Wat ik elke dag meeneem in mijn tas!

Home / Lifestyle / Wat ik elke dag meeneem in mijn tas!
Wat ik elke dag meeneem in mijn tas!

Processed with VSCO with hb2 preset

Waar ik ook heen ga, ik neem altijd een tas mee. En in die tas zitten niet alleen maar een portemonnee en een flesje water. Nee je weet maar nooit wat je onderweg overkomt en dus zeul ik overal een paar kilo aan “voorhetgevaldat spullen” mee! Het liefste wil ik dat dan ook allemaal in mijn voorvakje stoppen, maar helaas is het daar te veel voor haha. En om mijzelf er bewust van te maken wat ik allemaal meesjouw, besloot ik om het in dit artikel toe te lichten. Of eerder gezegd, mezelf te verantwoorden.

Processed with VSCO with hb2 preset

Hoewel ik waarschijnlijk echt niet de enige ben die meer bij zich draagt dan nodig, ziet mijn inhoud er misschien toch iets anders uit dan bij de gemiddelde Nederlander. Zo heb ik altijd mijn aquarelsetje en een overvolle etui mee, ook mijn schetsboek mag niet ontbreken in mijn tas. Voor het geval dat ik spontaan iets wil tekenen of schilderen. Al moet ik wel eerlijk toegeven dat ik nog nooit random ben gaan schilderen onderweg.

Maar je zult net zien dat wanneer ik hem niet bij me heb, ik heb nodig ga hebben haha. Ook heb ik altijd een klein potje water bij me, het weegt amper iets maar deze heb ik al wel regelmatig gebruikt als ik bijvoorbeeld bij iemand was en ging schilderen, oh en een keer in het park (toen kwam ook mijn schildersetje van pas, yay).

Processed with VSCO with hb2 preset

Maar zoals je ziet zitten er niet alleen artistieke items in mijn tas. Ook pleisters, een kleine deodorant, tampons/maandverband (een echte je weet maar nooit), paracetamol en zakdoekjes zijn onmisbaar in mijn tas. Oh en over de zakdoekjes gesproken, als ik op reis ga komt mijn oma standaard aanzetten met veel te veel zakdoekjes, echt oma/moeders eigen denk ik. En laatst toen ik buiten met school aan het schilderen was, kwamen ze enorm goed van pas! Vanaf nu laat ik ze dus ook maar in mijn tas zitten want het weegt echt bijna niets.

Processed with VSCO with hb2 preset

Ook heb ik altijd een theezakje, oplader, sleutel, zonnebril, normale bril, haarelastiekjes en een pakje speelkaarten in mijn tas. Dat laatste is echt aan te raden! Ik heb het geleerd van Mirthe die een pakje kaarten meenam op vakantie naar Kaapverdië, hoewel we er geen tijd voor hebben gehad is het wel echt perfect om te doen op het strand of in het park. Eigenlijk overal kan je ermee spelen en op festivals in de zomer of bij een picknick in het park, maak je er sowieso vrienden mee haha.

Nu weet ik zelf wel een aantal spelletjes met kaarten uit mijn hoofd, maar heb ik sinds kort ook een aantal spellen van Speltips.eu gedownload op mijn mobiel, zodat ik precies de regels van pesten, patience, liegen en toepen na kan lezen. Aangezien we allemaal wel die momenten kennen dat je in een grote groep mensen zit en iedereen een andere versie van een spel denkt te weten. Ook is het leuk dat je via Speltips weer nieuwe spellen leert kennen! Kortom: deze zomer is een pakje kaarten onmisbaar in je tas! Ik zit er zelfs over na te denken om hem ook in mijn tas te doen wanneer ik ga backpacken, toch wel leuk in hostels etc.

Processed with VSCO with hb2 preset

En in mijn etui zitten altijd wel 1 of 2 binderclips, die zijn zo handig voor alles. Als je ze bijvoorbeeld aan de uiteinden van je kleed vast maakt en door het gat een stokje steekt en in de grond zet, dan kan je picknickkleedje niet wegwaaien.

Voordat ik dit artikel schreef was ik mij er zo niet bewust van dat ik dit elke dag meeneem, haha. Vooral als ik zie wat er allemaal in mijn etui zit, best wel veel! Maar gelukkig neem ik het niet voor niets mee aangezien ik mijn etui eigenlijk altijd wel gebruik en ik daar graag een kilo voor extra meesjouw.

Neem jij net zoveel mee als ik? En wat zit er allemaal in jouw tas? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.