Illustration / 7 manieren om geld te besparen!

Home / Creative / Illustration / 7 manieren om geld te besparen!
Illustration / 7 manieren om geld te besparen!

Zoals de meesten wel weten heb ik geen vaste baan en dus ook geen vast inkomen, ik krijg daarom vaak de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om toch rond te kunnen komen. Vooral omdat ik vaak reis en ook best veel kleding koop.

Buiten het feit dat ik geen kosten heb voor huur en eten omdat ik nog bij mijn ouders woon, leef ik ook nog eens heel zuinig en bespaar ik veel geld op een aantal manieren. Reizen is een geheel apart ding, waar deze maand nog een artikel/video over komt!

Vandaag deel ik 7 manieren die ik dagelijks gebruik om geld te besparen!

IMG_8685

Nooit het volle bedrag betalen! Ik koop nooit iets voor het volle bedrag, nou ja zeg nooit nooit want af en toe ontkom ik er niet aan. Mijn kleding koop ik vaak bij de kringloop, in de sale of online met een kortingscode van bijvoorbeeld acties.nl. Ook kun je op het internet heel veel verschillende vergelijkingssites vinden zodat je altijd het goedkoopste uit bent.

Maak zelf dingen! Misschien klinkt het een beetje kinderachtig om zelf een bloempot te knutselen, maar het kan heel leuk en origineel zijn en scheelt je een heleboel geld. Er zijn veel dingen die je zelf zou kunnen maken, Pinterest is daar de perfecte plaats voor om ideeën te verzamelen!

Vergelijk! Waarschijnlijk ben je er zelf ook regelmatig schuldig aan.. Eenmaal een contract of abonnement afgesloten voor een zorgverzekering of energieleverancier en daar vervolgens een aantal jaren bij blijven omdat het zo makkelijk is. Maar ga bijvoorbeeld maar eens energie vergelijken en je zult zien dat met een energie vergelijker erachter komt dat het allemaal een stuk goedkoper kan.

IMG_8683

Ga met een lijstje winkelen. Niet alleen voor in de supermarkt maar ook als je kleding of andere spullen gaat winkelen. Schrijf op een lijstje waar je naar op zoek bent, zo wordt je minder gauw afgeleid door andere leuke items en weet je nog precies wat je allemaal “nodig” hebt. Overigens moet je het lijstje dan wel meenemen en niet zoals ik hem meestal vergeten..

Maak je eten van te voren klaar! Over eten kan ik wel een heel artikel schrijven met hoe je daarop kunt besparen. Maar de grootste “fout” die ik in mijn omgeving zie is dat mensen voor hun pauze naar de winkel gaan om een broodje te halen of een warme maaltijd. Als je al die keren thuis je broodje had klaargemaakt, had het je zoveel geld kunnen schelen. Eten van de vorige dag over, neem je het mee in een bakje of vries je het in. Een half brood is uiteindelijk goedkoper dan elke dag een “luxe” broodje halen en vervolgens de helft van het beleg weg te gooien omdat je geen koeling in de buurt hebt. IMG_8686Koop tweedehands. De kringloop is voor mij vaak een redder in nood, ze hebben er bijna alles voor heerlijke prijzen. Ik heb er pareltjes gescoord voor hele mooie bedragen, kleding maar ook meer dan de helft van mijn meubels komen van de kringloop. Likje verf eroverheen en tadaaa!

Ga vaker met de fiets! Ik heb zelf dan geen keuze want ik heb helaas niet de beschikking tot een auto of rijbewijs, maar ook het openbaar vervoer kun je wel eens vermijden door de fiets te pakken! Maar tja met “gratis” studentenOV snap ik heel goed dat je dan toch het openbaar vervoer gebruikt, al is het soms ook heel fijn om eventjes te fietsen.

Ik ben heel benieuwd naar jouw gouden tip om kosten te besparen! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.