Peru – Arequipa klooster & markt

Peru – Arequipa klooster & markt

Zaterdag vertrokken we met de nachtbus richting Arequipa. Ik had al geschreven over onze busreis er naartoe, en over hoe fijn onze eerste indruk was van deze stad. De tweede grootste stad van Peru.

Santa Catalina Monastery

Online hadden we wat informatie opgezocht over dingen die wij in Arequipa konden bezoeken. Eén van die dingen was een klooster, Santa Catalina Monastery. Een prachtig klooster midden in de stad. We waren er al eens langs gelopen, maar van buiten is niet te zien dat er achter de muren zo’n prachtig klooster te vinden is. 

De inrichting van het klooster is nog erg authentiek en je kon er uren doorbrengen zonder dat je alles gezien had. Wij hebben zelf rondgelopen en hebben achteraf de informatie opgezocht, eventueel kon je er ook voor kiezen om een gids je te laten rondleiden. 

San Camilo

Op één van onze rustdagen in Arequipa hebben we nog een lokale markt bezocht: San Camilo. Hier hebben wij onze ogen uitgekeken. Stapels vers fruit, dieren die gefileerd werden en een heleboel andere verschillende producten die verkocht werden. Het deed mij eigenlijk een beetje denken aan Marokko en India. 

Mundo Alpaca

Een andere activiteit die wij hebben gedaan in Arequipa, was het bezoeken van een kinderboerderij. We verbleven een aantal dagen in dit stadje, en op de laatste dag wilden we nog iets kleins ondernemen. Zodoende brachten wij een bezoek aan Mundo Alpaca, een kinderboerderij met alpaca’s en lama’s. Hier kon je zien hoe alpacawol omgezet werd naar producten. We hoefden hier geen entree voor te betalen en kregen een hele tour door het complex. Uiteraard waren we weer enthousiast bij het zien van alpaca’s. Op de boerderij waren ook twee vrouwen (moeder en dochter) aan het weven, prachtig in fel gekleurde kleding. Dit deed mij een beetje denken aan de keer dat we long-neck vrouwen bezochten in Myanmar. Het voelde ook deze keer een beetje verkeerd om ze te fotograferen en mee te kijken met wat ze zoal deden. 

Onze gids wilde uiteindelijk onze fooi niet aannemen, maar we mochten het wel aan de vrouwen geven gelukkig. Ondanks dat we ons wat bezwaard voelden om er rond te lopen, was het echt wel de moeite waard. Ook de informatie die de gids vertelde was interessant en het heeft ons meer geleerd over de herkomst van alpacawol en de verdere afwerking ervan. 

Na ons bezoek aan de Alpaca farm aten wij nog een heerlijke smoothiebowl bij een cafeetje: Satiba Therapy. En ’s avonds was het weer zo ver: weer door met de nachtbus, op naar Cusco! 

Leave a Reply

Your email address will not be published.