DIY // 4x stempels maken!

Home / OVERIG / DIY // 4x stempels maken!
DIY // 4x stempels maken!

Onmisbaar in het leven van Snailmailers; stempels! Maar je herkend het vast wel, de stempel die jij wilt is onvindbaar of te duur. De prijs van werken met Linoleum kan ook al gauw oplopen, daarom vandaag 4 manieren om zelf stempels te maken met huis tuin en keuken middelen die vrijwel iedereen in huis heeft!

Fruit en groenten! – ooit aan gedacht om met een aardappel te stempelen? Vast niet, maar toch is het super makkelijk en een aardappel kost maar een paar cent. Ook groenten zijn hier heel leuk voor, de doorsnede van een appel of een mandarijn!

Gummen! – je hebt vast nog wel een oude gum ergens in een etui van vroeger, en wanneer je dat niet hebt kun je altijd 1 kopen bij de Action voor een euro. Het handige aan gum is dat je er heel makkelijk doorheen komt met een schaar, waardoor je vrijwel alle gewenste stempels kunt maken, voor details kun je wel het beste een scherp mesje gebruiken.

 Hout! – de achterkant van een potlood heeft vaak een gummetje erop zitten (die overigens nooit werkt), hartstikke handig om perfect ronde stipjes te creëren. Geen zorgen voor wanneer je geen potlood met gum hebt, de platte achterkant van het potlood dient ook goed hiervoor. 
Kurk! – buiten het feit dat kurk heel handig is om flessen mee af te sluiten, is het ook hartstikke handig om ermee te stempelen. Kurk is heel goed te bewerken met een mesje en kun je een langere tijd gebruiken omdat het niet bederft of uitdroogt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.