Thailand Railey beach, snorkelen & kajakken!

Home / Travel / Thailand Railey beach, snorkelen & kajakken!
Thailand Railey beach, snorkelen & kajakken!

img_0086

Dag 14

DCIM100GOPROGOPR0782.JPGIk denk dat de meest avontuurlijke dag tijdens onze reis door Thailand toch wel op 1 augustus was. Vanuit Aonang Beach besloten wij om een relaxt dagje te gaan hebben op Railey Beach, de hele dag op het strand liggen was het plan. Uiteindelijk werd het al gauw slechter weer, dat krijg je wanneer je in het regenseizoen gaat reizen haha.

We deden het in de ochtend erg rustig aan en namen vervolgens later een longtailboot naar Railey Beach. Maar omdat het die dag erg slecht weer was waren de golven erg hoog en maakten we een aantal behoorlijke klappen op het water met de boot. Uiteindelijk kwamen we na een tijdje gelukkig heelhuids aan op het strand.

img_0013Eenmaal aangekomen besloten we eerst om het eiland een beetje te verkennen aangezien het toch niet mooi genoeg weer was om te gaan zonnen op het strand. Nadat we ergens een drankje hebben gedronken zijn we door gaan lopen en kwamen wij uiteindelijk bij een soort resort waar onder andere een bordje stond met Tonsai Beach.

Wij besloten om het bordje en de volgende bordjes te volgen, waarna we in een soort jungle terecht kwamen.

img_9805 img_9808  img_9810    img_9820 img_9829

img_9976

img_9885 img_9898 img_9906 img_9925 img_9928

img_9950 We hebben heel wat kilometers rondgelopen door de jungle waar geen einde aan leek te komen. Wij hadden geen idee waar we waren en hoe lang het nog zou duren. Steeds dachten we dat we er bijna waren, waardoor wij dus door bleven lopen.

Uiteindelijk kwamen wij na een half uur (of misschien wel langer), aan in een soort verlaten “bungalow” park met allemaal rotzooi, img_9954kapotte huisjes en gesneuvelde auto’s. Het was echt iets heel triestig
en het had vooral iets mysterieus en iets engs. Het was echt zo’n plek waar je perfect een horrorfilm kunt opnemen haha.

Gelukkig kwamen wij uiteindelijk weer een beetje in de bewoonde wereld terecht. En hoewel wij nog niet geluncht hadden, hadden wij ook geen tijd om daar te blijven zitten aangezien de laatste boot terug al om 6 uur zou gaan.
img_9957

 

We hadden gehoopt dat we op het strand een bootje konden nemen naar het westen van het eiland, waar we de boot terug konden nemen. Maar de zee was te ruig die dag waardoor er geen bootjes vanaf dat strand gingen. Wat betekende dat wij lopend naar het andere strand moesten gaan. Gelukkig was er wel een soort looproute.

Al gauw bleek het geen makkelijke looproute te zijn en op het gegeven moment liep het dood. We kwamen uit bij een soort klif die eindigde in de zee, vanaf daar kon je het strand waar we heen moesten zien.

Er zat niets anders op dan weer terug te lopen naar het strand om te kijken of er een andere manier was om weer op het juiste strand te komen. Gelukkig kwamen wij op onze terugweg mensen tegen waar wij een gesprek mee begonnen. Zij hadden allemaal spullen mee om bergen te beklimmen en overtuigden ons ervan dat we wel via die route naar het strand konden komen.

Ondertussen waren wij enorm moe en toch ook wel chagrijnig geworden dus vertrouwden wij erop dat ze gelijk zouden hebben. Eenmaal weer op het punt gekomen waar we eerder omgekeerd waren sprongen zij allemaal de zee in.

img_9968
img_9994Alsof het de normaalste zaak van de wereld was dat we zo een vrij woeste zee in sprongen.. Maar er zat niets anders op. Ik was zeer gelukkig met mijn Teva schoenen, maar helaas waren in de jungle Larissa haar slippers kapot gegaan. Dit maakte het nog lastiger voor haar om door de zee tegen de rotsen naar het strand te wandelen. Ik had echt het gevoel alsof wij elk moment tegen de rotsen konden klappen door de kracht van de zee.

Achteraf was het een bijzondere avontuurlijke ervaring.. Maar op het moment zelf konden wij er niet echt om lachen. Wat een rustig dagje had moeten worden werd uiteindelijk onze meest avontuurlijke dag haha.

img_9967 img_9815  thailand-4

schermafbeelding-2017-12-10-om-00-28-27

Dag 15

DCIM100GOPROGOPR0820.JPG Na een vrij pittige dag op Railey Beach, besloten wij het om op 2 augustus wat “rustiger” aan te gaan doen. Maar helaas toen wij in de ochtend een speedboattour naar de Hong Islands wouden boeken bleek alles al vol te zitten.

En dus zat er niets anders op dan een andere activiteit te boeken. Het leek ons wel een leuk idee om dan te gaan kajakken, dus gingen wij met een groep van ongeveer 10 mensen een kajaktour doen. Zo gingen we weer naar een Monkey Beach en kwamen wij nog vast te zitten op een ondiep gedeelte omdat wij dachten even af te kunnen snijden haha.

DCIM100GOPROGOPR0823.JPG

Nadat wij weer klaar waren met kajakken, werden wij nog naar een andere plek gebracht om in een soort beekje, gecreëerd door de natuur te kunnen zwemmen.

Het was een beekje met een sterke stroming die je helemaal mee trok. En op verschillende plek hingen touwen of lianen waarmee je in het water kon slingeren. Ook dit wou ik natuurlijk proberen en hoe kan het ook anders, dat ging niet helemaal soepel haha.

Na het zwemmen werden wij weer opgehaald en door de ananas en rubberplantages naar ons verblijf gebracht.

DCIM100GOPROGOPR0831.JPG

DCIM100GOPROGOPR0853.JPG

img_0033 img_0042 img_0044  thailand-3

Dag 16

img_0052Op 3 augustus konden wij gelukkig wel de boottour boeken die wij graag de dag ervoor hadden willen maken. De hele dag bezochten wij verschillende eilanden van de Hong islands. We zaten op een boot met een gehele Chinese familie die allemaal niet konden zwemmen. Tijdens het snorkelen kreeg je dus regelmatig een voet in je buik haha.

Maar ondanks dat was dit wel één van de mooiste speedboattours!

 

 

img_0047 img_0049  img_0054 img_0063 img_0084

DCIM100GOPROGOPR0970.JPG

schermafbeelding-2017-12-10-om-00-41-32

Dit waren de dagen 14 t/m 16! In het volgende artikel reizen wij af naar Maleisië voor een citytrip!

Alle artikels over Thailand:
Artikel 1
Artikel 2
Artikel 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.