Kerst verheerlijkingen vs. realiteit!

Home / OVERIG / Kerst verheerlijkingen vs. realiteit!
Kerst verheerlijkingen vs. realiteit!
Kerst geeft me een fijn gevoel, ik word er blij en vrolijk van en als ik kerst zou moeten omschrijven dan denk ik aan; gezelligheid, familie, lekker eten & versiering, kortom alleen maar positieve gedachten. Maar is het wel echt allemaal zo positief of wordt kerst verheerlijkt door iedereen? Ik was heel benieuwd naar waarom mensen kerst niet leuk vinden en heb verschillende meningen en artikels samen gevoegd in dit artikel.

Verheerlijkte kerst vs. realiteit: 

❄ Familiegezellig samen met je familie samen heerlijk eten / je moet verplicht aardig doen, want tja, het is toch je familie ook al zie je je tandarts nog vaker in het jaar.
❄ Je mooi kleden kerst is de gelegenheid om je mooi op te maken en je mooi aan te kleden, iedereen ziet er mooi en feestelijk uit en ook jij straalt in je mooie outfit / hmm dat jurkje en die blazer zitten veel te strak en het nog niet eens te hebben over die te hoge hakken waarmee ik over mijn eigen voeten struikel. Verplicht er mooi moeten uitzien en nette kleding aan moeten, terwijl jij je liever in je slobbertrui of onesie hijst.
❄ Manieren opbrengennatuurlijk vanzelfsprekend, je geeft iemand een hand of kus wanneer je elkaar weer ziet en je eet netjes met mes en vork. Wanneer je klaar bent met eten veeg je je mond af met een servet en werk je je lippenstift bij / bij familie moet je je thuis voelen toch? Dus als je eens je voeten op tafel legt terwijl je een rokje aan hebt en iedereen je ondergoed kan zien, of er ineens een wind of boertje vrij komt, dan kan dat gebeuren..
❄ Mooie versiering – alles is prachtig versierd, de kerstboom begint al aan zijn einde te komen tijdens kerst, maar met liefde berg je de spulletjes weer op voor volgend jaar / de versiering is mooi, tot je het weer weg moet halen, de kerstballen in een boom krijgen is al een hele klus, maar ze er heelhuids uit halen is nog een grotere challenge. En het dan nog niet eens te hebben over de lichtjes, en elk jaar denk je; “als ik ze op deze bepaalde manier opberg, dan krijg ik ze volgend jaar makkelijk uit de knoop”, hmm nee het mag niet zo wezen.

❄ Alle kerstinkopen zijn gedaan je hele planning is afgewerkt, alle spullen zijn in huis en het kerstfeest kan beginnen / en dan besef je dat je toch nog een bepaald product bent vergeten, toch nog maar even naar de winkel. Maar helaas, die zijn gesloten!
❄ Heerlijk etenals ik aan kerst denk dan komt het woord eten als één van de eerste dingen in mij op, samen aan tafel met allemaal lekkere dingen, iedereen smult / haas & kalkoen, niet echt iets waar je mij wakker voor mag maken, rare gerechten kom je juist in deze tijd veel tegen. Maar goed, er is genoeg ander lekker eten voor iedereen, en ‘s avonds lig je met een volle maag en opgeblazen buik in bed, en oh wat heb je genoten, er was ook zoveel lekkers. En dan bam de volgende dag de weegschaal, even huilen.
❄ Kerstkaartjessuper leuk om te versturen en te krijgen en wauw wat zijn de kerstkaartjes in wezen goedkoop, en gelukkig zijn de postzegels ook nog eens goedkoper dan normaal, een meevallertje / 20 kaartjes zijn geschreven, nu nog versturen! En uiteindelijk zijn de postzegels alsnog best prijzig, ik geef de kaartjes wel persoonlijk.. Soms bof je zelfs en krijg je een kaartje van een persoon die je al langer dan een jaar niet hebt gesproken, of een kaartje van iemand die jou in real ontloopt, ik dacht dat je me niet meer wou kennen?

Natuurlijk zijn dit niet mijn meningen, ik houd juist van al mijn familieleden en ik vind het super leuk om me ten minste 1 keer in het jaar mooi te maken en me mooi te kleden. Wat betreft manieren opbrengen, daar gaat het ook wel redelijk mee, mijn ouders hebben me prima opgevoed, alleen gaat het soms wel mis wanneer ik een rokje aan heb, tja dat moet ik eerlijk toegeven.

Het stukje over versiering sluit wel aan bij mijn mening, ik vind het heel sfeervol en prachtig, maar het liefst had ik alles gewoon het hele jaar laten hangen zodat niet alles opgeruimd moet worden. En ja net nu ik een winkel nodig heb voor een product (ik heb het weer voor elkaar gekregen om iets kapot te maken), is alles gesloten, toch wel lastig maar natuurlijk logisch.. Omdat kerst met de familie bij ons thuis gevierd wordt, heb ik het niet lastig en lust ik alles, de gevolgen moet ik maar voor lief nemen. Ook het postzegel drama is mijn mening, postzegels vind ik enorm prijzig, en als ik iets verstuur dan verstuur ik het liefst een brief in plaats van alleen een kaartje. Maar ik blijf ze toch versturen, want zo’n massa berichtje op whatsapp is wel een beetje onpersoonlijk vind je niet?

Prettige kerstdagen allemaal! ❄

Leave a Reply

Your email address will not be published.