5 tips voor het maken van keuzes!

Home / Personal / 5 tips voor het maken van keuzes!
5 tips voor het maken van keuzes!

IMG_8642

Het maken van keuzes, onbewust maak je heel wat keuzes op een dag. De ene keuze kan een groter gevolg hebben dan de andere, en over de ene keuze doe je dan weer langer.. Zelfs de kleinste keuzes zijn soms lastig, ga ik bijvoorbeeld voor een rood shirtje of toch voor een blauwe. En wat match ik hierbij? Ga ik voor een handige wallet, een eenvoudig samsung galaxy s3 hoesje of een G3 case voor je smartphone? En ook zoiets als wat ik op mijn brood doe, is soms wel een moeilijke keuze.

Maar goed, soms zal je inderdaad eens de verkeerde keuze maken, maar daar leer je uiteindelijk alleen maar van. Vorige week heb ik na een hele lange tijd van uitstellen dan eindelijk mijn keuze gemaakt voor een vervolgopleiding. Nu is het alleen nog maar heel erg hopen op dat ik wordt aangenomen op de kunstacademie en natuurlijk is het nog afwachten of ik dit jaar ga slagen. Maar ik ga hier natuurlijk zo snel mogelijk een uitgebreid artikel over schrijven!

IMG_6489Hoe ik het altijd voor elkaar krijg om toch af te dwalen naar een ander onderwerp weet ik niet, maar goed, ik had het over keuzes maken. Omdat ik de laatste tijd hier enorm veel mee bezig ben, deel ik vandaag mijn 5 tips die mij helpen met het maken van keuzes!:

Maak een lijstje – schrijf op wat de voor en nadelen kunnen zijn van de keuze die je maakt, zo heb je duidelijk in beeld wat bijvoorbeeld tegen kan vallen.

“Het had zo moeten zijn” – dit is natuurlijk per persoon verschillend maar als ik een foute keuze heb gemaakt dan probeer ik om niet in het negatieve te blijven hangen en tegen mezelf te zeggen: blijkbaar had het zo moeten zijn. Misschien een beetje, uhm, filosofisch? Wat is het juiste woord hiervoor, haha. Maar voor mij werkt het! (dit is trouwens meer een: wat te doen wanneer ik een foute keuze heb gemaakt tip).

IMG_6331Vraag buitenstaanders – soms kunnen buitenstaanders dingen beter overzien dan jijzelf, juist omdat jij er zoveel mee bezig bent. Mijn moeder is meestal de doorslag bij mij, twijfel ik over iets simpels als een kledingstuk en zij zegt dat ik het niet moet doen, dan is de kans groot dat ik hem laat liggen.

Waarom twijfel je hierover? – deze hoort ook een beetje bij het maken van een lijstje, maar toch is dit wat specifieker. Soms heb ik een piekermoment en dan ben ik na 10 minuten vergeten waar ik 10 minuten daarvoor zo over aan het piekeren was.. Om uit te zoeken voor jezelf waarom je ergens van baalt en waarom je ergens anders voor zou willen kiezen, kan je inzicht geven en je helpen met het maken van de juiste beslissing.

Relativeren – al deze dingen bij elkaar kun je wel een beetje onder deze tip toevoegen, probeer het van een afstandje eens te bekijken of laat het even liggen. Denk erover en relativeer.

Wat voor “moeilijke”  keuze heb jij laatst nog gemaakt? 

*Ik heb dit artikel geschreven voor telefoonhoesjesxl.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.