Illustratie / Sint-maarten lopen!

Home / Creative / Illustratie / Sint-maarten lopen!
Illustratie / Sint-maarten lopen!

Processed with VSCO with hb2 preset

En zo was het ineens alweer 11 november, de dag waarop ik mij vroeger echt verheugde. En ook al ben ik zelf te oud om met een lampion langs de deuren te gaan, ik vind het nog steeds een enorm leuke feestdag(?)! Ik vind het tof om te zien hoe elk kind met een andere lampion langs je deur komt. En elke keer wanneer de deurbel gaat hoop je dat er nu eens een ander liedje komt dat niet gaat over koeien of lichtjes. En oh wat is het leuk als je een liedje hoort dat je nog niet 20x eerder hebt gehoord, of dat ze je stiekem foppen met een standaard liedje dat ineens heel anders eindigt.

Ik weet nog van “vroeger” dat ik bij het 3de huis de helft van mijn lampion al kwijt was of dat mijn lampje het begeven had. Maar dat kon de pret niet bederven, want als je lampion of je lampje het begeven had dan liep je gewoon verder zonder lampion maar wel met een stokje waar een kapot lampje aan bengelde. Ook kan ik mij nog herinneren dat voordat je aanbelde, je eerst met elkaar ging discussiëren over welk liedje jullie zouden gaan zingen. Maar niet te lang want zoveel tijd had je niet, je moest al gauw weer door. Want hoe meer huizen, hoe meer snoep!

Vervolgens kwam je na een avond lopen & zingen thuis en ging je de buit bekijken of tijdens het lopen door vergeleek je de buit al een beetje met die van alle anderen. En uiteindelijk had je zo’n grote voorraad snoep, met ook een heleboel snoepjes die je niet lekker vond, dat je het nooit allemaal op kreeg.

Sintmaarten illustratie kopie

 

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Wat is jouw herinnering aan Sint-maarten lopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.