Nami Island & Petite France / Zuid-Korea

Home / Travel / Nami Island & Petite France / Zuid-Korea
Nami Island & Petite France / Zuid-Korea

img_0038

13 mei – Nami Island

img_2728Ik denk dat ik dag 3 toch wel één van de leukste dagen vond van deze reis. Al vroeg vertrokken we met een taxi naar de provincie Gyeonggi do. Daar konden we
namelijk naar Nami Island ziplinen. Hoewel we nog redelijk vroeg vertrokken, waren we toch niet vroeg genoeg. We moesten nog best lang wachten nadat we tickets voor de zipline gekocht hadden. We zijn wat rond gaan lopen en na een tijdje gingen we met de lift naar boven in de toren (waar we vanaf zouden ziplinen). Daar moesten wij nog even wachten, om er vervolgens vanaf geduwd te worden richting de overkant.

img_0138Op Nami Island wilden wij eigenlijk een tandem fiets huren. Maar na een tijdje rondgelopen te hebben op zoek naar de fietsverhuur, gaven we het op en besloten we om alleen maar wat rond te lopen. Wij waren niet heel lang op het eiland, maar we hadden ons er prima een hele dag kunnen vermaken! Het eiland heeft een beetje een hippie vibe: het voelt relaxt, er is veel kunst en afval wordt gerecycled naar bijvoorbeeld meubels.

Ook zijn we op Nami Island in een soort karretje op een rails geweest waarbij we onszelf moesten voortbewegen door te trappen. Het stond niet op mijn bucketlist, maar het had een bucketlist dingetje kunnen zijn. Niet zo zeer omdat het zo spectaculair was, maar omdat het zo leuk was!

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with a6 preset 

img_0031

zuid-korea-dag-3img_0035 zuid-korea-dag-4 img_0058 img_0073 img_0084  img_00982018-05-13-69922 img_0101 img_0110  img_0120  img_0137

Processed with VSCO with hb2 presetimg_0153 img_0158 img_2422 img_2613 
img_0223Petite France

Na Nami Island regelden we weer een taxi die ons naar Petite France bracht: een heel fotografiewaardig en kleurijk “dorpje”! We hadden geen idee wat wij konden verwachtten en twijfelden eerst nog of we naar de Garden of Morning Calm zouden gaan of naar Petite France. Toen we bij Petite France aankwamen, waren we al gelijk tevreden over onze keuze.

Omdat Petite France en Nami Island nog best ver uit elkaar liggen, waren we redelijk laat in Petite France. We hebben nog een klein stukje van een soort voorstelling gezien. Er liepen echter weinig mensen in het park/dorp, dus besloten we om meer van de omgeving te bekijken. Dat bleek een goed idee! Ik vond het hier vooral erg leuk omdat alles zo mooi gemaakt was. Als ik niet van fotograferen hield, had ik het het geld niet waard gevonden denk ik.

zuid-korea-dag-3-2

Processed with VSCO with c1 preset

img_0193 img_0197   img_0212 img_0221  img_0225 img_0232 img_0241 img_0243 img_3541 img_0208

Led Rose Garden

In de avond zijn we nog naar Led Rose Garden geweest. Het duurde even voordat we dit veld met lichtgevende bloemen gevonden hadden. Na een tijdje rondgelopen te hebben, vonden we ze uiteindelijk bij Dongdaemun Design Plaza. Het was eigenlijk een tijdelijk kunstwerk maar ze hebben later besloten om het blijvend te maken.

zuid-korea-dag-3-1

14 mei – Stylenanda Café

Voor deze reis hadden we een hele strakke planning gemaakt: op dag 4 vlogen we namelijk al door naar Jeju Island. Voordat we daarheen vlogen besloten wij om nog wat te shoppen en cafeetjes te bezoeken in Seoul. Eén van de tofste cafeetjes die ik ooit bezocht heb was toch wel het Stylenanda Café. Op de begaande grond en de tweede verdieping was het een winkel met verzorgingsproducten. En op de laatste verdieping zat een cafe in zwembad style. En dat alles allemaal in het roze en heel girly, love it! En ook dit was zeker een fotografiewaardige locatie!
dag-4-zuidkorea-stylenanda-cafe dag-4-zuidkorea-stylenanda

dag-4-zuid-korea

Dit was alweer het artikel over dag 3&4 in Seoul! Het volgende artikel zal gaan over onze avonturen op Jeju Island. Ik kan niet wachten om dat artikel te delen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.