Hoe je leven in 1 jaar kan veranderen

Home / Personal / Hoe je leven in 1 jaar kan veranderen

IMG_6222

Ondertussen is voor mij periode 2 van schooljaar 2015/2016 al een tijdje begonnen, een jaar dat ik mij toch iets anders had voorgesteld. Ergens had ik namelijk verwacht dat bij terugkomst thuis, alles nog hetzelfde zou zijn, naïef natuurlijk want in een jaar is er enorm veel veranderd. Over die veranderingen ga ik het in dit artikel hebben!

Zoals veel vaste lezers wel weten heb ik vorig jaar een redelijk druk jaar gehad, voor degenen die mijn blog nog maar net volgen, een korte samenvatting: ik had “5” stages waarvan 3 in het buitenland, Mallorca, Barcelona & Canada, tussendoor ging ik nog naar Gran Canaria, Antwerpen en Lanzarote. En heb ik nog 8 weken gewerkt als animator in Duitsland op Ameland en in Hardenberg. Al met al ben ik langer dan een half jaar weg geweest.

In het lijstje hieronder deel ik een aantal veranderingen van het afgelopen jaar:

Werk
Voordat ik aan mijn stagejaar begon, werkte ik al 2,5 jaar bij de Albert Heijn, niet de meest fantastische baan maar ik verdiende ten minste wat. Ook is het fijn dat je onder de mensen bent, door je werk krijg je meer sociale contacten. Doordat ik van plan was om te gaan reizen, heb ik mijn baantje opgezegd, natuurlijk ook mede omdat ik er niet meer zoveel plezier in had als voorheen. Ik ben op dit moment weer op zoek naar een nieuw baantje, om nieuwe contacten op te doen en natuurlijk om reizen te kunnen bekostigen haha.

School
Schooljaar 2013/2014, klas 2, van maandag tot en met vrijdag ging ik naar school. Ik wist elke week waar ik aan toe was en eigenlijk alles ging zo zijn gangetje. In mijn stage jaar hoefde ik maar 4 keer in een heel jaar naar school.. Nu moet ik dit jaar afstuderen en ben ik “2 dagen” per week “vrij” en als deze periode klaar is begint de tweede helft van het jaar. In de tweede helft van het jaar moet ik afstuderen, wat betekent dat ik weer een heel jaar zelfstandig werk en op mezelf gericht ben.

IMG_6305

Sport
Voordat mijn stagejaar begon, hockeyde ik 3 keer in de week en liep ik daarnaast ook af en toe nog hard, ik heb vorig jaar regelmatig geprobeerd hard te lopen maar een ritme daarin creëren vond ik lastig omdat ik weinig thuis was. Ik wil daarom dit jaar, of het nou een druk jaar is of niet, wel weer gaan sporten. Het liefst was ik weer begonnen met een teamsport zoals hockey.

Reizen
Om na een redelijk chaotisch en impulsief jaar weer een langere periode thuis te zijn is apart, niet dat ik het niet fijn vind om weer thuis te zijn, in tegenstelling. Maar nu ik weer verplichtingen heb, betekent het dat ik niet meer impulsief kan gaan reizen, of nou ja minder en lastiger.

Nieuwe plannen
Toen ik dit schooljaar begon had ik verwacht dat alles weer zijn gangetje zou gaan, zoals het al die jaren hiervoor ook ging. Maar dat is natuurlijk niet zo, ik moet weer nieuwe keuzes gaan maken, bijvoorbeeld over welke studie ik wil gaan doen en daarbij komt ook nog dat ik over mijn huisvesting moet gaan nadenken. Ook wil ik binnenkort beginnen aan mijn rijbewijs, opzoek gaan naar een baan en heb ik nog 2 reisjes gepland staan. Kortom; veel dingen zijn positief veranderd en een aantal dingen moet ik nog accepteren.

Voor mij voelt het heel fijn om eindelijk dit rijtje eindelijk uitgewerkt te hebben, al is het wel een lang stuk geworden, oeps! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.