Raften, fietsen in Ubud & Seminyak / Indonesië

Home / Travel / Raften, fietsen in Ubud & Seminyak / Indonesië
Raften, fietsen in Ubud & Seminyak / Indonesië

img_2934

img_2844Dit is alweer het laatste artikel van de reis naar Indonesië! Dat heb ik (al zeg ik het zelf), nog redelijk netjes gedaan in iets meer dan anderhalve maand. De artikels zijn in ieder geval een stuk sneller online gekomen dan bij de artikels over Thailand haha.

Op dag 15 (3 januari) reisden wij door van Nusa Lembongan naar Ubud. We hadden de vroegste boot genomen naar Bali, zodat we nog een extra dag in Ubud hadden. Al vroegimg_2849 kwamen wij weer aan op Bali, waarna we binnen enkele minuten al een taxi geregeld
hadden (tja dat gaat ook niet zo moeizaam daar gelukkig). Voor een goede prijs werden wij in een enorm luxe taxi naar Ubud gebracht. Eenmaal daar aangekomen verbleven wij in een guesthouse (Patra House), wij waren er al erg vroeg, maar besloten toch een poging te wagen om alvast onze spullen neer te kunnen leggen in het guesthouse. Maar toen we nog maar net binnen waren kregen we al thee van de eigenaar, en kregen we een kamer aangewezen. Ik denk dat deze eigenaar van het guesthouse de meest vrijgevige en enthousiaste “hostel”eigenaar was die we tijdens deze reis hebben ontmoet. Alleen al om die reden (en de gratis onlimited thee) zou ik iedereen aanraden om naar dit hostel te gaan.

img_2852Omdat wij al erg vroeg vertrokken waren, hadden we nog geen tijd gehad om te ontbijten. En was het dus eerst tijd om een restaurantje te zoeken waar we wat konden gaan ontbijten/lunchen. We kwamen uit bij een restaurantje waar ze heerlijke smoothiebowls maakten, die mis ik hier echt in Nederland.

Nadat we een beetje bijgekomen waren van de reis, zijn we Ubud wat gaan verkennen. Zo zijn we eerst gaan kijken hoe ver alles lopen was, en we wouden weten waar de Yoga Barn ongeveer zat. Daar zijn we rechtstreeks heen gelopen, om vervolgens door te gaan naar Monkey Forest. Een park met heel veel apen, meer is er eigenlijk niet van te maken haha. img_2866Het fijne aan het park is wel dat de apen vrij rond kunnen lopen en eventueel ook weg zouden kunnen gaan uit het park.

Opzich was het wel leuk om eens gezien te hebben, maar het is niet een activiteit die ik heel hoog op je lijstje zou zetten. Want ondanks dat het een leuke ervaring was, was het ergens ook wel heel triest om te zien hoe sommige andere toeristen met de beestjes omgaan door ze bijvoorbeeld plastic flesjes te geven. Dat is iets waar ik mij nog steeds erg kwaad over kan maken.

img_2870 img_2843 img_2879

img_2897Op het gegeven moment hadden we het idee alles wel een beetje gezien te hebben en na een half uur pauze genomen te hebben op een random bankje, was het weer tijd om terug te gaan.

Daarna is het vooral een rustige avond geworden, we hebben nog ergens wat gegeten en zijn toen vroeg gaan slapen want de volgende dag zou een zeer actieve dag worden.

 

img_2888 img_2889  img_2905 img_2912 img_2915 img_2919

img_2930Voor op dag 16 (4 januari) hadden we een hele drukke dag gepland. Via Google had ik heel toevallig een Nederlandse gids gevonden die ook complete activiteitendagen organiseerde. Dat klonk best goed, en dus had ik dat al een paar dagen eerder geboekt.

Helaas viel het allemaal wat tegen, maar was het ondanks dat alsnog erg tof!
img_2932We werden opgehaald bij onze guesthouse, om vervolgens een vrij lange tijd in de auto gezeten te hebben, onderweg naar een hoog punt. Eenmaal op de locatie, mochten wij nog heel snel wat ontbijten. We hadden een adembenemend uitzicht en toen wij ons ontbijt op hadden werden we door de “gids” naar de fietsen gebracht. Ik had namelijk een fietstocht geboekt. Wat bleek dat het een fietstocht was (door een prachtige omgeving) waarbij we alleen maar bergafwaarts hoefden te fietsen. Of nou ja fietsen was het niet echt te noemen, voornamelijk remmen haha. De tijd ging ontzettend snel, we maakten onderweg een aantal pauzes samen met de rest van het groepje waarmee we fietsten. En we kwamen eigenlijk al vrij snel uit bij het punt waar we weer opgepikt werden door onze Nederlandse “gids”, of nou ja beter gezegd taxichauffeur.

