Hoe zorg je voor een romantische avond?

Home / Creative / Hoe zorg je voor een romantische avond?
Hoe zorg je voor een romantische avond?

relatieplanet-muchable-1

Nadat je een aantal keren gedate hebt buiten de deur, is het misschien wel eindelijk tijd om bij één van jullie thuis af te spreken. Of misschien spreken jullie zelfs al wel op de eerste date bij jou af. Maar ook voor op het strand zijn deze tips misschien wel geschikt.

In de avond daten heeft vaak al iets magisch, vooral als je afspreekt wanneer het wat schemert of wanneer de zon bijvoorbeeld net onder gaat. Dat geeft van zichzelf al een romantisch effect. Maar hoe zorg je er nou voor dat het een echte romantische avond wordt? Hieronder een aantal punten waar je misschien iets mee kunt!

1. Verlichting

Lichtgebruik is in het algemeen heel sfeerbepalend, maar op een date is het al helemaal een belangrijk punt om over na te denken. Zo is het bijvoorbeeld veel sfeervoller om zacht licht te gebruiken of om juist alleen maar kaarsen als licht gebruiken.

2. Versiering

Natuurlijk hoef je niet gelijk je hele huis te verbouwen voor een date, maar bewust wat meer sfeer toevoegen is leuk. Wat al eerder genoemd werd, kaarsen doen het altijd goed, maar ook wat extra kussens of dekentjes op de bank leggen is al gezellig. En let er ook op dat je huis een beetje netjes is, het hoeft niet perfect opgeruimd te zijn, maar wanneer er overal vuile was of papieren liggen kan dat afschrikken.

3. Telefoons weg

Eventjes geen electronica en bewust in het moment leven. Spreek met elkaar af om van te voren jullie mobiel even weg te leggen, als je er namelijk op let, dan kijk je zoveel vaker op je mobiel zonder dat je het door hebt. Het is belangrijk dat wanneer je in gesprek bent, je niet continue door electronica afgeleid kan worden.

relatieplanet-muchable

4. Zet een fijn muziekje op

Muziek is bijna net zo belangrijk voor de sfeer als verlichting. Zet al voordat je date er is op de achtergrond een rustig muziekje op. Maar zet de muziek absoluut niet te hard want je wil natuurlijk wel gewoon normaal met elkaar te kunnen praten.

5. Leg een spel klaar

Dit klinkt misschien een beetje oubollig, maar “ouderwets” een bordspel spelen is eigenlijk nog steeds wel heel leuk. En wanneer jullie niet houden van een bordspel dan zijn er nog genoeg kaartspellen over, of (zoals heel vroeger op slaapfeestjes) doen durf of de waarheid.

6. Wijn en hapjes

Je kan alvast een goede fles wijn en wat kleine borrelhapjes klaarzetten, ook kan je van te voren al informeren naar wat je date lekker vindt. Of wanneer je al een langere tijd met elkaar date, dan weet je het natuurlijk al! Het is toch extra lekker om fijn te praten onder het genot van een hapje en een drankje, als je daar nog tijd voor hebt natuurlijk. 😉

Wat vind jij belangrijk voor het creëren van sfeer? 

Dit artikel is ook verschenen op Relatieplanet.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.