Spijt van mijn opleiding?

Home / OVERIG / Spijt van mijn opleiding?
Spijt van mijn opleiding?
Wat doe ik op dit moment nu eigenlijk? Die vraag krijg ik regelmatig en vandaag leg ik uit wat ik op dit moment doe en hoe ik erover denk.
2 weken geleden kwam ik thuis van Barcelona en deze maand december besloot ik om het rustig aan te doen. Maar nu de helft van de maand al voorbij is, heb ik nog niet verteld wat ik nou ga doen als vervolgstage, ik zit namelijk nog niet eens op de helft van mijn uren. 
Op dit moment help ik mee met een documentaire, ik zeg er liever niet te veel over, pas wanneer deze stage weer klaar is, en dat is over 3 maanden! In dit schooljaar voelt het alsof ik een keuze moet gaan maken voor de rest van mijn leven, al eerder moest ik een keuze maken, op mijn 15e, en ik koos voor deze opleiding. 
Nu 2,5 jaar later ben ik niet meer zo zeker van die beslissing, of ik spijt heb van deze opleiding? Die zin verschijnt regelmatig in mijn hoofd, deze opleiding leidt mij misschien niet helemaal op tot wat ik uiteindelijk wil, maar ik heb deze 2 jaar op school nodig gehad om mezelf te vormen en ik zou het zo weer over doen. Ik heb geweldige mensen leren kennen en vooral veel over mezelf, hoe cliché dat ook klinkt! Ik heb dit nodig gehad, hoewel het voelt alsof ik wat betreft baan hier niets aan ga hebben.
Hoewel ik tot nu toe nog niet veel plezier heb gehad tijdens mijn stage, heb ik wel enorm veel geleerd! Ik moet nog zo’n 600 uur stage halen dit jaar, en tot nu toe voelde het alsof het een verloren tijd was, maar nee, ik weet nu wat ik niet wil, en als je dat weet, dan kom je uiteindelijk bij het geen wat ik wel wil. Alles is niet voor niets! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.