Canada // Quarry Rock & paddleboarding!

Home / Travel / Canada // Quarry Rock & paddleboarding!
Canada // Quarry Rock & paddleboarding!


Woensdag was de laatste dag nog dat het mooi weer zou zijn, mijn laatste kans om nog eens naar Deep Cove te gaan om daar een Paddleboard te huren. Ik vertrok al vroeg, zonder fiets dit keer, en nam de bus richting Deep Cove, onderweg besefte ik mij ineens dat ik niet had gecontroleerd of het bedrijf überhaupt open was doordeweeks. Gelukkig bleek dat wel zo te zijn en huurde ik voor 2 uur een paddleboard!

Ik stippelde een route uit die je in 2 uur kon doen, alleen de kans dat je om zou vallen was 50%, en dus durfde ik geen mobiel of camera mee te nemen en tja dus ook geen tijd.. Hoe ik dan wist wanneer mijn 2 uur voorbij waren? Ik had geen idee, onderweg kon ik wel mensen vragen zeiden ze. Maar eenmaal onderweg was ik de enige en kwam ik niemand tegen, toen ik heel dichtbij het eiland was besloot ik om terug te gaan, ik wou niet te laat komen aangezien mijn geld op was en ik dus überhaupt niet voor nog een uur kon betalen.

Waarom er onderweg geen mensen waren begrijp ik helemaal! Er was namelijk een hevige wind en het was te zwaar om te paddleboarden en misschien nog net oké om te kajakken, al was de stroming soms wel heel sterk. Ik dacht dat ik al 2 uur onderweg was en probeerde om heel snel weer terug te gaan, maarja.. er was een sterke stroming en ik kwam maar niet vooruit. En daar sta je dan op je board, of nou ja soms zittend omdat ik geen schone kleding had meegenomen (heel slim ja) en dus absoluut niet het water in wou vallen. Uiteindelijk lukte het mij om iemand om de tijd te kunnen vragen, en wat bleek.. ik was pas een uur onderweg, wat betekende dat ik een uur te vroeg was en best naar het eiland had gekund.

Maar ik ben rustig naar het verhuurbedrijf gaan peddelen, daar was namelijk niet veel wind en toen ik in het water keek was ik een klein beetje geshockeerd, ik zag namelijk dezelfde kwallen als in het aquarium! Maar nu was ik erdoorheen aan het peddelen, nog een reden waarom ik niet in het water wou vallen. Het water was heel mooi helder en onderweg zag ik krabben en zeesterren op de bodem liggen, ook kwam ik onderweg nog een zeehond tegen, of nou ja zijn hoofdje haha.

Kortom: het was een hele gave, zware en vermoeiende ervaring maar het was het meer dan waard! Veel foto’s heb ik dus niet hiervan, ik heb aan de kant gevraagd om een foto te maken. Na het paddleboarden ben ik een berg(?) gaan beklimmen en hoewel dat ook wel pittig was, was het het helemaal waard als je het uitzicht ziet! Op de rots heb ik nog een uur heerlijk in de zon gelegen en toen was het tijd om weer terug te lopen en met de bus weer naar huis te gaan!

Een hele mooie dag!

Stiekem loog ik over mijn leeftijd en zei ik dat ik 19 was in plaats van 18 want anders had ik toestemming van mijn ouders nodig, en tja dat gaat een beetje moeilijk.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.