Als ik aan kerst denk, denk ik aan…

Home / OVERIG / Als ik aan kerst denk, denk ik aan…
Als ik aan kerst denk, denk ik aan…
Waarom als ik aan kerst denk, krijg ik een goed gevoel? Wat als we achter die oorzaak komen en dat toepassen op de rest van het jaar, worden we dan gelukkiger? Hmm.. kerstmuziek in de zomer?, nee.. De decembermaand is en blijft speciaal en er zijn een heleboel redenen waarom kerst leuk is, vandaag staan ze eens in een rijtje. 
Gezelligheid – De sfeer van kerst, alles bij elkaar, het geeft me een good-feeling wanneer ik in de stad loop en overal mooie lichtjes zie hangen! En het dan nog niet eens te hebben over de kerstboom, die toch eigenlijk wel veel sfeer geeft in ons huis, jammer dat niet altijd alles zo mooi versierd kan zijn, maar des te specialer December & de winter is. 
 Familie – Hoewel het voor sommigen voelt als een verplichting om kerst te vieren met familie, vind ik zo’n vast dag in het jaar heerlijk. Het is fijn om te weten dat je elkaar minimaal 1 keer in het jaar ziet, ik ben helaas ongeveer als enige een familiemens en daarom kan ik er eerste kerstdag ook echt van genieten dat 1 kant van mijn familie helemaal compleet is.
 Kerst muziek – Sinterklaas is voorbij en de kerstliedjes beginnen te komen op de radio! Hoewel ik Flappie nog niet gehoord heb, is dit gewoon echt onmisbaar in December. 
 Eten – In mijn hoofd is dat een drama, maar eigenlijk is het juist heerlijk. Eerste kerstdag komt iedereen bij ons om gezellig samen te eten en tja kerst te vieren. Wat betekend dat mijn moeder heerlijk soep maakt (en nog heel veel meer), maar dat lust ik en dus kan ik zelfs genieten van het eten. De tweede kerstdag gourmetten we altijd maar dan is brood mijn grote vriend. 
 Het weer – Niet eens zozeer alleen met de kerst, maar hoe heerlijk is het om binnen te zitten met kaarsjes, een open haard en een kop thee, terwijl de regen tegen de ramen aan tikt.  
 Besef – Stil staan bij het feit dat ik het enorm goed heb hier, doe ik veel te weinig. Een dak boven ons hoofd, en dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. En ook zoiets kleins als kerst, er zijn nog veel te veel mensen die eenzaam kerst vieren, ik zou “later” graag zulke mensen in huis willen nemen om kerst te vieren, want een persoon meer of minder maakt ook niet uit, toch? 
 Cliché kerstfilms – Natuurlijk niet te vergeten, hoe vaak ik de films home-alone al wel niet heb gezien? Ik weet precies wanneer welk stukje komt en toch blijf ik kijken, niet omdat ik ze nou echt zo leuk vind, maar het hoort er gewoon bij, ofzoiets? Hier ben ik nog niet helemaal achter..
 Vrijwillig naar de kerk – Tja de meningen zijn verdeeld, maar op 1 of andere manier spreekt die saamhorigheid in een kerk me aan, zo gaan mijn moeder (soms oma) en ik elk jaar op kerstavond naar de kerk voor een kerstnachtdienst. De sfeer op zo’n avond vind ik fijn, dat is die ene keer in het jaar dat ik naar de kerk ga, verder voel ik me er niet helemaal thuis. 

psssst.. 3 days until it’s Christmas! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.