5 dingen die ik nog moet regelen voor wanneer ik uit huis ga!

Home / Personal / 5 dingen die ik nog moet regelen voor wanneer ik uit huis ga!
5 dingen die ik nog moet regelen voor wanneer ik uit huis ga!

 

Hoewel ik al een jaar geleden (volgens mij) een artikel heb gepubliceerd over dat ik opzoek was naar een kamer zodat ik eindelijk op mijzelf zou gaan wonen. Ondertussen zijn we weer een hele tijd verder en woon ik nog steeds thuis bij mijn ouders! Maar nu is het echt zo ver en ben ik hard op zoek. Al moet ik wel toegeven dat het soms wat dubbel voelt omdat ik de komende tijd nog wel 3 maanden in het buitenland zal zijn waardoor ik het zonde vind dat mijn kamer dan leeg staat.

Maar als ik zo blijf denken dan ga ik volgens mij nooit op mijzelf wonen haha. Dus heb ik voor mijzelf een lijstje gemaakt met dingen die ik nog moet regelen en ik dacht dat het misschien wel handig was om te delen zodat anderen er ook wat aan kunnen hebben!

1. Verzekeringen – één van de voordelen van thuis wonen is dat je verzekeringen goedkoper zijn. Alleen al bijvoorbeeld mijn reisverzekering! Nu ik nog bij mijn ouders op sta kost het relatief weinig per maand.

2. Een mobiel abonnement, de Huawei P20 Lite? – ook dit heb ik heel lang uitgesteld. Ik heb nog nooit een mobiel abonnement gehad omdat ik bijna overal waar ik kom eigenlijk wel gratis WIFI heb. Echt nodig vond ik het dus eigenlijk niet om een mobiel abonnement af te sluiten. Maar nu ik als ZZP-er ook steeds vaker telefonische afspraken heb en dus binnenkort op mijzelf ga wonen, vind ik het toch wel noodzakelijk om een abonnement af te sluiten. En omdat ik graag privé en werk wat meer gescheiden wil hebben, ben ik ook op zoek naar een nieuw toestel! Nu is de Huawei P20 Lite uit en wil ik eigenlijk een grote bundel af gaan sluiten zodat ik niet meer afhankelijk ben van wifi of mijn prepaid tegoed. Deze Huawei P20 is niet heel duur, heeft een goede kwaliteit en je kan voordelig een grote bundel aanschaffen!

illustratie-8

3. Minimaliseren – hier ben ik echt al supergoed mee bezig, al zeg ik het zelf haha. Ik kan natuurlijk nooit al mijn spullen in een studentenkamertje kwijt, zelfs niet in een appartementje volgens mij haha. En dus werd het tijd om minimalistischer te gaan leven.. Ik heb de helft van mijn kledingkast al naar de kringloop gebracht en ook een heleboel andere spullen zijn al uitgezocht!

4. Adreswijzigingen – hetgeen waar ik zelf het meeste tegen op zie zijn alle zakelijke dingen die ik moet regelen. Hoewel het tegenwoordig best makkelijk kan, zal ik ook een heleboel dingen handmatig moeten aanpassen zodat mijn post wel op het goede adres bezorgd gaat worden.

5. Uitzet – één van de leukste dingen vind ik toch wel het aanschaffen van nieuwe spullen haha. Dingen zoals een pannenset, bestek & servies, daar ben ik al erg vroeg mee begonnen waardoor ik nu bijna alles al heb. Vooral servies, oeps! Het is gewoon erg leuk om aan te schaffen! Wel heb ik nog een aantal dingen die ik moet/wil aanschaffen, zoals een klein bankje bijvoorbeeld.

Tot zo ver de dingen die ik nu nog moet regelen, het valt eigenlijk best mee maar het voelt als erg veel. “Gelukkig” heb ik nog even de tijd aangezien ik nog geen kamer heb gevonden natuurlijk. Maar hopelijk kan het ineens erg snel gaan!

Wat viel jou het meeste tegen toen je op jezelf ging wonen? 

Leave a Reply

Your email address will not be published.