Wat ik allemaal meeneem op backpackreis!

Home / Personal / Wat ik allemaal meeneem op backpackreis!
Wat ik allemaal meeneem op backpackreis!

backpacken-thailand

Dat ik teveel mee zou nemen op reis dat was een feit, maar toen ik eenmaal bezig was met het aanschaffen van spullen ging ik helemaal los. Ik kocht heel veel dingen die niet zozeer noodzakelijk waren op reis maar wel handig (of nou ja dat dacht ik). Ik typ dit artikel natuurlijk voordat ik vertrek dus of ik spijt van dingen ga krijgen dat kan ik jullie nog niet vertellen. Maar het leek mij wel leuk om jullie te laten zien wat ik allemaal mee neem in mijn backpack! 

Ik neem 2 backpacks mee op reis, een dag backpack en mijn grotere waar ik al eerder een artikel over schreef. In mijn dag backpack zaten al mijn spullen die ik mee nam in het vliegtuig, niet eens zozeer omdat ik ze allemaal nodig zou hebben in het vliegtuig. Maar ik had ten slotte toch genoeg ruimte in mijn 20liter backpack haha.

backpacken-thailand-1

Ervaren reizigers zullen mij voor gek verklaren maar ik nam mijn snorkelmasker van Decathlon en flippers mee in mijn grote backpack. Zoals ik al zei weet ik niet of ik hier uiteindelijk spijt van ga krijgen onderweg of dat ik ze misschien wel heel vaak gebruikt heb!

backpacken-thailand-2

In mijn grote backpack heb ik 2 kledingzakken gevuld met kleding, veel te veel kleding zoals je al kunt zien. Maar ook hier ga ik wel achter komen op reis aangezien ik het al die tijd mee zal moeten zeulen haha. Ik heb 3 handdoeken mee, een kleintje, een grotere en een badlaken (die overigens weinig ruimte in neemt en heel licht is). Natuurlijk heb ik ook een lakenzak en een moneybelt mee. Voor in mijn dagbackpack heb ik nog een waterdichte zak die ik bijvoorbeeld kan gebruiken wanneer wij gaan kajakken etc.

Verder heb ik 2 toilettassen mee, 1 daarvan is mijn zelf samengestelde EHBO kit met o.a. medicijnen. En in de andere zit wat make up en bad/haarspullen. Deo, een borstel en zonnebrand crème zijn niet te missen op reis en natuurlijk een reisdagboek ook niet. Ik weet dat ik zeer enthousiast ben geweest door 3 dagboeken aan te schaffen, maar uit “ervaring” weet ik dat ik zoveel nodig ga hebben. En als laatste zit er in mijn grote backpack ook nog een paar Teva sandalen, hoe fout ze ook zijn, ik geniet ervan wanneer ik op ze loop want ze lopen heel fijn! Echt een tip 😉

backpacken-thailand-3 backpacken-thailand-4

In mijn 20 liter backpack zitten ook heel veel spullen, al lijkt dat alleen nog maar erger wanneer je alles op deze manier neerlegt. Zo kocht ik voor mijn reis nog een GO pro inclusief selfiestick + hoofdband en kocht ik ook nog een ereader. En hoe fout, een regenhoedje, een waterzak, een zakmesje, een zonnebril met touwtjes en een hoofdzaklamp. Ik voel mij zeer avontuurlijk al ga ik waarschijnlijk de helft niet gebruiken.

Ook heb ik nog 3 grijze kledingzakken mee voor in mijn dagbackpack, wanneer mijn kleding etc dan nat is kan ik het daar in doen (lekker het tegenovergestelde van waar ze voor zijn). Voor de zekerheid heb ik nog een fles met filter, een kabelslot, 2 TSA slotjes en voor in het vliegtuig een hoofdkussentje en een slaapmasker. Hoezo goed voorbereid? 😉

backpacken-thailand-5 backpacken-thailand-6

Ook kocht ik nog een waterdicht horloge, aangezien ik altijd te laat er achter kom dat ik mijn horloge nog om heb wanneer ik zwem. Sowieso leek mij dat ook wel handig voor animatiewerk. Voor de zekerheid heb ik 2 extra accu’s voor mijn GOpro en camera en heb ik nog een powerbank die tot 6 keer mijn mobiel op kan laden.

Aan mijn dagbackpack heb ik mijn zakmesje (alleen in het vliegtuig natuurlijk niet), een kompas (gewoon omdat het er avontuurlijk uitziet), een Izzi sleutelhanger van de camping, een kabelslot en een zakje met doekje hangen. Over dat laatste gesproken, ik weet dat ik het waarschijnlijk niet ga gebruiken maar ik vond het kunnen schoonmaken van mijn bril een goede reden haha.

Tja zoals je kunt zien heb ik heel veel mee op het moment, ik ben benieuwd of ik hierin de enige ben.

Wat neem jij zoal allemaal mee op vakantie?  

Leave a Reply

Your email address will not be published.