Travel

Update: mijn reisplannen!

Kaart 3

Kaart 3

Laatst schreef ik een artikel over de dingen die mij blij maakte, één van de dingen op dat lijstje was de voorbereiding op mijn backpack reis naar Thailand samen met Larissa. Maar ook de gedachtes over andere (komende) reizen maken mij enorm gelukkig!

Totdat de zomervakantie begint hoop ik nog een aantal andere mooie reizen te mogen maken, misschien Sofia, Rome of Schotland maar allemaal zijn ze nog niet zeker. Nu ik het toch heb over Schotland, je kan een rondreis winnen via de Springexplorer naar Engeland of Schotland, voor die winactie. Ik kwam er per toeval achter omdat het bedrijf goedkope overtochten organiseert en ik altijd in ben voor een goedkoop vervoersmiddel, zoals jullie wel weten haha.

Vrijwel altijd wanneer ik op reis ga geniet ik van de voorbereidingen en ben ik al heel erg bezig met een planning etc. Maar nu is het anders, Larissa zoekt namelijk de gehele reis uit! Normaal gesproken wil ik zelf altijd alles in eigen handen hebben en kan ik niet zo goed de controle loslaten. Maar nu vertrouw ik er helemaal op dat Larissa er een toffe route van gaat maken. Af en toe komen we bij elkaar en hebben we het over de vorderingen en of ik het met bepaalde dingen eens ben maar over het algemeen zoekt zij een groot deel uit.

Hoewel we geen strakke planning maken omdat we alles op ons af laten komen en niet vast willen zitten aan bepaalde plekken, vinden we het wel handig om een globale route van te voren uit te stippelen. Aangezien we zoveel dingen willen doen is het wel noodzakelijk om van te voren wat dingen te besluiten. Zo willen we sowieso gaan fietsen in Bangkok, een aantal tempels bekijken, een berg beklimmen, met een kabelbaan door de jungle, een eilandje bezoeken en naar een olifantenpark waar we olifanten gaan bekijken (niet wassen of er niet op rijden). Kortom: al heel wat dingen in een korte tijd! In ieder geval zijn dit tot nu toe de dingen die het hoogste op onze lijstjes staan, maar er komt steeds meer bij. Stiekem zouden 3 maanden beter zijn, maar helaas.

Ondertussen hebben we onze eerste 2 nachten geboekt en boeken we de rest daar, maar voor de eerste nachten is dit wel handig! In ieder geval kan ik echt niet wachten tot het zo ver is en ik weer op reis mag.

In ieder geval hou ik nu alle boot en vliegtuigtickets goed in de gaten om impulsieve reisjes te boeken (laatst had ik bijna tickets voor volgende week naar Gambia besteld, tot ik erachter kwam dat er niet veel te doen was, oeps).

Welke reizen staan er bij jou op de planning?

7 thoughts on “Update: mijn reisplannen!

  1. Oh maar Gambia is best leuk hoor! Ik heb er voor mijn werk een halfjaar gewoond! Je kan bijvoorbeeld naar de hoofdstad wat een hele grote beleving is. Naar een lokale vismarkt waar je ogen uit kunt kijken je kan naar Senegal met de ferry is heel dichtbij en ook dat is iets wat je alleen in Afrika kan meemaken. Want een ferrytocht is heel anders dan in nl. Ook kan je een bezoek brengen aan het eiland van kunta kinte. Een van de bekendste slaven ter wereld. Vanaf dit eiland werden de Slaven over de wereld verdeeld met een hele hoop voorbeeld en musea. Je kan heerlijk over de gambia rivier cruisen en nijlpaarden,krokodillen en heel veel verschillende apen en vogels zien. Echt super indrukwekkend allemaal

  2. Wauw, lekker bezig met al die reisjes. Heerlijk <3! Ben nu al heel benieuwd naar het verslag van je reis met Larissa. Zo leuk om nu zo met de voorbereidingen bezig te zijn. Jeej! Krijg er zelf ook helemaal zin van om een reis te boeken.

  3. Grappig om te lezen. Ik heb met mijn vriend vorig jaar precies hetzelfde gedaan, de eerste twee nachten in bangkok boeken, een globale route uitstippelen en Just go with the flow. 1 van mijn betere vakanties. Uit Bangkok wilden we het liefst zo snel mogelijk weg, maar de rest van Thailand is amazing! De mensen zijn mega vriendelijk en vervoer en verblijfplaats is heel makkelijk te regelen. Oh, en tempels bekijken dat hoef je eigenlijk niet te plannen. Die zijn er op elke hoek van de straat en in the middle of nowhere ook haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *