Review boek Handletteren met Hemelsblauw!

Home / Creative / Review boek Handletteren met Hemelsblauw!
Review boek Handletteren met Hemelsblauw!

IMG_5955

Een aantal weken terug belandde er wel een heel leuk pakketje op mijn deurmat, in dat pakketje zat het Handletterboek van Hemelsblauw! Ondertussen is het alweer een tijdje geleden dat ik hem heb ontvangen en ben ik er al druk mee bezig geweest. Zoals ik al vaker heb gedeeld ben ik de laatste tijd steeds meer bezig met handletteren en vind ik het nog steeds enorm leuk om te doen. Toen ik dus hoorde dat ik dit boek mocht reviewen van Hemelsblauw, was ik enorm enthousiast! In dit artikel geef ik jullie een kijkje in dit Handletterboek en deel ik mijn eerste creaties!

IMG_5990

Ik vind het tof dat het hele Handletteren steeds populairder wordt en dus ook steeds meer toegankelijker. Er zijn een heleboel gratis patronen en werkbladen op het internet te vinden, maar stiekem vind ik een boek toch altijd net wat fijner werken. Wel vond ik het te zonde om in het boek te tekenen en schrijven, dus koos ik ervoor om los geruit papier te gebruiken. Komende week ga ik nog van die ouderwetse schoolschrift papiertjes halen, met hulplijnen. Maar voor nu vond ik geruit papier makkelijker werken dan lijntjes papier.

IMG_5932

Ik denk dat ik ‘de hoogte in’ pagina, het leukste vind! Ook wel het lastigste maar zelf vind ik dat een tekst wat speelser laten lijken en gewoon enorm leuk! Om dit nog beter te oefenen, heb ik de oefenbladzijden achterin het boek gekopieerd, tip ;).

IMG_5935

Wat ik ook enorm leuk vind aan dit boek is dat er niet alleen maar tips instaan hoe je mooi kunt leren schrijven, maar ook een uitleg hoe je banners kunt maken op verschillende manieren. 5 jaar geleden was ik ook al druk bezig met het maken van banners, of nou ja een poging tot. Ik deed eigenlijk maar wat en hoopte dat het er een beetje leuk uit zag. Maar nu zie ik dat het helemaal niet zo ingewikkeld is.

IMG_5927IMG_5941

Na het lezen van deze quote is dit sowieso mijn favoriete quote van het moment geworden. Want buiten het feit dat ik Pippi Langkous gewoon geweldig vind, beschrijft deze tekst alles wat “wij volwassenen” verloren hebben (als je begrijpt wat ik bedoel).

IMG_5949 IMG_5951

Voor het handletteren gebruik ik meestal mijn Uni-pin fineliners, maar regelmatig ook mijn kalligrafie pennen, brush pennen of mijn vulpen!

IMG_5960

Mijn conclusie: ik vind het een superhandig boek, voor zowel beginners als voor mensen die al wat langer bezig zijn. Alles wordt duidelijk uitgelegd en er is genoeg ruimte om zelf te oefenen in het boek. Ook vind ik het een groot pluspunt dat het boek zo mooi is vormgegeven (voor mij bijna nog belangrijker dan de inhoud van boeken haha).

IMG_5975

Het boek ‘Leer handletteren met Hemelsblauw’ is voor €12,99 verkrijgbaar bij verschillende boekwinkels zoals Bruna & Ako en natuurlijk in de webshop van Hemelsblauw, wist je dat ze daar ook nog andere leuke dingen in verkopen zoals kaarten?

Heb jij al eens gehoord van dit boek? En wat vind jij van handletteren? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.