We kregen onze lunch in de auto want er as anders niet genoeg tijd om de volgende activiteit te halen. Uiteindelijk kwamen we ook nog veel te vroeg aan bij het raften, maar ach we waren in ieder geval op tijd.
img_2934

DCIM100GOPROGOPR1766.JPG

We hadden verwacht met een grote groep in een bootje te gaan zitten raften. Maar we deelden maar met zijn 2en een bootje + een instructeur natuurlijk. Opzich wel prima, maar toch lijkt het mij met meer mensen in een bootje wel leuker.

Ik wou heel graag nog eens raften en kon niet wachten om het van mijn bucketlist af te kunnen strepen. Het was uiteindelijk niet zo extreem zoals ik in eerste instantie verwacht had, maar ondanks dat was het alsnog erg leuk!

Na het raften werden we weer opgepikt door onze chauffeur. We waren ook weer redelijk vroeg terug in de guesthouse, waarna we de rest van de dag rustig aan hebben gedaan.

 

img_3103

schermafbeelding-2018-02-24-om-12-25-31 schermafbeelding-2018-02-24-om-12-25-53

We hadden besloten om van dag 17 (5 januari) een relax dagje te maken. Zo gingen we naar de Yoga Barn om yogalessen te volgen en schreef ik mijn reisdagboek bij. Echt een heerlijk dagje, ondanks de enorme regenbuien waar ik zelf van kon genieten.

img_2956

img_2948Voor op dag 18 (16 januari) had ik weer een tour geboekt. Deze keer iets anders (gelukkig) dan op dag 16. Overigens heb ik helemaal niet verteld waarom het niet zo’n groot succes was geweest, maar wie weet leg ik dat binnenkort nog wel uit. Deze chauffeur liet ons de route ongeveer zelf bepalen en we zijn uiteindelijk naar veel verschillende plekken op Bali geweest.

Zo bezochten we een aantal tempels waaronder de Tanah Lot Temple. Op alle plekken waar we kwamen, waren er weinig tot geen westerse toeristen. We zijn tijdens deze reis nog nooit eerder in zo’n korte tijd met zoveel verschillende mensen op de foto geweest haha.

img_2920Ook was er die dag een soort ceremonieel iets. We zijn er niet helemaal achter gekomen wat het was, maar het zag er erg interessant uit allemaal. Iedereen was mooi gekleed en zag er opgedoft uit. Superleuk in ieder geval om ook eens mee te maken.

In tegenstelling tot de gids die wij op Nusa Penida hadden, hadden we nu een hele fijne gids die een beetje in de buurt liep en ons wel “in de gaten” hield, maar niet continue erg aanwezig was. Hij haalde ons op op bepaalde plekken en tijdstippen en anders liep hij met ons mee. Maar gelukkig vroeg hij niet op elke plek of we ook op de foto wouden haha.

img_2998
img_3001Onderweg stopten wij ook nog bij een koffieplantage, waar we een mini theeproeverij hadden en Sanne een dure Balinese koffie probeerde. Op deze plek kregen we een rondleiding en een uitleg over hoe deze koffiebonen “gemaakt” en behandeld worden.

Wat wel jammer was, was dat er een aantal beesten in veel te kleine kooien zaten. Zo ook een Loewak, een soort katachtige (heb dit wel even op moeten zoeken haha). De Loewak eet koffiebessen en poept vervolgens de pit weer uit. Waarna de pit wordt gewassen en verder wordt behandeld. Tadaaa, en dan heb je koffie!

img_2997  img_3005 Ik drink verder geen koffie, maar vond het toch erg interessant en leuk om te zien hoe het nou in zijn werk gaat. Ik drink wel liters thee, maar de thee die wij hier kregen was niet zo mijn ding haha.

Maar thee proeven met zo’n prachtig uitzicht is zeker geen straf! En het was sowieso nog heel lekker weer dus het was een fijne plek om even een stop te maken!

img_3004

img_2994img_2945 img_2966   img_2957 img_2965

img_2976  img_2991  img_2995Daarna was onze laatste stop, de rijstvelden! We hadden gehoord dat Jatiluwih rijstvelden erg bijzonder en mooi waren. Ook zouden die rijstvelden niet superdruk zijn met toeristen. Perfect! En inderdaad, het was indrukwekkend en erg mooi. Alleen helaas net op het moment dat wij daar waren, ging het keihard regenen. We besloten om eerst wat te gaan eten daar en daarna rond te gaan lopen en foto’s te maken.

Uiteindelijk zijn we vanuit het restaurant rechtstreeks weer de auto ingedoken omdat het weer er niet beter op was geworden. Maar ondanks dat we geen prachtige foto’s ervan hebben kunnen maken, hebben we wel op een hele mooie plek geluncht!

