Hoe gaat het nu met mijn afstudeerproject?

Home / Creative / Hoe gaat het nu met mijn afstudeerproject?
Hoe gaat het nu met mijn afstudeerproject?

Hi! Daar ben ik weer, na 2 weekjes gewerkt te hebben op een camping in België ben ik vanaf maandag tot en met komende donderdag even thuis en ga ik vrijdag weer weg voor een paar dagen naar België om weer te gaan werken. Ik heb 2 leuke weken achter de rug maar kwam er ook weer achter hoe lastig animatiewerk te combineren is met afstuderen, haha.

Want zoals ik al wel eens verteld heb, ben ik nu 5 maanden lang aan het afstuderen en dit artikel gaat daarom ook daar over! Volgens mijn eigen planning moet ik op 1 juni klaar zijn, over iets meer dan 3 weken WOW! Over 3 weken moet het kinderboek waar ik al die tijd mee bezig ben, af zijn (besef??), opzich was dat geen probleem geweest als alles heel soepel ging (ook m.b.t. school). Maar je raadt het al: de beoordelingen gingen minder soepel dan ik wilde en ook het vinden van een geschikte drukker die interactief kan drukken ging/gaat moeizamer dan ik voorspeld had.

PicMonkey Collage5

Maar na vandaag komen er weer vorderingen, ik had namelijk vandaag weer een beoordeling en ben gelukkig voldoende beoordeeld, dus ik mag eindelijk bezig met het eindresultaat; het boek!

Ook heb ik de afgelopen weken samen met de auteur van het boek, meegedaan aan een ondernemingswedstrijd. In de voorrondes wonnen we de eerste prijs en later in de finale wonnen we de publieksprijs, een hele gave ervaring.

Kortom:  ik kan nog niet veel meer laten zien dan mijn schetsjes en ideeën. Het leek mij leuk om de kleine voorbeeldjes die ik gemaakt heb om mezelf beter te kunnen onderbouwen, te laten zien, en hoe kan dat nou beter door ze te fotograferen en er kleine gifjes van te maken? Als jullie geïnteresseerd zijn in hoe ik de gifjes gemaakt heb en op welke manier ik de foto’s heb gemaakt etc, laat het me weten dan kan ik dat binnenkort verwerken in een artikel!

PicMonkey Collage8

De komende 3 weken zal ik dus nog druk bezig zijn met het boek en wanneer ik dan eindelijk mijn officiële papiertje ontvang genaamd: diploma, pas dan kan ik weer rustig ademhalen en mij weer richten op andere dingen die ik enorm leuk vind om te doen!

Na vandaag is mijn onderzoek van meer dan 110 pagina’s dan eindelijk afgerond en kan ik bezig met het leuke deel: tekenen! En volgende week heb ik samen met mijn opdrachtgever nog een afspraak met een coaching bedrijf via waar wij hopelijk ook een drukker/uitgeverij kunnen vinden. Misschien kunnen wij het boek dan ook daadwerkelijk uitgeven, maar dat is niet eens zozeer mijn doel.

 

 

Nu heb ik volgens mij nog niet eens verteld waar het boek over zal gaan, maar misschien is dat al een beetje te zien (of nou ja eigenlijk is dat nog best lastig te zien). Het boek zal gaan over de voorbereidingen op zwemlessen, maar ik ga natuurlijk nog niet alles delen want tja internet kan toch soms wel gevaarlijk zijn, als jullie begrijpen wat ik bedoel.

Ik heb er uiteindelijk nog een langer artikel van gemaakt dan wat mijn bedoeling was (zoals mij wel vaker overkomt haha). Maar ik vind het leuk om mijn vorderingen toch nog een beetje te delen, want mijn blog, Youtube en Instagram staan nou eenmaal tegen mijn wil in, op een lager pitje. Na 4 jaar wil ik persé mijn diploma ontvangen dit jaar, want anders zou ik voor niets aangenomen zijn op de kunstacademie en dat zou enorm zonde zijn!

Voor nu probeer ik zoveel mogelijk te plaatsen, nog een beetje te genieten van het mooie weer en dit boek af te krijgen. Maar dat gaat vast helemaal goed komen. 🙂 Tot gauw!

Leave a Reply

Your email address will not be published.