10 dingen die je kunt doen in je kerstvakantie!

Home / Lifestyle / 10 dingen die je kunt doen in je kerstvakantie!
10 dingen die je kunt doen in je kerstvakantie!

IMG_6582

Sommigen kijken er al een hele tijd naar uit: de kerstvakantie! Maar iets wat ik van veel mensen uit mijn omgeving hoor is dat ze zich gaan vervelen in de kerstvakantie. Iets wat ik mij helemaal niet voor kan stellen, want ik heb altijd wel iets te doen, zo is mijn to-do lijst van dit jaar zelfs nog steeds niet afgewerkt. Maar voor degenen die niet weten wat ze kunnen gaan doen in deze kerstvakantie, heb ik vandaag een lijstje met 10 dingen die je kunt doen in je kerstvakantie!

Naar een kerstmarkt – rondom kerst zijn er enorm veel leuke goedkope kerstreisjes naar Duitsland, en je hebt verschillende opstapplaatsen door heel het land. Heb je geen zin om naar Duitsland te gaan? Dan kan je altijd nog voor 30/40 euro gaan kerstshoppen in Parijs of Londen!

KerstDIY’s maken – op mijn blog/Youtube heb ik deze afgelopen tijd al meerdere kerst DIY’s gedeeld, erg leuk om te maken!

Schilderen – als je nou in een hele creatieve bui bent, probeer eens om te schilderen of te tekenen. Hoewel ik ongeveer elke dag teken, is het heel ontspannend en leuk om weer eens iets te doen wat je niet zo vaak doet. Wie weet ontdek je wel een nieuwe hobby of talent?

Kerstfilms kijken – bij kerst staat een foute kerstfilm kijken toch wel hoog op mijn vakantie”bucketlist”. Home alone bijvoorbeeld… (ook al heb je die al 6x of vaker gezien, haha)..

Gezamenlijk eten – hoewel ik hier zelf niet heel erg van houdt, is het wel heel gezellig!

IMG_6581 kopie

Een boswandeling maken – tijdens de herfst vind ik herfstwandelingen maken zo ontzettend mooi en rustgevend, helaas ben ik er dit jaar niet aan toe gekomen. Wel staat er op 1 van de kerstdagen een boswandeling gepland! Helemaal mooi zou zijn als er ook nog sneeuw komt haha.

Boeken lezen – normaal lukt het mij niet om hier tijd voor vrij te maken, toch vind ik het heel ontspannend om een goed boek te lezen. In mijn kerstvakantie kan ik hier hopelijk wel tijd voor vrij maken!

Spelletjes spelen – ouderwets ganzenborden of sjoelen, iets wat je normaal niet heel gauw doet maar wel heel leuk is om weer eens te spelen. Allemaal de mobieltjes aan de kant en alleen maar met het spel en elkaar bezig zijn.

Naar een braderie – mijn oma en ik zijn beiden erg enthousiast als het gaat om braderieën, we hebben er ondertussen al heel wat samen afgestruind. In de buurt bij mij zijn er een hele boel, in het dorp waar ik woon zijn er sowieso al 2/3 en dan ook nog in de dorpen hier dichtbij.

Schaatsen – ja, dit wil ik sowieso doen in deze vakantie! Het liefst op natuurijs natuurlijk, maar als dat dit jaar niet gaat lukken, dan kan ik altijd nog naar Kardinge om te schaatsen, yeay!

Wat wil/ga jij allemaal doen in de kerstvakantie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.