Illustration // Waarom regen wel leuk is!

Home / OVERIG / Illustration // Waarom regen wel leuk is!
Illustration // Waarom regen wel leuk is!

In Nederland krijg je er meerdere malen per dag/week/maand mee te maken: regen! Voor velen een ergernis en ik moet ze gelijk geven. Maar.. Er zijn ook leuke dingen aan de regen, hoewel je dat waarschijnlijk niet denkt wanneer je in de regen fietst met tegenwind. Vandaag deel ik 8 blije feitjes of nou ja.. feiten.. leuke dingen aan de regen.

Gelukkig is het bijna Lente wat betekend steeds minder regen en meer zonneschijn, in mijn hoofd hoor ik de vogeltjes al fluiten. Maar nu eindelijk naar het lijstje.

Waarom regen wel leuk is?:

Voor je tuintje – oh en natuurlijk niet te vergeten de boeren, moet je nagaan als al je plantjes zelf stuk voor stuk zelf water zou moeten geven, uhmm..
Regenplassen – je zult denken waarom zijn die leuk? Wanneer was het voor het laatst dat je als een klein kind in een regenplas hebt gestampt? Vast heel lang geleden, en hoewel ik er vaak niet aan moet denken lijkt het me toch weer eens heerlijk om dat te doen, wel dichtbij huis zodat ik gauw onder een warme douche kan.
Leuke regenkleding – helaas in de tijd dat ik naar de middelbare school ging, hadden ze geen hippe regenkleding. Nu verkoopt de Primark hele leuke regenjassen, zelf heb ik er één met parapluutjes erop, dan is het een stuk minder erg om een regenpak aan te trekken!
Goed kunnen slapen – natuurlijk is dit per persoon verschillend, maar ik kan er echt van genieten wanneer ik lekker warm in mijn bed lig en de regen tegen de ramen tikt.
Na regen komt… – zonneschijn!
Waardering – je komt helemaal zeiknat thuis, broek doorweekt en je regenjas bleek niet waterdicht genoeg te zijn waardoor het zelfs door je jas is heen gelekt.. Hoe fijn is het dan om een warme douche of een bad te nemen en daarna met een kop thee voor de open haar te zitten om op te warmen. Je gaat die kleine vanzelfsprekende dingen waarderen.
Alles “schoon” – of nou echt alles er schoner van wordt, hmm nee. Maar het ziet er een stuk mooier uit als de straten weer schoon geregend zijn, ook al het modder op de auto regent er in stapjes af. Ook de geur na een flinke regenbui is fijn, net als vers gemaaid gras.
Reden om binnen te blijven – een perfect excuus om binnen te blijven en series te kijken. Of om je huis een complete poetsbeurt te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.