Canada // Grouse Mountain!

Home / Travel / Canada // Grouse Mountain!
Canada // Grouse Mountain!
Buiten het feit dat ik nog te weinig tijd heb om alles te doen wat ik wou doen, heb ik zelfs te weinig tijd om alles met jullie te delen. Vandaag is mijn laatste dag hier.. Ik logeer een nachtje bij het Nederlandse gezin en morgen vertrek ik alweer, ik vertrek Nederlandse tijd in de nacht maar Canadese tijd in de middag om 20 over 4.. Maar ik denk er nog even niet aan, eerst struggle ik nog even met het uitzoeken van mijn grote hoeveelheid foto’s, ook al maak je 500 foto’s, alle foto’s zijn weer anders en hebben zo iets moois haha.
Zaterdag nam ik de bus richting Grouse Mountain, dit keer zonder fiets, die zou ik toch niet nodig hebben. Eenmaal aangekomen was het heerlijk weer en iedereen liep in een korte broek, ik twijfelde erg of ik een pad zou gaan lopen (aangezien iedereen het daar over had gehad) of dat ik met de gondel zou gaan, uiteindelijk had je geeneens een keuze want je kan er alleen lopen in de zomer.
Ik kocht een ticket voor de gondel, en binnen 8 minuten was je boven! Wauw. Het was zo ontzettend vet, en wat een prachtige uitzichten had je vanuit de gondel, je kon over heel Vancouver heen kijken.
Het stuk lopen op de berg was zwaar, maar wel enorm vet! Bovenop lag nog sneeuw, zo apart dat je op dezelfde dag “op het strand kunt liggen” en kunt skiën (alhoewel je hier niet meer kon skiën omdat het een hele slechte winter was).
Maar kortom: het was een hele mooie en toffe dag, als ik het over kon doen zou ik het doen!
De mensen met een speciale kaart (waar ik helaas dus te laat achter kwam), konden met een gondel deze berg op, had je niet extra betaald dan moest je lopen. Maar als je dan het uitzicht zag, dan nam je die looproute voor lief!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.