Wat ik zoal als illustrator deed afgelopen jaar

Home / Creative / Wat ik zoal als illustrator deed afgelopen jaar
Wat ik zoal als illustrator deed afgelopen jaar

Ik krijg vaak de vraag wat ik nu eigenlijk doe “naast” reizen, vooral als ik vertel dat ik mijn meeste reizen financier met het geld dat ik verdien. Mensen die mij al langer volgen weten misschien wel dat mijn bedrijfje “Muchable” allemaal is begonnen met mijn blog. Ik blog nog steeds na 7 jaar, maar niet meer zo consequent als dat ik eerder deed. Het tegenovergestelde eigenlijk, want ik heb het afgelopen jaar zo weinig artikelen geschreven..

Sinds 2 jaar werk ik eigenlijk voornamelijk als freelance illustrator. Af en toe deel ik hier wat van op mijn Instagram en soms update ik mijn portfolio. Toch vond ik het tijd om jullie mee te nemen in een aantal projecten die ik onder andere het afgelopen jaar heb gedaan. Een deel van mijn werk is helaas verloren gegaan omdat mijn externe harde schijf kapot is gegaan, maar gelukkig heb ik een deel nog wel! Mede daardoor besef ik mij vaak hoe waardevol het bijhouden van een blog is. Want ondanks dat ik veel bestanden niet meer heb, heb ik toch nog een klein deel door mijn blog.

Ook vergeet ik soms dat ik bepaalde dingen heb gedaan. En omdat het einde van dit jaar alweer nadert, is het ook wel leuk voor mijzelf om een overzicht te creëren. De projecten/evenementen staan overigens niet op volgorde.

overzicht-1
Dit jaar kwamen er een aantal nieuwe verkooppunten bij, waaronder het kattencafé in Groningen!

overzicht-4
overzicht-2

Ik stond in het voorjaar en in het najaar weer op de beurs Creaweekend in Hardenberg! Daar tekende ik bezoekers na en verkocht ik mijn kaartjes.

overzicht-3

Ook tekende ik twee dagen bij Tica in Aalsmeer. Het was heel leuk om zoveel verschillende bezoekers/klanten na te tekenen. Een hele leuke ervaring!

overzicht-11

Nog maar kort geleden werd deze samenwerking gelanceerd! In samenwerking met Dirksdotter & Wemaqe ontwikkelde ik een patroon dat op verschillende producten verkrijgbaar is bij Wemaqe.

overzicht-5

Ik maakte een illustratie voor de Cosmogirl.

overzicht-6

Ook mocht ik dit jaar weer een aantal workshops geven, waaronder aan deze gezellige groep meiden op een vrijgezellenfeest.

overzicht-7

Zoals ik al eerder in dit artikel deelde heb ik laatst een hele leuke samenwerking gelanceerd met Dirksdotter en Wemaqe. Al eerder verkocht Wemaqe een aantal van mijn patronen op onder andere kussens, zitzakken & tafelkleden.

overzicht-9

Ik lanceerde mijn eigen nieuwe merk: Minichable!
overzicht-13 overzicht-14
bonnie

Net als vorig jaar had ik weer een hele leuke samenwerking met Bonnie! Ook dit jaar ontwierp ik weer kerstkaarten die verkrijgbaar zijn/waren in mijn Etsy shop. Verder heb ik het afgelopen jaar niet stilgezeten wat betreft mijn webshop, ik heb veel nieuwe producten toegevoegd en veel toffe bestellingen mogen versturen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

overzicht-18

In oktober mocht ik weer een leuke workshop geven aan kinderen voor Zpannend Zernike. Dit jaar was ik er twee dagen, waarvan één dag in het universiteitsmuseum in het centrum van Groningen. Net als vorig jaar was het weer een succes en zijn er veel leuke resultaten gecreëerd!

gedicht-romy

Wat velen misschien niet weten (denk ik), is dat ik nog steeds naar school ga. Ik studeer illustratie op de kunstacademie Minerva. Daar ben ik ook dagelijks erg druk mee bezig. Zo maakte ik afgelopen jaar twee illustraties voor het Poeziepaleis, die in twee verschillende boekjes gepubliceerd zijn.

posters

Ook maakte ik afgelopen jaar meerdere posters voor de studievereniging waar ik toen bij zat.

strip risoprints

Voor mijn off-course op school creëerde ik een soort strip dat uiteindelijk in een boek met de illustraties van mijn medestudenten is ingebonden. En voor mijzelf maakte ik een aantal risoprints, ik vind de risoprinter echt geweldig en heb mijzelf voorgenomen om komend jaar er meer gebruik van te gaan maken.

2-illustraties

De laatste illustraties waar ik mee bezig ben geweest voor school zijn deze twee illustraties over de waarheid. Over “mijn waarheid”.

Tot zo ver een overzicht van een aantal van mijn werkzaamheden als illustrator dit jaar! Voor mijzelf was het wel heel leuk om een overzicht te maken en het zo te zien. Vooral omdat ik meerdere dingen alweer vergeten was.

Wat voor opleiding of wat voor werk doe jij? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.