natuurlijk zit ik met school en mijn andere dagelijkse dingen. Af en toe ga ik eens naar een meeting (wanneer er weer treinkaartjes zijn haha), maar wat vinden mijn ouders daarvan?

Ik ga nooit uit, ik drink niet, ik blow niet, ik gebruik geen andere soorten drugs, ik rook niet, van al die dingen doe ik niets of heb ik nog nooit gedaan. Opzich zul je denken dat mijn ouders daar superblij mee zijn, maar dat is mijn vader niet, die wil wel dat ik af en toe uitga om nieuwe mensen te ontmoeten. Maar dat is toch juist wat ik doe tijdens meetings?


Mijn moeder zou graag willen dat ik wat minder meetings plan, deze maand wil ik naar 3/4 maar daar is zij het niet mee eens haha. En dat terwijl dat het leukste in mijn leven is. Ik weet dat ze zich altijd die dag zorgen zou maken (wat nergens voor nodig is maar ik begrijp het wel) en dat het gewoon ver reizen is en veel geld kost. Maar ik werk ervoor om dit te kunnen doen, wat is dan het probleem?


In plaats van uitgaan tot 5 uur ‘s ochtends ga ik om 9 uur ‘s ochtends met de trein om 3 uur heen en 3 uur terug te reizen om bloggers en youtubers te zien. Dat is wat mij gelukkig maakt, wees blij dat ik dat leuk vind in plaats van me te bezatten en los te gaan in een uitgaansgelegenheid wat uiteindelijk net zoveel kost. Uitgaan kan heel leuk zijn, en velen vinden het ook leuk elke week, maar ik houd er gewoon niet van.


Mijn beeld van uitgaan op dit moment; je bezatten, blowen, pillen, met iedereen gaan, niet meer weten met wie je wat hebt gedaan en ‘s ochtends om 5 uur met de eerste trein naar huis om de hele dag uit te brakken. Dit beeld klopt niet geheel want voor iedereen is dat anders natuurlijk.


Oeps, ik ben nu helemaal afgedwaald van het onderwerp. Mijn ouders vinden het heel leuk dat ik mensen ontmoet maar ze willen het gewoon niet te vaak, maar voor mij is het gewoon alsof ik afspreek met vriendinnen, ookal moet ik er 3 uur voor reizen.

Wat vinden jullie ouders ervan dat je mensen ontmoet via internet (als je dat doet) ?

19 thoughts on “Uitgaan of naar een meeting?

 1. Mijn ouders vinden het juist wel leuk omdat ze het iets sociaals vinden, denk dat ze liever meetings hebben dan uitgaan hoor haha! En als jij je eigen meetings kan bekostigen, tja… Dan lijkt het mij dat ze er niet zo heel veel (negatiefs) over te zeggen hebben toch? :)

 2. Hmm.. Lijkt me inderdaad best lastig. Zeker omdat je vader liever heeft dat je uitgaat om nieuwe mensen te leren kennen, maar jij dat niet leuk vind. Heb je er al eens goed met je ouders over geprobeerd te praten en uit te leggen hoe het allemaal zit en werkt?

 3. Mijn ouders vinden het gelukkig geen probleem, ze zijn het van mij gewend sinds ik 13 was ongeveer (nu zijn we 6 jaar verder, ik ben 19). Hebben er eigenlijk ook nooit moeilijk over gedaan, maar ik ging ook nooit ver weg en de ene ouder is de andere weer niet. Ik weet dat ik met dit soort dingen, en concerten, best wel een heleboel mazzel heb met mijn ouders.

  Ik weet niet hoe oud je bent, maar het kan ook zijn dat als je 16 zou zijn, je ouders er minder blij mee zijn als je op één dag 3 uur alleen in de trein doorbrengt naar mensen die je nog nooit eerder hebt gezien (en die zij ook helemaal niet kennen). Ik kan me er wel wat bij voorstellen 😛 maar zolang ze het je niet echt verbieden of er echt dikke ruzies om gáán maken, lijkt het me niet echt een probleem? Behalve dat het natuurlijk jammer is dat ze niet echt lijken te begrijpen hoe leuk je het vindt.

  X Rosanne

 4. Wat jammer dat je ouders er iets minder enthousiast over zijn! Mijn ouders vonden het een beetje raar dat ik mensen ging ontmoeten via het internet. Nu ze weten dat ik er zelfs vriendinnen aan over heb gehouden denken ze er anders over. Plus het feit dat ik oud en wijs genoeg ben :) Als jij het zo leuk vind moet je er gewoon lekker mee doorgaan. In Januari /februari organiseer ik weer een meeting (waarschijnlijk groningen,) ik zou het erg leuk vinden als je er dit keer wel bij bent. Ik zou je graag eens willen ontmoeten!
  xx

 5. Hmm lastige kwestie. Jammer dat je ouders het niet net zo leuk vinden, als jij het vindt. Ik vind uitgaan heerlijk. Ik heb bijna elke week wel een feest en heb ik geen feest dan ga ik naar een vriendin of iets anders. Ik vind het zo fijn dat je gewoon even helemaal nergens aan hoeft te denken. Overdag ben ik altijd wel met dingen bezig, en in de avond is het gewoon ultieme ontspanning. Ik vind dansen ook gewoon heel leuk en nieuwe mensen ontmoeten ook:) Ik rook niet, blow niet en drink ook niet veel, maar ik snap je beeld wel;) Liefs!

