Bangkok & Kanchanaburi / Thailand

Home / Travel / Bangkok & Kanchanaburi / Thailand
Bangkok & Kanchanaburi / Thailand

Over een week vertrek ik alweer voor mijn volgende reis, tijd dus om mijn ervaringen van afgelopen zomervakantie te delen. Ik was namelijk negen weken aan het backpacken door Zuidoost-Azië. Ik begon mijn reis in Thailand, zodat ik een retourtje kon kopen, aangezien dat goedkoper was dan een enkeltje Myanmar en een enkeltje Vietnam.

dag-2-3

2afee068-6f5a-460f-ad91-42cba9d757e5Begin dit jaar had ik een oproepje geplaatst op mijn Instagram met de vraag of iemand met mij wilde backpacken door Azië. Ik wist al vrij snel dat ik vier verschillende landen wilde bezoeken en het maakte mij eigenlijk niet uit welk land ik het eerst zou bezoeken en met wie. Elvira had gereageerd op mijn oproepje en niet lang daarna ontmoetten wij elkaar in Utrecht. Het klikte en al snel boekten wij onze vliegtickets naar Thailand. Zij ging na vier weken weer via Thailand naar huis en ik had een vliegticket om na negen weken weer terug te gaan. We hadden dezelfde heen vlucht, wat heel fijn was want zo konden we de reis echt samen beginnen vanaf Schiphol.

Ik had vorig jaar vijf weken gebackpackt door Thailand samen met Larissa, dus ik hoefde niet zozeer weer naar Thailand toe dit jaar. Maar Elvira was nog niet eerder in Thailand geweest. En nu wij er toch waren, besloten wij om gelijk een paar dagen in Bangkok te blijven.

dag-1

26 juni – de reis naar Bangkok

Op 26 juni vertrokken Elvira en ik naar Thailand. Gelukkig hadden wij een rechtstreekse vlucht, dat maakte de reis toch iets minder lang. Wij vertrokken om ongeveer zes uur ‘s avonds met het vliegtuig vanuit Amsterdam. Wij kwamen op 27 juli rond 10 uur ‘s ochtends aan in Bangkok. De vlucht ging voor mijn gevoel heel snel dus dat was erg prettig!

feb8aedb-f7bd-4c6e-8dbb-e4dc8e63d96e

8b4f013a-6ce1-4a4d-94c5-9f97ecf9603827 juni – eerste dag in Bangkok 

Wij kwamen ‘s ochtends al vroeg aan in Bangkok. Ergens was dit heel prettig omdat je dan nog een hele dag hebt, maar tegelijkertijd waren we ook zo moe dat we eigenlijk geen energie meer hadden om nog iets te ondernemen. We verbleven in een hostel, een straat achter Kho San Road. Helaas viel het hostel zo erg tegen, bespaar nooit op de eerste nachten van je reis.. Sowieso zou ik niet gauw weer besparen op verblijfplaatsen.

Door ons viezige tegenvallende hostel maakten wij eigenlijk gelijk al een valse start op deze reis. Deze eerste dag in Bangkok was dus niet helemaal een succes, we hadden wat gegeten op Kho San Road en verder boekten wij een Tuk Tuk voor de volgende dag.

dag-1

dag-228 juni – Tuk Tuk Hop on Hopp off

Gelukkig was onze derde dag een groter succes. We hadden een Tuk Tuk Hop on Hopp off geboekt, dit hadden Larissa en ik vorig één van de laatste dagen dat we in Thailand waren ook gedaan. Je betaald dan een vast bedrag voor twee personen en dan kan je de hele dag via een app bij verschillende bezienswaardigheden jezelf op laten pikken door een Tuk Tuk. Wij hadden er internet bij gekocht voor één dag, echt heel handig! Ik kan het iedereen aanraden, op deze manier kan je een groot deel van de bezienswaardigheden van Bangkok in één dag bekijken.

Wij bezochten een aantal tempels, de bloemenmarkt en uiteindelijk lieten wij ons afzetten bij een dierentuin. Ik had nog niet eerder een dierentuin in Azië bezocht dus het was een geheel nieuwe ervaring.
ae535cbb-9845-484a-92e3-2efcfd267de4 dag-2-4 thailand-3 thailand thailand-2img_0748

img_077429 juni – Kanchanaburi 

Voor dag vier hadden wij een tour geboekt naar Kanchanaburi. Wij twijfelden of we een dagtour naar Ayuthaya of Kanchanaburi wilden doen, uiteindelijk ben ik heel blij dat wij naar Kanchanaburi zijn gegaan! Dit vond ik namelijk één van de tofste dagen van deze hele reis.