Na de lunch hadden we niet echt meer een volgende bestemming in gedachten, eigenlijk vonden we het zo wel weer prima en wouden we wel weer terug naar het guesthouse. Zodoende werden wij weer terug gebracht door onze gids! Onderweg maakten wij nog wel een stop op toeristische plekken waar je bijvoorbeeld op de foto kon op een grote schommel, maar daar zijn we niet lang gebleven.

img_3009 img_3013 img_3018 img_3022 img_3040 img_3045 img_3049 img_3059 img_3067

img_3082  img_3091  img_3098  img_3109

Op dag 19 (7 januari) was het weer tijd om door te reizen. We vertrokken erg laat vanuit Ubud omdat het er de hele dag keihard regende. Om na een tijdje toch maar te beseffen dat we echt eens weg moesten.

Dus “bestelden” wij een Grab taxi, die ons oppikte. Door de extreme regenval stond het hele verkeer onderweg regelmatig stil. Veel wegafzettingen door weggezakte wegen of omgevallen bomen.

Maar uiteindelijk kwamen wij heelhuids aan in Seminyak. We hadden nog 2 dagen gepland in Seminyak zodat Sanne hier kon surfen. Maar we hadden een hostel geboekt dat niet helemaal in het centrum lag, we hadden dus geen keus en moesten wel weer een scooter huren. Eerder tijdens deze reis hadden we alleen nog maar zandweggetjes en veel natuur gehad, niet zulke drukke straten met heel veel verkeer. Het maakte Sanne niet uit en ze croste overal gewoon tussendoor met mij achterop. Het verkeer was regelmatig zeer bijzonder, maar dat maakte het ook wel erg tof. Sowieso blijft het fascinerend dat er meer scooters op de weg zijn dan auto’s.

We zijn maar random wat rond gaan rijden, om vervolgens bij terugkomst in ons hostel de rest van de dag een beetje bij te komen en mijn reisdagboek bij te schrijven. We hadden zelfs een televisie in het hostel, erg luxe! Dit was de dag waarop we het minste hebben gedaan, maar deze dagen zijn tijdens een langere reis zo belangrijk. Al vind ik het vaak zo “zonde”, omdat je op zo’n mooie plek bent. Maar tussendoor moet je nou eenmaal even opladen aangezien reizen best intensief is.

schermafbeelding-2018-02-24-om-12-06-48

unadjustednonraw_thumb_5e5Voor dag 20 (8 januari) hadden wij eigenlijk niets gepland. We hadden ondertussen alles wat we wouden doen en zien wel gedaan. En dus besloten wij om de dag rustig te beginnen en een keer uit te slapen in een heerlijk groot bed! Nadat wij ons klaar hadden gemaakt, gingen we weer per scooter op pad. Op zoek naar een plekje waar wij konden ontbijten.

De rest van de dag spendeerden wij grotendeels op de scooter, we zochten de hele dag een beetje naar souvenirs en stopten af en toe ergens om wat te gaan eten of drinken. We hebben heel wat kilometers gereden die dag, niet echt met een doel, misschien was dat nog wel het fijnste. We stonden niet op tijd en hadden geen andere verplichtingen die dag. Ik heb op het strand nog een beetje mijn reisdagboek bijgeschreven en Sanne las een boek, dat alles met een best mooi uitzicht. Maar ik snap nu wel waar al die nieuwsberichten over vervuilde stranden vandaan komen, want dat was helaas wel zo. Bali is de laatste tijd voornamelijk in het nieuws geweest om de vervuilde stranden en de vulkaan die op uitbarsten stond. Van de vulkaan hebben wij overigens helemaal niets gemerkt en we hebben ook niet de meest vervuilde stranden bezocht, maar jammer is het wel.

unadjustednonraw_thumb_5f0 unadjustednonraw_thumb_5f7Maar goed, deze laatste dag spendeerden wij dus voornamelijk heel relaxt, zonder plan en zonder verplichtingen. Nadat we ergens hebben avond gegeten, zijn we met tasjes vol souvenirs weer terug gereden naar ons hostel. Daar pakten wij onze tassen in, om de volgende dag weer te vertrekken naar Nederland!

Tot zo ver het verslag van Indonesië! Het was een hele aparte reis, ik heb veel geleerd en erg mooie dingen mogen zien. Ik zou zeker meer eilanden van Indonesië willen bezoeken in de toekomst, vooral Java en Sumatra lijken mij echt prachtig!

img_2986

Eerder gepubliceerde artikels over Indonesië:

Artikel 1
Artikel 2
Artikel 3
Artikel 4
Artikel 5

Leave a Reply

Your email address will not be published.