Cat ba island / Vietnam

Home / Travel / Cat ba island / Vietnam
Cat ba island / Vietnam

 Na een paar dagen doorgebracht te hebben in Sapa, was het weer tijd om door te reizen naar onze volgende (of eigenlijk vorige) bestemming! We reisden namelijk weer terug naar Hanoi, een andere route rechtstreeks naar een andere plek was niet beschikbaar. Dus rond vier uur ‘s middags gingen we met de bus terug naar Hanoi. We hadden weer een fijne ligbus, dat is echt niet verkeerd. Zoals ik al wel vaker heb gezegd vind ik busreisjes zo ontzettend fijn, laat staan wanneer je ook nog eens een eigen soort bed hebt.

cat-ba

img_545211 augustus – reizen van Sapa naar Hanoi

Voordat wij met de bus vertrokken, hebben we eerst de hele ochtend in onze reisdagboeken geschreven. Ja dat is nog steeds een ding. Vanaf mijn tiende (denk ik), houd ik reisdagboeken bij op reis. Niet altijd, maar tijdens verdere reizen meestal wel. Maar, net als vroeger, gebeurd het mij regelmatig dat ik een paar dagen achterloop. Wanneer ik dan eindelijk weer eens tijd heb, dan ga ik alles terug schrijven. De hele ochtend zaten we in een cafeetje, daar kregen we ook nog bezoek van bedelende kindjes. Het is zo triest, maar tegelijkertijd houd je het in stand wanneer je deze kinderen geld gaat geven. Tot hun twaalfde mogen kinderen namelijk gratis naar school in Vietnam (althans dat vertelde onze gids tijdens de Sapa trekking).

Toen we klaar waren met schrijven hebben wij al onze bagage opgehaald in het hotel en zijn we vervolgens naar de opstapplaats van de bus gegaan. Daar stond de bus al klaar en konden we meteen instappen. Iets voor vieren reden we alweer Sapa uit. Omdat we vrij laat vertrokken, kwamen we in het donker aan in Hanoi, dus hadden we op het gegeven moment weer een prachtige discobus.

Rond half negen kwamen wij weer aan in Hanoi. Deze keer hadden we een ander hotel geboekt, het Spoon hotel. Achteraf hadden we de eerste keer ook hier moeten boeken want de hoteleigenaresse was echt heel enthousiast en lief en onze kamer zag er ook zeker niet verkeerd uit! Nadat we onze spullen in onze kamer hadden gezet zijn we weer Indiaas gaan eten, ook dat was een goede keuze!

cab20504-843c-46c7-8d34-8ec74bdf1236

img_551812 augustus – reizen van Hanoi naar Cat Ba Island 

Normaal gesproken plan ik altijd een wat rustigere dag na een lange reisdag, maar Hanoi was maar een tussenstop voor ons, dus reisden we op dag 47 weer door. We werden rond half acht ‘s ochtends opgehaald bij ons hotel, allereerst leek het een prima busje. Maar, omdat wij de laatsten waren die werden opgepikt, moesten twee van ons voorin de bus zitten. Nu zal je misschien denken: oh nice, lekker veel beenruimte! Maar nee, er was gewoon helemaal geen beenruimte. Dan is 2,5 uur toch nog best wel lang.

Maar na 2,5 uur moesten we gelukkig overstappen en stapten wij over op de speedboat, die bracht ons naar het eiland: Cat Ba! Op het eiland aangekomen werden we weer in een andere bus gezet, welke ons voor het hotel afzette. Nadat we onze spullen weer op onze kamer hadden gelegd, gingen we opzoek naar een restaurant. We aten uiteindelijk bij Green Mango, wat prijziger dan gemiddeld maar prima!

img_5449

77f4e0cb-0140-4f57-bb90-0ce75204a15413 augustus – Cat Ba Island 2 & 3 

Onze eerste volledige dag op Cat Ba Island besloten we op het strand door te brengen. Vanaf ons hotel werden we met een soort golfkarretje naar het strand gebracht, daar hebben we de hele middag op het strand gelegen. Echt iedereen lag op strandbedjes en wij waren de enige die met hun handdoekjes op het strand lagen. Af en toe werd het te warm en gingen wij de zee in om af te koelen, de zee had echt de perfecte temperatuur. En na een tijdje op het strand te hebben gelegen zijn wij wat gaan eten bij een strandtentje met natuurlijk een prachtig uitzicht.

cat-ba-5

img_5445Nadat wij ons eten op hadden wilden wij nog naar het andere strand wandelen. We waren namelijk op Cat Ba Beach 3 en wilden naar Cat Ba Beach 2 wandelen. Dit kon via een prachtige route langs het water.

We wandelden over een soort bruggetje, rondom een rots. Vanaf daar had je echt zo’n mooi uitzicht over de zee en beide stranden. Nadat we ook Cat Ba Beach 2 bezocht hadden namen we weer een golfkarretje terug naar het centrum.

Bij terugkomst hebben we nog een manicure + pedicure gedaan en hebben we echt heerlijk gegeten bij een restaurantje aan de “boulevard”. We zaten op het dak van het gebouw en vanaf daar konden we heel mooi de zonsondergang zien.

c09932e6-3579-4bd4-b193-7f615e71a3bccatba-8catba-9

fb85135c-a288-4727-8cac-f10e72adc61b

14 augustus – Kanoën door Lan Ha Bay

Het werd weer eens tijd voor een sportieve activiteit. Dus hadden wij een tour geboekt voor een dag, we zouden onder andere gaan snorkelen en kanoën, helemaal top! Helaas was het weer deze dag niet helemaal top, er was zelfs een storm voorspeld waardoor de halve tour is gecanceld en wij zelfs Halong Bay niet echt hebben kunnen bezoeken (en daar gingen we vooral voor). Maar daar later meer over!