We werden ‘s ochtends met een busje opgehaald bij ons hostel. We deelden het busje met een paar andere toeristen en reden een heel eind. Na een tijdje stopten wij om een museum te bezoeken. Elvira en ik wilden niet persé het museum bekijken en besloten om alvast verder te gaan naar the bridge on the River Kwai. Er zit best wel een triest verhaal achter de brug, wat te maken heeft met de tweede wereldoorlog.

Het was mogelijk om over de brug te wandelen, over het spoor. Ook rijdt er nog een trein over de brug, dus af en toe moet iedereen aan de kant omdat er dan een trein langs komt. Tussen de spoorrails kan je naar beneden kijken, hoewel ik niet echt hoogtevrees heb, scheet ik hem toch wel even.

img_0883

img_0794Vanaf daar stapten wij in een trein. Wij maakten een treinrit over de ‘Death Railway’, ook dit is een heel triest verhaal. Dat maakte het misschien nog wel indrukwekkender om deze treinrit te maken.

Na een tijdje in deze trein gezeten te hebben kwamen wij aan bij Sai Yok, een nationaal park. Hier kregen wij lunch samen met onze medetoeristen. Daarna mochten wij weer zelf op pad en kon je eventueel zwemmen tussen de locals.

Wij lieten deze kans aan ons voorbij gaan en liepen een stukje naar boven.

img_0828We kwamen bij een hele random plek waar drie andere toeristen waren en een local. Ze waren aan het onderhandelen met de vrouw om weggebracht te worden met een scooter+aanhang. Wij mochten er voor minder dan een euro ook nog bij op. Dit paste zeker niet, maar toch besloten wij om mee te gaan. Niemand wist ons te vertellen waar wij nou precies heen gebracht werden, maar we waren in ieder geval niet alleen dus het zou wel goed komen.

Na een kort ritje kwamen wij aan bij (volgens mij) het begin van het Erawan national park. Hier hebben wij even rondgelopen, tot wij weer door dezelfde vrouw terug gebracht werden. Ik snap nog steeds het hele idee van het ritje niet, maar het was in ieder geval bijzonder.

kanchanaburi img_0832

img_0928Toen we klaar waren in het national park was het weer tijd om te verzamelen zodat we naar onze laatste bezienswaardigheid konden rijden. We reden naar de ‘Kanchanaburi Allied War Cemetry’. Dit is een erebegraafplaats voor de doden van de ‘Death Railway’. Het was echt heel indrukwekkend om te zien.

Na deze laatste stop reden wij terug naar Bangkok waar we heel random midden op de weg uit het busje werden gezet, nog steeds is dit zo vaag. En eigenlijk was ik het alweer vergeten tot ik er een (wazige) foto van terug zag. Dit heb ik gelukkig de rest van de reis niet nog eens meegemaakt.

dag-2-1img_0847 dag-2

In de trein verkopen locals verschillende zelfgemaakte producten, waaronder een soort wafels/pannenkoekjes!

img_0850 dag-2-4img_0872img_9883 kanachanaburi-4 kanchanaburi-2 kanchanaburi-3

dag-3-bangkok30 juni – smoothiebowls

Op onze vijfde dag wilden wij naar het Lumphini park en een smoothiebowl eten. We hadden helaas in de paar dagen dat we er pas waren een paar keer zulk slecht voedsel gegeten dat we enorm veel zin hadden in lekkere smoothiebowls. Dit bleek nog best lastig te vinden.. Dus reisden we er best wel een stukje voor met een Grab taxi. Uiteindelijk werden we zelfs daar nog mee opgelicht en liep de rest van de dag ook heel anders waardoor we niet meer naar het park hebben kunnen gaan. Dus zijn we nadat we onze smoothiebowls gegeten hadden, weer naar ons hostel vertrokken om daar Indiaas te gaan eten. Al met al was het een teleurstellende dag maar konden wij ons wel goed voorbereiden voor onze volgende bestemming.

Dit was het eerste artikel over de reis van afgelopen zomervakantie! Het is iets langer geworden dan verwacht door de hoeveelheid foto’s.

Ben jij ooit in Bangkok geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published.