Citytrip Manchester & Liverpool!

Home / Travel / Citytrip Manchester & Liverpool!
Citytrip Manchester & Liverpool!

PicMonkey Collage1

Als het gaat om reisartikels, dan ben ik daar nooit zo snel in, het uitzoeken van honderden foto’s en vervolgens ook hopen dat je nog ongeveer weet wat je gefotografeerd hebt. En dan niet te vergeten dat je ook nog een paar dagen moet bijkomen van een reisje, want stiekem is een citytrip geweldig maar ook heel vermoeiend.

In ieder geval vandaag eindelijk (alhoewel ik voor mijn doen nog best snel ben haha), mijn reisverslag van Engeland online!

PicMonkey Collage

Een tijdje geleden zag ik voor 4 euro een retourvliegticket naar Engeland, heerlijk impulsief stuurde ik klasgenoot Nienke een berichtje met of ze mee wou. En zo in een kwartiertje tijd, kocht ik voor 8 euro 2 retour vliegtickets naar Engeland. Vorige week was het zo ver, we gingen een weekje naar Manchester! De industriële stad waar iedereen die ik erover sprak, negatief over was. Dat viel uiteindelijk enorm mee, ik vond het uiteindelijk een hele mooie stad en zou het zeker aanraden om eens heen te gaan.

Ook zijn we nog een dagje naar Liverpool geweest, stiekem vond ik Liverpool toch wel mooier dan Manchester, maar beide steden zijn erg mooi. Voor een retour treinticket van Manchester naar Salford (waar onze couchsurf slaapplaats was), betaal je 12 pond.

PicMonkey Collage2

We vlogen vanaf Eindhoven met Ryanair, fijn bijna 4 uur heen reizen, maar ach alles voor een goedkope vlucht haha. Vanaf het begin vergat ik al dat ik links moest lopen, vaak tot irritaties van medemensen, oeps. Op het vliegveld wisselden we euro’s voor ponden, helaas met een hele ongunstige wisselkoers, maar ach.

PicMonkey Collage3

Ik heb niet geteld hoeveel musea we uiteindelijk bezocht hebben maar ik denk zelf rond de 7, misschien nog wel meer. Wel heel interessant, net als de kathedralen! En het voordeel is dat je niet hoeft te betalen voor de museums, zo fijn.

PicMonkey Collage5

Wat ik denk ik je nog het meeste aanraad in manchester is het gebouw Afflecks, een gebouw met 50 verschillende creatieve winkeltjes, van tattooshops, vintage winkels tot retro kappers, zo geweldig!

PicMonkey Collage4

Zoals ik al eerder zei in dit artikel gingen wij couchsurfen, het was een aparte ervaring waar ik volgende week meer over vertel in een video haha. Maar uiteindelijk is dit citytripje van 6 dagen naar Manchester zeker geslaagd en kan ik deze stad ook weer van mijn reis bucketlist afstrepen. Oh en een grappig detail, deze reis heeft me in totaal 40 euro gekost, hoe ik dat heb gedaan vertel ik ook volgende week in de video (schaamteloze zelfpromotie haha).

PicMonkey Collage2 PicMonkey Collage3 PicMonkey Collage4 PicMonkey Collage5 PicMonkey Collage7 PicMonkey Collage8 PicMonkey Collage10 IMG_8718 IMG_8719 IMG_8803 IMG_8804 IMG_8819 IMG_9015 IMG_9029 IMG_9046 IMG_9070

PicMonkey Collage6

Ben jij ooit al eens in Manchester of Liverpool geweest? Zo ja, wat vond je ervan? & wat gaat jouw komende reisje worden? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.