Vanaf het centrum werden we met een busje naar de haven gebracht, daar stapten wij over op een boot. Weer een hele andere soort boot, deze had tafeltjes en ook nog een bovenverdieping. Op de bovenverdieping hebben we nog heel ambitieus een tijdje gezeten, tot het te hard ging regenen.

415835d4-1d04-47b0-b26d-b94682eec252

cat-ba-6Ondanks de regen was het uitzicht alsnog erg mooi! We hadden gehoopt dat de onderwater wereld hier ook zo mooi zou zijn, maar dat viel helaas was tegen. In tegenstelling tot de reis in 2017 door Thailand, heb ik afgelopen zomer niet gesnorkeld. Of nou ja, het was dus de bedoeling om bij Halong Bay te snorkelen, maar in ons snorkel gebied bleken erg veel kwallen te zitten. En verder was het water ook te troebel om het goed te kunnen zien. Alleen al bij het idee dat er heel veel kwallen op die plek zaten, zwom ik al niet heel rustig. Daarom ging ik alweer snel uit het water, weer terug de boot op. Om ons heen hoorde je namelijk allemaal mensen die gestoken waren, waaronder een jongetje waarvan zijn benen zagen er erg pijnlijk uit zagen. Hij probeerde zich nog heel groot te houden, maar je zag gewoon overduidelijk dat hij heel veel pijn had, erg sneu. Gelukkig waren wij op tijd het water uit gegaan, want om ons heen hoorden we steeds meer mensen die gestoken waren.

img_5426

299aaa9e-a90d-493d-9cb6-9e0996c08afa_6ece5749-a744-42ca-9adb-faf7df5091e5Het snorkelen was dus helaas geen succes, dus hoopten wij dat het kanoën wat beter zou gaan. Maar, we reisden natuurlijk met zijn drieën. Dat is niet echt een probleem, we rouleerden gewoon als het ging om activiteiten waarbij er één iemand alleen zou zijn. Deze keer gingen Daniëlle en Nienke samen in een kano en ging ik met een onbekende Vietnamees in een kano.

Hij vond het allemaal maar ongemakkelijk en zijn vrienden vonden het allemaal vooral heel grappig. Uiteindelijk bleek het nog een hele uitdaging te zijn om te kanoën met iemand die geen Engels sprak.

Ik had besloten dat ik voorin de kano wilde zodat ik een beetje kon sturen waar ik heen wilde gaan. En omdat hij geen Engels sprak nam hij eigenlijk overal wel genoegen mee, erg prettig haha!

6b0b1c54-fb41-4e77-b3d6-0b7de39bee86

img_5444De jongen wist niet wat hem overkwam, want uiteraard werden er ook nog even liedjes gezongen in de kano. Volgens mij wilde hij het liefste zo snel mogelijk uit die kano, wat ik ergens wel kon begrijpen. Zat hij daar ineens met drie Nederlandse dames te kanoën en het allerergste nog: hij kon ook niet aan onze fotoshoot ontkomen. Ik vond het wel heel grappig, ook wat waard.

Na het kanoën kregen wij een lekkere lunch op de boot. Wij zaten aan een tafel met onder andere twee Chinezen, zij bleven onze borden maar bijvullen, ze namen hun taak erg serieus. En verder aten zij alle dingen op die wij (en de andere Europese mensen) niet aten, we waren een goed team!

cat-ba-2

img_5520Daarna voeren wij door naar onze laatste stop: Monkey Island. Een eiland met een heleboel apen. Die apen zijn al zo gewend aan toeristen, dat ze bij elke toerist gaan bedelen voor eten. Eigenlijk is het heel triest, want ze zijn gewoon een toeristische attractie. En ondanks dat het “verboden” is om de apen te voeren, voeren mensen ze alsnog allemaal koekjes en ander slecht voedsel. Na deze stop op Monkey Island, voeren wij weer terug naar het vaste land.

We zouden eigenlijk nog doorreizen naar Halong Bay, maar vanwege de storm die voorspeld was, werd dit afgelast. Maar, volgens onze gids zag Lan Ha Bay er ongeveer hetzelfde uit. Dat geloof ik meteen want alle rotsen in het water leken allemaal wel op elkaar.

Bij terugkomst op het vaste land, aten wij voordat wij weer in hetzelfde restaurant als de dag ervoor gingen eten, nog een heerlijke smoothiebowl! Daarna zijn we al redelijk gaan slapen en ‘s nachts heb ik nog kunnen genieten van het onweer!

cat-ba-7img_5448img_5456cat-ba-3img_2298 img_2349 img_2346 img_2339 img_2332 img_2322 img_2316 img_2314img_2306 img_2309

Tot zo ver het artikel over Cat Ba Island. Op 15 augustus reisden we alweer door naar onze volgende bestemming. Cat Ba is echt een heel mooi eiland, echt heerlijk om hier een paar dagen bij te komen. Het was een soort minivakantie in een vakantie, net als de “minivakantie” in Cambodja op Koh Rong Samloem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.