 6. Wat een onwijs leuke foto's allemaal Romy. Zo tof dat je al zoveel bloggers hebt ontmoet. Ik ben nog nooit naar een meeting geweest, maar ik zou er graag heen willen. Ik denk dat ik binnenkort wel wat meiden ga meeten. Want dat lijkt me zo ontzettend leuk! Uitgaan vind ik ook wel leuk, maar niet ieder weekend.

 7. helaas ben ik nog nooit naar een meeting geweest, ik wil dit wel heel graag.! mijn ouders zouden er geen problemen mee hebben, ik heb een eigen auto dus ik kan gaan en staan waar ik wil. xx ♥

 8. Ik ga ook nooit uit en drink niet, rook niet en gebruik geen drugs. In plaats daarvan ga ik inderdaad regelmatig naar meetings. Dit doe ik nu bijna 2 jaar en het begon met emo scene/alto meetings en daar zijn de bloggermeetings bij gekomen. Mijn ouders vonden het in het begin ook maar niks, maar doordat er veel foto's worden gemaakt en ik vaak vlog hebben ze er een heel ander beeld van gekregen. Op die manier waren ze er 'toch nog een beetje bij'. Uitgaan daar in tegen vind ik niks aan. Met mijn ex ging ik wel eens uit in Apeldoorn, maar dan wel in een clubhuis voor alternatievelingen zoals ik, dus dat was heel anders. Ook moesten we dan om 2uur 's nachts thuis zijn en dat vonden we prima. Wat dat betreft ben ik gewoon meer een huismus en organiseer ik liever een gezellig avondje bij iemand thuis dan dat ik uitga :)

 9. Ik denk dat ik later ook heel weinig uit zal gaan. Het is niet dat ik altijd thuis wil zitten maar ik ben er gewoon niet zo van. En ik ben best een braaf meisje – is vooral nu wel logisch want ik ben nog maar 13. Ik ben nog niet naar zoveel meetings geweest maar ik wil het zeker vaker gaan doen, ik vind het namelijk heel leuk om bloggers te ontmoeten! Omdat deze mensen hetzelfde doen als ik, in hetzelfde wereldje zitten. En jij ontmoet ook zeker nieuwe mensen bij meetings, daarvoor hoef je niet uit te gaan. En als jij niet uit wilt gaan, moet je dat ook niet doen.. Jammer dat je ouders er misschien wat anders over denken. Maar je moet wel jezelf blijven en doen waar jij je fijn bij voelt.
  XX

 10. Mijn ouders vinden het prima als ik naar meets ga. We gaan ook wel eens met een meetgroep stappen en dat is ook leuk. Meestal is dat wel gewoon in een kroeg, zodat je nog normaal met elkaar kunt praten.

 11. Ik denk dat iedereen een veel te verkeerd beeld heeft van mensen.. voor mij is uitgaan juist zoiets als een meeting. Oke, er zijn mensen die zich zo erg bezatten dat ze er de volgende dag niks meer van weten, maar dat is wat je er zelf van maakt. Ik ga zelf regelmatig (bijna elke week) uit en drink wel een paar drankjes, maar gewoon omdat ik het lekker vind. Ik erger me niet aan andere mensen, want als ze zich bezatten of drugs gebruiken e.d. ga ik niet met ze om en probeer ik ze te vermijden. Het gaat mij juist om een leuke tijd hebben, en daar valt het de volgende dag nog herinneren ook onder. Bij het uitgaan ontmoet ik veel leuke mensen, met wie ik na de tijd nog contact heb én de week erop tijdens het uitgaan ook. Het valt mij op dat mensen een heel wild beeld hebben van het uitgaan, maar dit valt redelijk mee. Als je het niets aan vind, dat is jouw mening, en dan hoef je ook echt niet te gaan, je moet immers doen wat je leuk vind. Maar het stereotypische 'wilde' beeld van uitgaan is grotendeels fout.. het is maar net hoe jíj het doet! :) Ik zou het zeker eens proberen, misschien vind je het wel heel leuk? (ik ben immers ook niet een extreem wild meisje die drugs e.d. zou proberen, maar ik kan wél feesten/van mijn avond genieten tijdens het uitgaan)

 12. Wat een mooi artikel heb je erover geschreven. Je ouders kunnen er misschien een beetje ongerust over zijn, maar ik vind het juist heel mooi dat je zo gelukkig wordt van het ontmoeten van mensen. Lijkt mij veel leuker en gezelliger dan die drie/vier keer per maand uitgaan en niet weten wat je nu eigenlijk hebt gedaan die nacht haha 😉 Ik vond het ook super je te ontmoeten tijdens Amsterdam Fashion Week, je bent een topper. Mooi dat je zoveel mensen weet te inspireren!

 13. Ik heb het ook al op Twitter geschreven. Maar dat uitgaan is echt zo het verkeerde beeld! Ik stap elke dinsdagavond bij mijn studentenvereniging en daar ben ik de enige die niet drinkt. Maar ik heb het super naar mijn zin en vind het gewoon heerlijk om daar met de mensen die zijn waarmee ik gewoon goed omga en lekker los kan gaan (in de zin van dansen), ik gebruik ook geen drugs. Ik zou het gewoon is een keer proberen en desnoods ga je met bloggers en/of Youtubers!

  Liefs, Mariette

 14. Ik ben het helemaal met je eens! Ik ben ook helemaal geen uitgaan type, dat lijkt me echt niks, haha. Ik vind meetings altijd heel erg gezellig en ik kan ook wel zeggen dat het wat met mijn zelfvertrouwen heeft gedaan. Het reizen is erg duur, maar voor een paar keer per jaar naar een meeting heb ik het geld er zeker voor over. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *