Eerste dagen Beijing / China

Home / Travel / Eerste dagen Beijing / China
Eerste dagen Beijing / China

china-dag-1

Ondertussen weet eigenlijk iedereen in mijn omgeving wel dat wanneer ik op reis ben geweest, het eerst nog een paar maanden duurt voordat ik bezig ga met het uitzoeken van de foto’s. Zo ook met het schrijven van de artikelen over mijn reis!

Ik ben iets langer dan een maand geleden terug gekomen van vijf weken reizen door Azië. Deze keer bezocht ik China, Taiwan en de Filipijnen. De eerste twee weken reisde ik met Nienke en vanaf Taiwan kwam Larissa erbij. Sinds ik terug ben heb ik vaak de vraag gekregen welk land/welke plek ik nou het mooiste vond. En om heel eerlijk te zijn, ik heb echt geen idee. Ik vond alle plekken weer zo verschillend dat het gewoon niet te vergelijken is.

china-dag-1-0

img_8433We begonnen onze reis in Beijing, de hoofdstad van China. Voordat ik China voor het eerst bezocht had ik een soort beeld ervan dat totaal niet klopte met de realiteit. Ik kan niet precies uitleggen wat ik mij er dan van had voorgesteld, maar vroeger dacht ik echt dat China de andere kant van de wereld was (het is ook wel ver weg natuurlijk) en dat het echt een cultuurshock zou zijn.

Overigens dacht ik vroeger zo over alle landen buiten Europa. Voordat ik naar Thailand ging had ik ook het idee dat ze daar alles per paard en wagen deden. En om heel eerlijk te zijn was China niet eens iets wat in mij is opgekomen toen ik jonger was, ik dacht er niet eens aan dat dat mogelijk was.

Maar goed, vorig jaar mei ben ik al even in China geweest terwijl Susan en ik onderweg waren naar Zuid-Korea. Eén van mijn eerste reacties toen was ook: oh is dit het? Ik dacht dat het er heel anders uit zou zien.. Dat was ook deze keer weer het geval, haha.

img_8713


Maandag 15 juli img_8530

Op 15 juli vertrokken we met het vliegtuig richting München. Hier hadden we een korte overstap om vervolgens door te vliegen naar Beijing! Ik vond de vlucht weer erg snel gaan en voor we het doorhadden waren we er ook al. We kwamen te vroeg aan bij ons hostel waardoor we de buurt wat zijn gaan verkennen en om twee uur mochten we onze kamer in.

We verbleven in het Beijing Templeside Lianlian Hutong Guest House , een hele schattige guesthouse met heel aardig personeel en prima kamers! Ik denk wel één van de beste verblijven van deze reis.

china-dag-1-2

img_8443Dinsdag 16 juli 

Omdat we er een lange reis op hadden zitten wilden we er eigenlijk een rustige dag van maken, dus was het een goed moment om één van onze favoriete bezigheden uit te voeren: winkelen! Sinds vorig jaar ben ik er achter gekomen dat ik in Azië erg goed kan winkelen, ik kom altijd met meer spullen thuis dan wat de bedoeling was. Deze keer had ik mij heel expliciet voorgenomen om niet weer zoveel te kopen als vorig jaar, je raadt het al, dit is niet gelukt. We hebben een tijdje in het winkelcentrum doorgebracht (lekker met airco!) en in het begin van de avond zijn we weer terug gelopen naar ons hostel. Onderweg kwamen we nog een groepje dames tegen die met zijn allen aan het sporten waren, dit blijf ik zo leuk vinden!

china-dag-2

img_8691Woensdag 17 juli

Naast winkelen hebben we nog een fijne bezigheid voor op een rustdag: een dierentuin bezoeken! Normaal gesproken is het al wel een vaste activiteit op onze reizen, maar deze keer moesten we er wel heen want we konden eindelijk panda’s spotten. Volgens mij heb ik nog nooit eerder in mijn leven een panda in het echt gezien, dus het was zeker een leuk uitje.

De dierentuin was behoorlijk groot en we hebben ons er ook wel een aantal uren vermaakt. En niet alleen waren de dieren heel bijzonder, de Chinezen vonden ons ook heel bijzonder. Ik denk dat van alle plekken, ik in Beijing het meest op de foto ben geweest met Aziaten.

dag-2-2dag-2-5

(Wat ook heel bijzonder was, zie je op de tweede foto hierboven. Ze hadden een speciaal parkje in de dierentuin waar kinderen met honden konden wandelen aan een touwtje, heel bijzonder.)

dag-2-4

china-dag-3-1Na ons bezoek aan de dierentuin namen we de metro naar het Zomerpaleis. We kwamen er best wel laat aan waardoor we niet alles meer konden zien. We hebben we er anderhalf uur rondgelopen en hadden nog maar een klein stukje gezien. Wat we gezien hebben was erg mooi en we hadden het net als in de dierentuin weer erg druk met op de foto gaan, haha!

Het fijne aan Beijing en eigenlijk China in het algemeen vond ik dat alles nog vrij makkelijk te doen is. Zoals reizen met het openbaar vervoer, het metrosysteem werkt daar precies hetzelfde als in Europa. Je moet alleen wel een Engelstalige plattegrond te pakken krijgen.

china-dag-3-2china-dag-3-4img_4553img_8403img_8776china-dag-2-7img_8734

img_8824

In tegenstelling tot de meeste andere Aziatische landen die ik eerder heb bezocht, rijden er in China vrijwel bijna geen tuktuks. Dit vonden we erg teleurstellend want een dag in de tuktuk doorbrengen met een gids is ook één van onze favoriete bezigheden op reis. Nu lijken we echt luie cultuurbarbaren, maar dat valt in het echt reuze mee hoor!

Maar gelukkig konden we toch op zijn minst één keer in een tuktuk in Beijing. Vanaf het zomerpaleis zijn we met de tuktuk richting een restaurantje gegaan. In het restaurant was het een hele uitdaging om duidelijk te maken wat we wilden eten, maar uiteindelijk lukte het met google translate, een aanwijsboekje en met handen en voeten.

img_8828Dit was alweer het eerste artikel over mijn reis van afgelopen zomer. Normaal gesproken probeer ik per stad/plaats een artikel te schrijven, maar je raad het al: ik wilde teveel vertellen! Dus leek het mij handiger om de artikelen te verdelen.

In het volgende artikel zal het onder andere gaan over de Chinese muur en het plein van de hemelse vrede.

Hebben jullie wel eens moeite gehad met communiceren in het buitenland?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.